Dit zijn de beste wandelapps

© PXimport

Dit zijn de beste wandelapps

Geplaatst: 29 maart 2021 - 07:30

Aangepast: 25 november 2022 - 10:52

Justin Doornekamp

Door de coronacrisis is het moeilijk geworden om er even op uit te gaan en met vrienden af te spreken. We zitten veel thuis om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, maar dat neemt niet weg dat het goed is om even buiten te zijn. Een wandeling kan veel goed doen en er zijn apps die je stimuleren om lekker naar buiten te gaan. Wij zetten de beste wandelapps voor je op een rijtje.

Ommetje

Wie wandelen maar een saaie bezigheid vindt, kan de app Ommetje eens proberen. Zoek (digitaal!) wat vrienden, familie of collega’s op en je kunt een heuse wandelcompetitie opzetten, waarbij je punten kunt verdienen als je een ommetje maakt. Door meer te lopen verdien je ervaringspunten of ‘XP’ en stijg je op de ranglijst. Je kunt zelfs medailles verdienen en dit zorgt ervoor dat de app zeer verslavend werkt. Wie wil immers niet zoveel mogelijk medailles winnen?  

Strava

Een bekende app onder vooral hardlopers en wielrenners is Strava. De app leent zich echter ook goed voor wandelaars die hun wandelingen graag vastleggen. Strava houdt bij welke routes je wanneer gelopen hebt, hoelang je erover hebt gedaan en wat je gemiddelde tempo was. Zodra je de opname stopt, krijg je een samenvatting van je wandeling die je aan kunt vullen met een beschrijving en foto’s. Je wandeling kun je vervolgens heel gemakkelijk delen via social media. 

 

© PXimport

Zo werkt Strava

Natuur Routes

Loop je graag door de natuur en wil je daar ook nog wat van opsteken, dan is de Natuur Routes-app van Natuurmonumenten een goede tip. In de app vind je diverse wandel-, fiets- en zelfs kanoroutes in de gebieden van de natuurorganisatie. Op markante punten en bezienswaardigheden op de route kun je audioverhalen horen van boswachters, die je wat meer vertellen over wat je voor je ziet. Een ideale manier om wat meer te weten te komen over het natuurgebied waar je doorheen loopt. 

Beleef Routes

Ook met deze app heb je een persoonlijke digitale gids bij je, die aan de hand van filmpjes, foto’s en audio, allerlei weetjes en anekdotes deelt over de omgeving. 

De app is bovendien erg interactief en biedt af en toe quizvragen of een spelletje. In tegenstelling tot Natuur Routes, kun je deze app ook gebruiken in stedelijke gebieden om meer te weten te komen over de stad waar je momenteel doorheen loopt. 

 

© PXimport

Vossenstreken  

Wil je je kinderen ook het huis uit krijgen, maar voelen ze er weinig voor om te wandelen dan kun je de app Vossenstreken eens proberen. De app is speciaal gemaakt voor ouders die hun kinderen mee op pad willen nemen en bevat, verdeeld over 47 verschillende routes, leuke en originele opdrachten. En er valt ook nog wat te winnen!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten