Bijlagen mailen in iOS 13 en iPadOS

© PXimport

Bijlagen mailen in iOS 13 en iPadOS

Geplaatst: 29 januari 2020 - 07:44

Aangepast: 25 november 2022 - 08:18

Ronald Smit

Het mailen van bijlagen in iOS 13 en iPadOS is een stuk makkelijker geworden dan voorheen. Het maakt de mail-app een heel stuk bruikbaarder!

Het toevoegen van bijlagen aan een mailtje is natuurlijk dagelijkse kost van iedere e-mailer. Met de komst van iOS 13 en iPadOS is deze taak een stukje makkelijker geworden, waarbij gebruik gemaakt wordt van de ingebouwde bestandsbeheerder. Wil je bijvoorbeeld een mail verzenden met een PDF-document (en heb je geen zin om dat vanuit een PDF-app te doen, omdat je dit halverwege een al getikte mail bedenkt), dan werkt het als volgt. Allereerst start je vanzelfsprekend de app Mail en tik je op het knopje voor het opstellen van een nieuw bericht (in de vorm van een vierkant met een pennetje).

Om een bijlage toe te voegen, tik je op het bijlageknopje in de taakbalk van de mail. In dit voorbeeld gebruiken we een extern toetsenbord, maar zoals je ziet blijven ook dan alle ‘actieknoppen’ in beeld zichtbaar. De knop om bestanden toe te voegen is die direct rechts van de cameraknop. De bestandsbrowser opent nu, tik hierin – indien nodig – op Op mijn iPad en dan Locaties om alle mappen op je iPad (of iPhone) te zien. Je kunt nu vanuit willekeurige app-mappen elke beschikbare bestandssoort toevoegen aan je mail. Kwestie van bladeren naar een app-map en een bestand selecteren. Het bestand wordt overigens toegevoegd op de plek waar je cursor op dat moment in de mail staat. Handig dus om deze vóór het invoegen even aan het eind van je bericht te zetten. Op dezelfde manier kun je ook afbeeldingen invoegen vanaf de filmrol, alleen gebruik je daar de knop voor afbeeldingen voor; de meest linkse naast de camera om precies te zien. Met de cameraknop kun je live foto’s toevoegen.

Deze knoppen maken het mogelijk om snel allerlei soorten bijlagen toe te voegen in de app Mail van iPadOS en iOS 13

© PXimport

Scannen

Tot slot is er ook nog de ‘scan-knop’. Daarmee kun je documenten fotoscannen. Het aardige van die truc is dat de daarmee opgestarte app een document (desgewenst) zelf herkent, vastlegt en rechttrekt. Ideaal voor onderweg als je even snel een document moet mailen, de resolutie van de camera’s op de diverse i-apparaten is meer dan voldoende voor dit soort klussen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000