Dit zijn de 15 beste smartphones van 2022

© PXimport

Dit zijn de 15 beste smartphones van 2022

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 juli 2022 - 10:28

Aangepast: 25 november 2022 - 11:42

Joris Peterse

In 2022 brengen de grootste smartphone-makers weer een voor een nieuwe telefoons uit, maar de modellen uit 2021 zijn natuurlijk nog steeds goed. Samsung heeft de Galaxy S22 en de Galaxy A52, Apple de iPhone 13, en er zijn topsmartphones als de Nothing Phone(1) en de OnePlus Nord CE 2. Wij zetten de beste smartphones van 2022 die je nu kunt kopen voor je op een rij.

De beste smartphones van 2022

Samsung Galaxy S22 Ultra

De allerduurste en allerbeste uitvoering van de Galaxy S-serie was altijd de Ultra-variant. Toch verwacht je meer van de Galaxy S20 Ultra en Galaxy S21 Ultra. Vooral gezien de torenhoge prijs. Dat probleem wordt ondervangen door de bekende Galaxy Note-serie nieuw leven in te blazen met de Samsung Galaxy S22 Ultra. De smartphone beschikt namelijk over het beste van beide werelden: de waanzinnige camera, rekenkracht, scherm en ontwerp. Gecombineerd met de sylus, die je vertrouwd in het toestel wegsteekt.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De beste smartphone die je op dit moment kunt krijgen? Kijken we naar de camera en cameramogelijkheden? Zonder twijfel. Ook het scherm geeft de concurrentie het nakijken. Waar veel concurrenten echt het nakijken mee wordt gegeven is de ondersteuning. Met minimaal vier Android-updates en vijf jaar veiligheidsupdates, worden de Chinese Androidconcurrenten te kijk gezet. Motorola, OnePlus, Xiaomi en Oppo geven op dit gebied niet thuis: ook niet bij smartphones die ongeveer hetzelfde kosten. Dat is een belangrijk kenmerk dat Samsung, samen met Apple, dominant maakt op het gebied van premium-smartphones.

Toch heb je met een paar nadelen te maken. Allereerst de prijs, met 1.249 is dat gewoon uit verhouding. Ook eist de krachtige hardware en het grote scherm zijn tol van de accu, hoewel deze een hoge capaciteit heeft van 5.000 mAh heb je deze bij regelmatig gebruik wel met een dag leeg. Snelladen is mogelijk, als je nog een keer de portemonnee trekt: een adapter zit niet in de doos.

Apple iPhone 13

De beste smartphone die je op dit moment kunt kopen is de iPhone 13. Natuurlijk, de Pro-uitvoering heeft net wat meer te bieden qua scherm, rekenkracht en camera… Maar de meerprijs die je (op het toch al dure toestel) betaalt is niet naar verhouding. De iPhone 13 verschilt maar weinig van de iPhone 12, wat een upgrade onnodig maakt. Apple weet dit ook, en prijst de iPhone 12 op het moment van schrijvenslechts een paar tientjes goedkoper. Waardoor je net zo goed dat beetje extra kunt investeren in de betere iPhone 13.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Apple heeft met de iPhone 13 vooral gewerkt aan de accuduur. Dat is deels te danken aan de nieuwe chipset, die Apple A15 Bionic noemt. Qua rekenkracht gaat de chipset er weinig op vooruit, maar hard nodig is dat ook niet. De vorige generatie is nog altijd een van de best-presterende chipsets. Maar de iPhone wordt er vooral zuiniger van. Daarbij beschikt de iPhone 13 ook over een grotere accu, wat natuurlijk goed is voor de accuduur. Maar ook voor de levensduur: kleine accu’s slijten immers sneller. De iPhone 13 laad je nog altijd op met een Lightning-aansluiting. Het is jammer dat Apple niet voor innovatie en duurzaamheid kiest door over te gaan op een universele, stevigere en veelzijdigere usb-c-aansluiting.

Ook de camera van de iPhone 13 is een vermelding waard. De dualcam is op papier weinig veranderd, maar de software die de camera’s aanstuurt zorgt ervoor dat je in iedere situatie een goede foto schiet. De secundaire groothoeklens maakt je fotografie-mogelijkheden uitgebreider, maar voor de allerbeste foto’s kun je het beste de primaire lens kiezen. Tenslotte biedt de iPhone 13 veel wat een smartphone goed en betrouwbaar maakt, waaronder langdurige update-ondersteuning. Houd er alleen wel rekening mee dat je er (te) diep voor in de buidel moet tasten en het besturingssysteem iOS ervoor zorgt dat jij niet de baas bent over je smartphone, maar Apple.

Xiaomi 12X

De Xiaomi 12-serie is een beetje vergelijkbaar met de Galaxy S-serie van smartphones. Het beste dat Xiaomi te bieden heeft, verpakt in drie smaken. De superdeluxe Xiaomi 12 Pro, de Xiaomi 12 als gulden middenweg en de Xiaomi 12 X als betaalbaarste uit de serie. De eerste twee leggen het gewoonweg af als alternatief voor Samsung- en Apple-smartphones in dezelfde prijsklasses. De Xiaomi 12X is nog best interessant.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Xiaomi 12X is met name interessant omdat het een krachtige compacte smartphone is. Die zijn zeldzaam. Tel daarbij ook eens op dat het gewicht relatief laag is en je hebt gewoon een heerlijk handzame smartphone. Ook het scherm, de accuduur, rekenkracht en prestaties van de primaire camera laten een goede indruk achter. Let wel op dat met name de zoomlens gewoonweg overbodig slecht is.

Olifant in de kamer bij Xiaomi is de matige software, en dat is bij de Xiaomi 12X niet anders. De software is rommelig en vol met advertenties en dubieuze dataverzameling. Nog kwalijker is dat de smartphone op de markt is gebracht met een oudere Androidversie en maar een beperkt aantal updates krijgt. Dit lijkt een moedwillige keuze te zijn om de Xiaomi 12X minder goed op te laten vallen dan de andere Xiaomi 12-smartphones.

Samsung Galaxy A33

Samsung maakt smartphones in vrijwel alle prijsklasses. Hierdoor is het soms lastig onderscheid te maken tussen al die Galaxy’s. De Samsung Galaxy A33 is een van de betaalbaarste Galaxy’s op de markt is dankzij de software meteen een veel beter alternatief dan alle Chinese smartphones van bijvoorbeeld Oppo, Xiaomi, OnePlus en Motorola.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Samsung belooft dat de Samsung Galaxy A33 vijf jaar lang Androidversie-updates krijgt. Daar kan (of wil) de concurrentie niet aan tippen. Dat betekent dat je met de Galaxy A33 verzekert bent van een smartphone die tot 2027 voorzien is van de nieuwste functies en met een gerust hart gebruikt kan worden. Als smartphone zelf voldoet het toestel aan alle basisfunctionaliteit, hij werkt snel genoeg. Het scherm is prima en hetzelfde kan gezegd worden over de primaire camera. Ook de accuduur is erg goed.

Maar zoals we van Samsung gewend zijn staat het toestel wel vol met bloatware en is dit zelfs in het instellingenmenu doorgedrongen, door daar een overbodige virusscanner te plaatsen. Ook is er geen adapter en geen audiopoort, gaat opladen traag en zijn de extra camera’s niet de moeite waard.

Fairphone 4

Fairphone is de enige smartphonefabrikant die een eerlijk en duurzaam verhaal probeert te vertellen. Smartphones en duurzaamheid, het is een slecht huwelijk. Grondstoffendelving verloopt vaak mens- en milieu-onterend en hetzelfde geldt voor de assemblage die aan (voornamelijk) Chinese bedrijven wordt uitbesteed. Bovendien zijn smartphones kwetsbaar, omdat er bijvoorbeeld veel glas is gebruikt. Update-ondersteuning die garandeert dat je smartphone lang veilig mee kan blijft vooral bij Android-fabrikanten uit en dan is er tenslotte nog de repareerbaarheid. Smartphones worden vaak zo ontworpen, dat reparaties vrijwel onmogelijk zijn. Ook door bijvoorbeeld onderdelen cryptografisch te koppelen en vervangende schermen en accu’s niet te leveren. Zelfs de audiopoort moest wijken, om gebruikers over te laten stappen op draadloze oortjes, die razendsnel slijten en überhaupt niet repareerbaar zijn.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Fairphone maakt smartphones, waarbij kritisch gekeken wordt naar de grondstofdelving en productie. Ook zijn de smartphones gemaakt om lang mee te gaan, dankzij updates en een ontwerp dat reparatie juist zo makkelijk mogelijk maakt. Onderdelen zijn eenvoudig te vervangen en zelfs verkrijgbaar in de webshop van Fairphone. De vierde generatie van de Fairphone biedt dit allemaal. Alleen heeft het bedrijf ervoor gekozen de audiopoort te verwijderen van het toestel en ook draadloze oortjes aan te bieden. Ongeacht je hiermee zit of niet, het laat het duurzame verhaal van Fairphone onnodig rammelen. Duurzaamheid en draadloze oortjes zijn eigenlijk niet met elkaar te verenigen.

Desondanks is de smartphone weer een stapje vooruit ten opzichte van de vorige generatie, de Fairphone 3+. Er is een betere dualcam aan de achterzijde en het toestel is voorzien van meer rekenkracht en opslaggeheugen, dat je natuurlijk desgewenst uitbreidt met een geheugenkaart.

Apple iPhone 12

De voorgangers van de iPhone 12, de iPhone Xr en iPhone 11 leken op sommige punten bewust ingehouden om (respectievelijk) de iPhone X en iPhone 11 Pro interessanter te laten ogen. Met name met het scherm. Iets wat je natuurlijk niet goed kunt praten met een smartphone van tegen de duizend euro. De iPhone 12 is (eindelijk) uitgerust met een full-HD oledscherm, dat zich met recht met de beste kan meten. Hetzelfde kan gezegd worden over de dubbele camera aan de achterzijde en de chipset die qua prestaties alle Android-concurrenten op grote afstand zet, en bovendien je smartphone toekomstbestendig maakt vanwege 5G-ondersteuning. De snelle en langdurige update-ondersteuning van Apple zijn ook nog altijd punten waar de concurrentie maar niet in mee lijkt te kunnen komen.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Toch zijn er een paar zorgenpuntjes. Zo is het basis opslaggeheugen te laag en de accucapaciteit gewoonweg te klein. Wellicht kom je de dag wel door op een opgeladen accu, maar door de beperkte capaciteit zal hij sneller slijten waardoor je tegen een onnodig dure reparatie aan kijkt. Ook kiest Apple er nog steeds voor om z’n smartphones uit te rusten met een hopeloos verouderde Lightning-aansluiting in plaats van usb-c en zit er geen stekkerblok meer in de doos om de kabel op aan te sluiten. Vanwege milieu-overwegingen, aldus Apple. Maar omdat de smartphone onder erbarmelijke omstandigheden in een Chinese fabriek in elkaar wordt gezet en er makkelijk kan worden verdiend aan adapters, komt dat argument niet overtuigend over.

Desondanks kun je de nieuwe iPhone 12 ook draadloos opladen, hiervoor is ook een nieuw MagSafe-systeem ontworpen. Deze klik je magnetisch op de achterzijde van je iPhone 12, of op het hoesje om de smartphone op te laden. Eigenlijk is de iPhone 12 als smartphone zó goed, dat je wel gek lijkt om meer geld neer te leggen voor de Pro-uitvoering. De iPhone 12 heeft een prettig formaat, dat niet bijzonder groot is. Maar mocht kleiner fijner voor je zijn, dan kun je ook de iPhone 12 Mini overwegen. Deze smartphone is ietsje goedkoper en op vrijwel alle fronten gelijkwaardig, alleen is de accu nóg een slagje kleiner. Houd daar wel rekening mee. Vooral als je 5G gebruikt, is de al kleine accu zwaar belast.

Samsung Galaxy S21FE

De Samsung Galaxy S21FE is het nakomelingetje uit de Galaxy S21-serie, die 10 maanden later dan de andere drie Galaxy S21’s verscheen. Misschien dat het chiptekort hiervoor de reden was, misschien dat er wat anders speelde. Hoe dan ook, de FE oftewel Fan Edition (alsof Samsung een sportploeg is) is stiekem een uitstekende keuze.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Galaxy S21FE is de betaalbaarste uitvoering uit de serie. En ondanks dat de S21-serie de topserie uit 2021 is, gaat het nog altijd om een topsmartphone. Verwacht dus de beste camera, razendsnelle prestaties en goede update-support. De enige concessie die gedaan wordt is voor de behuizing, die van kunststof is. Prima, want kunststof is lichter en minder kwetsbaar dan glas. Wel is er à la Apple geen adapter, geheugenkaartslot of audiopoort aanwezig.

Voordat je naar de (web)winkel holt, of surft, is het echter wel handig om even de prijzen te vergelijken. De Galaxy S21FE staat een beetje in de schaduw van de Galaxy S22. Daardoor kan de smartphone in de aanbieding voorbijkomen. Mocht het prijsverschil met de Galaxy S22 niet zo groot zijn, dan is de Galaxy S22 wel de betere keuze.

Samsung Galaxy Z Fold3

Voor het eerst duikt een opvouwbare smartphone op in het beste smartphone-overzicht: de Samsung Galaxy Z Fold3. Naast Samsung hebben ook andere fabrikanten al smartphones op de markt gebracht met een opvouwbaar scherm. Met deze Galaxy Z Fold3 lijkt Samsung het eindelijk voor elkaar gekregen de kinderziektes uit de techniek te halen om zo een goede smartphone voor de massa af te leveren. Alhoewel. Massa. Het prijskaartje is onevenredig hoog met zijn adviesprijs van boven de 1700 euro. Voor dat geld koop je een geweldige smartphone én de beste tablet. Er is met de Galaxy Z Flip3 ook een andere model op de markt gebracht die wel betaalbaarder is, maar vanwege de veel te kleine accu deze lijst niet gehaald heeft.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Samsung Galaxy Z Fold3 is een tablet en smartphone in één. Het toestel oogt als een dikke smartphone met een langwerpig scherm. Een prima formaat om onderweg je muziek mee te bedienen of even een appje mee te beantwoorden. Wanneer je het toestel openklapt, klap je een tweede scherm met tabletformaat tevoorschijn. Ideaal om bijvoorbeeld video op te kijken. De schermtechniek is indrukwekkend, niet alleen is het beeld prachtig. Maar ook de scharnieren zijn keurig weggewerkt en veilig tegen water, zand en stof. Je voelt en ziet in het midden van het scherm wel een hinderlijke rand.

De schermen lenen zich perfect voor hun taken qua weergavekwaliteit, scherpte en beeldverversingssnelheid. Ook is de frontcamera slim weggewerkt achter het scherm, zodat deze minder opvalt. Bovendien is er genoeg rekenkracht, opslag en een degelijke camera aanwezig.

Realme 9 Pro+

Realme doet wellicht geen belletje rinkelen. Het Chinese merk maakt onderdeel uit van het Chinese moederbedrijf BBK Electronics, waaronder ook merken als Oppo, OnePlus en Vivo vallen. Zoals een Chinese smartphone betaamt is ook de Realme 9 Pro+ vooral qua prijs en specificaties indrukwekkend. Let echter wel op dat je de Plus variant kiest, want die verschilt weer ten opzichte van de gewone 9 Pro.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Er valt weinig af te dingen aan de Realme 9 Pro+. Het toestel heeft een mooi ontwerp, goed scherm, presteert prima en houdt dit nog lang vol ook. Is de accu onverhoopt toch leeg, dan biedt de snellader soelaas. De camera presteert naar behoren, mits je het bij de primaire lens houdt. De groothoeklens en met name de macrolens hadden net zo goed niet op het toestel geplaatst hoeven worden.

Het Android-updatebeleid is ook net als andere Chinese merken niet zoals Samsung aanbiedt. Je krijgt twee versie-updates en vijf jaar veiligheidsupdates. In tegenstelling tot Samsung krijg je echter wel beschikking over een (snellaad-)adapter in de doos en een audiopoort.

Samsung Galaxy A72

In alle prijsklasses heeft Samsung uitstekende smartphones te bieden, waarmee de concurrentie slim afgetroefd wordt na het wegvallen van Huawei,dat zonder Google-diensten, waaronder de Play Store, niet het aanbevelen waard zijn. De Samsung Galaxy A72 is een middenklasser qua prijs en biedt een bescheiden smartphone qua specificaties, met een goede camera en langere Android-update-ondersteuning dan de concurrentie.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Samsung Galaxy A72 is een no-nonsense smartphone. Een fijn scherm en dito camera, vlotte specs, de laatste Androidversie plus degelijke ondersteuning... En vooral weinig onzinnige nadelen die de smartphone-markt plagen. Je krijgt gewoon een adapter in de doos, er is gewoon een audiopoort, je kunt een geheugenkaartje plaatsen en de zoomlens zit er niet alleen maar voor de sier, zoals bij Chinese Androidfabrikanten vaak het geval is.

De Galaxy A72 is wel redelijk toekomstbestendig dankzij de updateondersteuning van Samsung. Maar de smartphone ondersteunt geen 5G. Misschien is dat op dit moment niet van grote toegevoegde waarde, wanneer 5G is doorontwikkeld is dat misschien wel interessant. Mocht je daarop voorbereid willen zijn, dan heeft Samsung aan de Galaxy A52 5G een interessant alternatief uit de eigen stal voor een vergelijkbare prijs.

Google Pixel 6

De Pixel-smartphoneserie van Google is nog altijd niet officieel verkrijgbaar in Nederland. Wil je een Pixel-smartphone kopen, dan moet je dus naar een buitenlandse (web)winkel uitwijken of betaal je hogere prijzen omdat Nederlandse winkels de Google Pixel 6 grijs importeren. Het is gedoe, vooral als je in de buitenlandse winkel gebruik moet maken van de garantie. Het is echter vooral onnodig gedoe, want een goede reden waarom de Pixel 6 in Nederland niet verkrijgbaar is heeft Google niet. Alles werkt zoals het zou moeten doen.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Pixel 6 biedt het beste van Android, omdat hij door Google zelf wordt ontwikkeld. Zo loop je ook voorop met de uitrol van nieuwe Android-versies en heb je (naast de Google-apps) geen bloatware op je smartphone zoals virusscanners en de Facebook-app. Een Pixel smartphone koop je ook vanwege de waanzinnig goede camera, die vooral dankzij de uitstekende software-afstelling zich meet met de duurste smartphones van Samsung en Apple.

Dat je voorop loopt met updates met de Pixel 6 is geen overbodige luxe. Sinds de introductie van de Pixel 6 in oktober 2021 kampt het toestel met veel bugs. Veel daarvan zijn er gladgestreken door Google, maar nog lang niet alle. Het lijkt erop dat Google het toestel iets te vroeg heeft gelanceerd.

Samsung Galaxy A53

De laatste Samsung Galaxy-smartphone uit de lijst. Het merk toont aan dat het in iedere prijsklasse gewoonweg een goede smartphone aanbiedt. Dat is met name te danken aan het updatebeleid, dat gewoonweg beter is dan andere Android-fabrikanten. Dat is niet anders met de Samsung Galaxy A53.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

In veel opzichten lijkt de Samsung Galaxy A53 op de Galaxy A33, die nog een slagje goedkoper is. Dat maakt het wel wat verwarrend. Gelukkig zijn beide smartphones een goede keuze, maar zit het verschil zit ‘m in de camera’s (die iets beter zijn) en de chipset die wat sneller is. Helaas zijn de groothoek- en zoomlens nog altijd niet de moeite waard. De primaire camera is wel erg goed. Hetzelfde kan gezegd worden over de accuduur.

Minpunten zijn er ook: net als bij Apple krijg je geen adapter, audiopoort of geheugenkaartslot en ondersteund het toestel snelladen maar beperkt. Ondanks dat de update-ondersteuning goed is, krijg je veel bloatware voor kiezen.

Nothing Phone(1)

Zullen we de eerste alinea maar even gebruiken om alle woordgrappen over het nieuwe smartphonemerk Nothing kwijt te kunnen? De eerste smartphone, Nothing Phone(1), komt bepaald niet uit het niets. Nadat Nothing vorig jaar al oortjes uitbracht was het wachten op de eerste smartphone, Nothing is namelijk opgezet door ex-OnePlus topman Carl Pei. Sinds zijn vertrek lijkt OnePlus er niks van te bakken.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De Nothing Phone(1) beschikt over een opvallende achterzijde, die met ledlampjes meldingen ondersteunen of als ondersteuningslicht gebruikt kan worden. Een beetje een gimmick, vooral omdat de glazen achterzijde een hoesje vereist. Het valt wel op.

Verder valt de middenklasse-smartphone juist weer niet op. Niet positief, niet negatief. Het ontwerp is erg afgekeken van Apple en de Android-software werkt prettig (alhoewel de ondersteuning beter mag zijn). Ook andere zaken zijn van Apple afgekeken: er is geen adapter, geheugenkaartslot of audiopoort.

OnePlus Nord CE 2

Nee, het ligt niet aan jou. Smartphones van OnePlus zijn niet meer van elkaar te onderscheiden. Het merk startte met één smartphonemodel per jaar. Dat werden twee modellen, wat ook prima was. De smartphones waren van elkaar te onderscheiden en kregen na de release genoeg aandacht van OnePlus als het aankomt op ondersteuning. Tegenwoordig is het anders. Ik ben de tel kwijtgeraakt als het aankomt op alle modellen die OnePlus op de markt dumpt en ook OnePlus lijkt het zelf niet meer aan te kunnen. Updatesupport en een naadloze software-ervaring lijken ver verleden tijd. De OnePlus Nord CE 2 lijkt nog wat trekjes te vertonen van het oude OnePlus, maar het blijft een lastige aanbeveling als je kijkt naar wat concurrenten als Samsung aanbieden.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De OnePlus Nord CE 2, ‘Core Edition’, heeft prima specificaties en een dito prijs. Ook het scherm en accuduur vallen positief op. Bovendien heeft OnePlus een indrukwekkende snellaadtechnologie te bieden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Galaxy A33 zijn er een paar troefkaarten: een geheugenkaartslot en audiopoort zijn aanwezig, net als een adapter om die snellaadtechniek daadwerkelijk te kunnen benutten.

Maar het is vooral de bedenkelijke software-ervaring die de Nord CE 2 een kortetermijn-smartphone maken. De updateduur is om te huilen en ook is er de laatste tijd veel te doen over de kwaliteit van de updates, die regelmatig bugs meebrengen of functies schrappen. Ook de camera’s stellen teleur.

iPhone 13 Pro Max

Het beste wat Apple te bieden heeft op smartphonegebied, hoeft niet per sé de beste keuze te zijn voor een nieuwe smartphone. Jazeker, de iPhone 13 Pro Max heeft meer te bieden dan de iPhone 13. Maar het prijsverschil is honderden euro’s en daarmee niet in verhouding tot wat je ervoor terugkrijgt.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De iPhone 13 Pro Max is een joekel van een smartphone: 16 bij 8 centimeter. Dat is groter dan menig handpalm of broekzak. Eventueel kun je ook de gewone iPhone 13 Pro kiezen. Deze is een slagje kleiner en honderd euro goedkoper, zonder verder te verschillen van de Max-uitvoering. De iPhone 13 Pro Max beschikt ten opzichte van de gewone iPhone 13 over een extra zoom-cameralens, een beter scherm (met hoge verversingssnelheid) en iets meer rekenkracht.

Dezelfde voor- en nadelen van de iPhone 13 blijven verder staan. De iPhone 13 Pro Max heeft ook een flink verbeterde accuduur, lange update-ondersteuning en een geweldige camera. Nadelen zijn echter dat Apple nog altijd vasthoudt aan de verouderde en inferieure Lightning-aansluiting in plaats van usb-c en iOS erg beperkend is voor gebruikers en ontwikkelaars. Maar dat laatste maakt iOS wel een makkelijk besturingssysteem voor jong en oud.

9,0

ONS OORDEEL

De winnaar: Samsung Galaxy S22 Ultra

Pluspunten

Scherm

Camera's

Ondersteuning

Stylus

Minpunten

Prijs

Bloatware

Geheugenkaartslot, adapter en audiopoort ontbreken

Hoog energieverbruik

Conclusie

**Adviesprijs** vanaf € 1249,- **Kleuren** zwart, rood, groen, wit **OS** Android 12 (One UI) **Scherm** 6,8 inch amoled (3088 x 1440, 120hz) **Processor** 2,8 Ghz octacore (Exynos 2200) **RAM** 8 GB **Opslag** vanaf 128GB **Batterij** 5.000 mAh **Camera** 108, 10, 10 en 12 megapixel (achter), 40 megapixel (voor) **Connectiviteit** 5G, 4G (LTE), Bluetooth 5.2, wifi 6e, gps, nfc **Formaat** 16,3 x 7,8 x 0,9 cm **Gewicht** 228 gram **Overig** Vingerafdrukscanner achter scherm, water- en stofdicht (IP 68), stylus **Website** [www.samsung.com/nl](https://www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-s22-ultra)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000