© PXimport

Apple koopt ov-planner Embark

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 augustus 2013 - 04:18

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Redactie

Apple heeft de Amerikaanse ov-dienst Embark overgenomen. De dienst is gespecialiseerd in routeplanning voor het ov, en richtte zich in het verleden vooral op grote Amerikaanse steden als New York, San Francisco en Washington. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Apple koopt wel vaker kleine diensten die passen in de huidige strategie van het bedrijf. Over het precieze hoe, wat en waarom van de overname van Embark doen ze in Cupertino geen uitspraken.

Vorige week nog kocht Apple de tv-dienst Matcha. Matcha.tv was een iOS app die een duidelijk overzicht gaf van content die beschikbaar was op kabel tv, streaming video services als Netflix en Hulu en digitale videowinkels als iTunes.

De aankoop van Embark zal waarschijnlijk dienen om de kaartendienst die Apple zelf heeft ontwikkeld en waar bijzonder veel kritiek op kwam tijdens de lancering, te verbeteren. Volgens de bron van dit nieuws, Jessica Lessin, hebben bronnen die direct betrokken zijn bij de deal gezegd dat de technologie van Embark één op één in Apple Maps wordt geintegreerd. Apple kocht eerder de dienst HopStop, ook dat is een app die het mogelijk maakt om je route te plannen via het openbaar vervoer.

Sinds de komst van de iPhone 5 in september vervangt Apple maps de navigatiedienst van Google als standaard navigatie-apps. Voorlopig lijkt iedereen het er wel over eens te zijn dat Google Maps nét iets beter werkt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000