De beste draadloze opladers van dit moment

© PXimport

De beste draadloze opladers van dit moment

Geplaatst: 11 juni 2021 - 02:09

Aangepast: 25 november 2022 - 10:58

Richard Veenstra

Je smartphone, smartwatch of koptelefoon opladen doe je anno 2021 natuurlijk niet meer met kabel. De keuze aan draadloze opladers is enorm. In dit artikel geven we je de beste draadloze opladers voor je iPhone of Android-toestel. We staan uiteraard ook even stil bij de speciale MagSafe-opladers voor de iPhone 12.

7 x Universele opladers

Belkin Boost Charge

Prijs: € 24,99
www.belkin.nl

De Boost Charge van Belkin is één van de beste en goedkoopste opladers die er op dit moment is te zijn. Je kunt allerlei apparaten opladen tot maximaal 10 watt. De oplader is liggend of staand te gebruiken en kan zelfs door smartphonehoezen heen opladen, mits het hoesje licht genoeg is. Een statuslampje op de Boost Charge geeft aan of de smartphone op de juiste plek ligt. De oplader is verkrijgbaar in zwart en wit.

© PXimport

Nanami Fast Wireless Charger

Prijs: € 16,99
www.nanami.cc

Deze oplader kan elke smartphone draadloos opladen via Qi-technologie, maar als je een nieuwere Samsung Galaxy hebt, dan kan dit met 10 watt in plaats van de normale 7,5 watt voor bijvoorbeeld de nieuwere iPhone-modellen. Oude Qi-compatibele smartphones zoals de Samsung S6 en Google Pixel 3 worden met maximaal 5 watt draadloos opgeladen. Voor een volledige lijst aan ondersteunde modellen ga je naar de website van Nanami.

© PXimport

Moshi Otto Q

Prijs: € 49,95
www.moshi.com

De Otto Q van Moshi ziet er prachtig uit en levert draadloos stroom aan je smartphone. In plaats van plastic is het product afgewerkt met stof en dit ziet er een stuk beter uit op je bureau. De Otto Q gebruikt een usb-c-aansluiting, maar in de doos vind je ook een adapterkabel om het apparaat aan een usb-a-poort aan te sluiten. De oplader is niet de goedkoopste die er is te vinden, maar daarvoor ziet hij er dan wel een stuk beter uit dan de competitie.

© PXimport

Samsung Wireless Charger Pad

Prijs: € 18,85
www.samsung.nl

Een simpele oplader van Samsung voor nog geen twintig euro. De oplader is geschikt voor alle smartphones die het Qi-protocol ondersteunen. Aan de zijkant van de oplader vind je een usb-c-poort. De usb-c-kabel wordt niet meegeleverd, net zo min als een netsnoeradapter, deze zul je dus zelf aan moeten schaffen. De oplader levert een vermogen van maximaal 10 watt.

© PXimport

Ikea Livboj

Prijs: € 4,99
www.ikea.nl

Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een oplader, denk dan eens aan de Livboj van Ikea. Deze draadloze oplaadpad kost slechts vijf euro en werkt met alle Qi-compatibele apparaten. Denk er wel aan dat de oplader maar 5 watt vermogen levert, Android-eigenaren die snel met 10 watt willen opladen, kunnen beter op zoek naar een ander product. De oplader heeft een usb-c-aansluiting, de kabel en de lichtnetadapter moet je zelf aanschaffen.

© PXimport

Anker PowerWave

Prijs: € 34,99
www.anker.com

De PowerWave van Anker levert 5 tot 10 watt vermogen om je toestel op te laden, afhankelijk van het type smartphone dat je hebt. Een Samsung- of LG-toestel kan met maximaal 10 watt worden opgeladen, een iPhone met maximaal 7,5 watt. Als je hoesje niet dikker is dan 5 millimeter, dan kan de PowerWave zelfs je smartphone opladen met de hoes er nog omheen. Met metalen hoezen werkt dit uiteraard niet.

© PXimport

Logitech Powered Pad

Prijs: € 39,99
www.logitech.com

Een simpel oplaadstation van Logitech dat verkrijgbaar is in donkergrijs, wit, lila en blauwgroen. Met de Powered Pad laad je niet alleen je iPhone of Android-toestel op, maar ook bijvoorbeeld Apple AirPods en AirPods Pro of andere koptelefoontjes, zoals de Logitech Zone Wireless headsets. Je iPhone wordt opgeladen met maximaal 7,5 watt vermogen, je Samsung-telefoon kan met een maximaal vermogen van 10 watt opgeladen worden.

© PXimport

6 x MagSafe

Apple MagSafe-oplader

Prijs: € 45,-
www.apple.nl

MagSafe-opladers werken alleen met de iPhone 12 en kunnen deze tot maximaal 15 watt opladen. Hiervoor moet je wel een speciaal hoesje voor je iPhone 12 hebben. Heb je geen MagSafe-compatibele iPhone, dan levert de oplader gewoon 7,5 watt via de Qi-technologie aan oudere iPhone-modellen of smartphones van andere merken. De oplader wordt met een usb-c-kabel geleverd, maar je vindt geen lichtnetadapter in de doos; deze moet je er nog los bijkopen.

© PXimport

Hoesje met MagSafe

Prijs: € 55,-
www.apple.nl

Om gebruik te kunnen maken van de MagSafe-oplader heb je een hoesje nodig voor je iPhone 12. Op de site van Apple vind je deze voor een bedrag van maar liefst 55 euro voor een siliconen hoes tot 65 euro voor een leren hoes. De hoezen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Let wel even op dat je de juiste bestelt, want niet alle kleuren zijn voor alle iPhone 12-modellen beschikbaar. In de hoes zitten magneten, zodat je iPhone precies goed op je MagSafe-oplader klikt.

© PXimport

Leren kaarthouder met MagSafe

Prijs: € 65,-
www.apple.nl

Wil je geen hoesje om je nieuwe iPhone 12, dan kun je altijd nog een magnetische kaarthouder kopen. Deze klik je op de achterkant van je iPhone met de ingebouwde magneetjes. Klik hier weer een MagSafe-adapter op en je laadt de iPhone 12 zo op. De kaarthouder is gemaakt van Europees leer en in de houder is ruimte voor drie pasjes. De kaarthouder is in vier kleuren verkrijgbaar.

© PXimport

HaloLock Magnetic Wireless Car Charger

Prijs: € 35,99
www.esrgear.com

Een speciale MagSafe-oplader voor in de auto. De HaloLock klem je tussen de ventilatieroosters in de auto, je iPhone 12 met compatibele MagSafe-hoes klik je er zo op. De HaloLock levert vervolgens 7,5 watt aan de iPhone. Denk er wel aan dat je de HaloLock op een usb-poort van tenminste 18 watt aansluit. Kijk voor aanschaf even goed op de website van HaloLock of jouw type ventilatierooster wordt ondersteund.

© PXimport

Dubbele MagSafe-oplader

Prijs: € 149,-
www.apple.nl

Apple biedt natuurlijk ook een dubbele oplader aan in zijn webshop. Voor 150 euro kun je niet alleen je iPhone, maar ook je Apple Watch draadloos opladen. Geheel in Apple-stijl moet je natuurlijk zelf nog even een lichtnetadapter erbij bestellen; alleen de usb-c-kabel wordt meegeleverd. Wil je tot maximaal 14 watt kunnen opladen, dan moet je hiervoor de 27watt-lichtnetadapter van Apple hebben.

© PXimport

Otterbox Symmetry Series+ with MagSafe

Prijs: € 49,99
www.otterbox.ie

Apple is niet de enige die MagSafe-hoesjes maakt, ook het bedrijf Otterbox levert deze voor je iPhone 12. Het bedrijf heeft vier kleuren in de aanbieding: donkerblauw, zwart, lichtroze en beige. De hoesjes zijn net even goedkoper dan de versies van Apple zelf en geschikt voor zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro. Otterbox heeft nog veel meer opties aan hoezen, maar die zijn niet geschikt voor MagSafe.

© PXimport

6 x Multi-oplaadstations

Mophie Dual Wireless Charging Pad

Prijs: € 79,95
www.zagg.com

Naast de mogelijkheid om twee apparaten tegelijkertijd draadloos op te laden, kun je met de Dual Wireless Charging Pad ook een derde apparaat via een kabel opladen via de usb-a-poort aan de achterkant. Hij ondersteunt alle gangbare smartphones en Qi-compatibele apparaten. Het oplaadstation van Mophie ziet er chic uit, doordat het afgewerkt is met stof in plaats van kunststof.

© PXimport

MW 3-in-1 draadloze oplader

Prijs: € 37,95
www.bol.com

Een oplaadstation voor minder dan veertig euro? Dit product van MW kan naast je iPhone of Android-toestel ook je AirPods of AirPods Pro opladen. Eén sleuf is namelijk speciaal gemaakt voor de koptelefoontjes van Apple. Bovenop is plek voor je Apple Watch. De oplader heeft een usb-c-aansluiting en wordt inclusief een (hele korte) kabel van tien centimeter geleverd. Een versie met een kabel van een meter is ook beschikbaar.

© PXimport

ZENS Dual+Watch Wireless Charging Pad

Prijs: € 109,99
www.makezens.com

Dit oplaadstation kan twee apparaten opladen plus een Apple Watch. Hij heeft twee krachtige 10watt-oplaadspoelen aan boord. Het product ondersteunt het Apple-protocol Fast Charge, zodat een moderne iPhone binnen een half uur op 50 procent lading zal zitten. Het apparaat werkt met alle Apple Watch-modellen en een lichtnetadapter is bij de prijs inbegrepen. Het oplaadstation is gemaakt uit één stuk aluminium.

© PXimport

Samsung Wireless Charger Duo

Prijs: € 69,99
www.samsung.nl

Geen drie apparaten om tegelijkertijd mee op te laden, maar twee. Samsung biedt deze duo-oplader aan voor net geen zeventig euro. Je krijgt hiervoor een snelle oplader van 7,5 watt voor alle Qi-compatibele smartphones of smartwatches. Het oplaadstation is verkrijgbaar in zwart en wit en heeft twee plekken om een apparaat op te leggen. Het grote ronde vlak heeft het predicaat Fast Charge 2.0 meegekregen en is bedoeld voor het apparaat dat je het snelst opgeladen wilt hebben.

© PXimport

Nomad Base Station Pro

Prijs: $ 199,95 plus verzendkosten
www.nomadgoods.com

Dit oplaadstation van Nomad is zeker niet goedkoop. Je krijgt hiervoor dan wel een fantastisch uitziend station met maar liefst 18 overlappende spoelen. Die zorgen ervoor dat je je op te laden apparaten overal op de Base station Pro neer kunt leggen en dat ze snel worden opgeladen. Je kunt er maximaal drie producten tegelijkertijd mee opladen, maar de Apple Watch wordt helaas niet ondersteund.

Logitech Powered 3-in-1 Dock

Prijs: € 149,99
www.logitech.com

Met dit oplaadstation kun je tegelijkertijd je iPhone, AirPods en Apple Watch opladen. Je hoeft natuurlijk niet per se drie verschillende producten op te laden, het is ook prima mogelijk om bijvoorbeeld twee smartphones tegelijkertijd van stroom te voorzien. Ondanks het feit dat het product voorgesteld wordt als dock voor Apple-producten, kun je er prima andere producten mee opladen. Het dock levert 7,5 watt aan een iPhone en kan maximaal 9 watt leveren aan Qi-compatibele Samsung-toestellen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000