'Grote update Apple Maps in aantocht voor iOS 8'

'Grote update Apple Maps in aantocht voor iOS 8'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 maart 2014 - 12:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Redactie

Apple werkt aan een grote update voor Apple Maps, waarin de nadruk komt te liggen op reizen met het openbaar vervoer. Dat meldden anonieme bronnen aan 9to5mac.com. De vernieuwde applicatie wordt ontwikkeld voor iOS 8. Dit besturingssysteem zal naar verluidt worden gebruikt op de iPhone 6.

Apple gaat de routes en reistijden van het openbaar vervoer in Apple Maps integreren. Daardoor kan direct vanaf deze applicatie worden bekeken welke reisroutes er mogelijk zijn met het openbaar vervoer en wat de reistijden bedragen. Er worden ook meer herkenningspunten als luchthavens, parken en bus- en treinstations toegevoegd, waardoor deze gemakkelijker te vinden zijn. Om dat te verwezenlijken, werkt Apple samen met Broadmap, Embark en HopStop. Laatstgenoemde is naar verluidt door Apple overgenomen.

Reis vooraf bepalen

Gebruikers kunnen hun reis ter plekke bepalen of vooraf aangeven in Apple Maps wanneer ze gaan reizen. Ze krijgen dan informatie over de reistijden van het aangegeven moment. De openbaar vervoer-knop kan ook als default-knop worden ingesteld, speciaal voor iedereen die vaak gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Dit neemt niet weg dat de mogelijkheid blijft bestaan dat Apple Maps de gebruiker doorverwijst naar andere applicaties in de App Store. Daar kan aanvullende vervoerssoftware worden gevonden.

Toekomstplannen

Apple werkt ondertussen ook aan indoor mapping views en verbeterde auto-integratie voor toekomstige versies van iOS. Volgens bronnen zou het bedrijf zich tevens bezighouden met de functies van augmented reality die de iPhone kompas-hardware moet ondersteunen. Deze feature zal het mogelijk maken om bezienswaardigheden in de omgeving visueel op de iPhone te bekijken en zal naar verwachting in de komende jaren beschikbaar komen voor gebruik.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000