Foto's overzetten van je iPhone naar je Windows 10-pc

© PXimport

Foto's overzetten van je iPhone naar je Windows 10-pc

Geplaatst: 30 mei 2017 - 03:19

Aangepast: 14 december 2022 - 14:26

Chwhynny Overbeeke

Als je een iPhone hebt, is het handig als je de foto's die je ermee gemaakt hebt ook op je pc kunt bekijken. Op die manier kun je ze bijvoorbeeld verder bewerken met geavanceerdere software. Hier laten we twee manieren zien waarop je de foto's die op je iPhone staan naar je Windows 10-pc kunt overzetten.

Het is handig om de foto's die je met je iPhone gemaakt hebt ook op je pc te kunnen bekijken en bewerken. Hier laten we zien hoe je met behulp van de Foto's-app in Windows 10 en de Verkenner je foto's naar je pc kunt overzetten.

Ter voorbereiding is het van belang dat je iTunes op je pc installeert, zodat je iPhone op de juiste manier met je pc kan communiceren, ook al gebruik je iTunes niet om de foto's over te zetten. Verder heb je een usb-kabel nodig om je iPhone aan je pc te koppelen.

Foto's importeren met de Foto's app

Met de ingebakken Foto's app van Windows 10 kun je de foto's die op je iPhone staan in bulk naar je pc overzetten. Koppel je iPhone aan je pc met behulp van de usb-kabel. Open de Foto's app en klik rechts bovenaan op het icoontje waarmee je foto's kunt importeren. Dit is een rechthoekje met een omlaagwijzend pijltje erboven.

Met de Foto's app van Windows 10 kun je eenvoudig afbeeldingen van je iPhone naar je pc importeren.

© PXimport

Selecteer de foto's die je wilt importeren. Je kunt er op dit moment voor kiezen om de foto's meteen van je iPhone te verwijderen, maar het is aan te raden om dit voor de zekerheid niet te doen. Klik vervolgens op Importeren.

De foto's die je zojuist geselecteerd hebt staan nu in de Foto's app. Je kunt ze nu ook vanuit de Windows Verkenner benaderen door naar de map Afbeeldingen in je gebruikersmap te gaan.

Foto's importeren met de Windows Verkenner

Als je liever de Windows Verkenner gebruikt, kan dit ook. Deze manier vereist iets meer werk, maar het geeft je wel meer vrijheid.

Open de Windows Verkenner en klik in het linkerpaneel op Deze pc. Klik vervolgens in de lijst op je iPhone en navigeer naar \Internal Storage\DCIM. Kies hier de map(pen) en foto('s) die je wilt overzetten en kopieer deze naar de gewenste map op je pc.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000