Google lanceert Google Maps met navigatie voor iPhone

© PXimport

Google lanceert Google Maps met navigatie voor iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 december 2012 - 06:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Elmar Rekers

Google Maps is weer beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Na een afwezigheid van bijna drie maanden is er weer een app van de populaire kaartendienst in de App Store voor iOS te vinden.

Met de introductie van iOS 6 nam Apple afstand van Google Maps als de meegeleverde kaartendienst op iPhones. Het vervangende Apple Maps kon de afgelopen maanden echter op grote kritiek rekenen, dit vanwege onvolledigheden en grove fouten op de plattegronden.

Uitstel Google Maps

Google heeft nooit bekendgemaakt wanneer iPhone-gebruikers weer met Google Maps aan de slag konden. Sinds donderdag is de gratis app dus plots te vinden in de App Store. Volgens Google duurde het ontwikkelen van de iPhone-app lang omdat de applicatie volledig opnieuw moest worden opgebouwd. Geruchten gaan echter dat de zoekgigant de lancering met opzet enige tijd uitstelde om de kritiek op Apple Maps nog wat te laten oplopen.

Het is de eerste keer dat Google ook diens gesproken navigatiedienst voor iPhone-gebruikers beschikbaar stelt. Verder kan er in de iOS-app ook gebruik gemaakt worden van Street View, 3D-kaarten en wordt er informatie gegeven over live verkeerssituaties en het openbaar vervoer. De app is beschikbaar voor iPhones en iPods met iOS 5.1 of hoger.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000