avast lanceert gratis virusscanner voor de Mac

avast lanceert gratis virusscanner voor de Mac

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 april 2012 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Wouter Hoeffnagel

Steeds meer virussen en malwares duiken op die zich richten op het Mac OS-platform. Als reactie hierop heeft Avast een gratis virusscanner uitgebracht waarmee je je Mac kunt beschermen tegen kwaadwillende software.

Al langer zijn er allerlei virusscanners voor de Mac beschikbaar. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je doorgaans echter eerst de software aanschaffen. Dit is bij avast! for Mac niet het geval. Je kunt de virusscanner gratis downloaden en installeren.

avast! CommunityIQ

De virusscanner maakt gebruik van avast! CommunityIQ voor het verzamelen van data en herkennen van bedreigingen. avast! CommunityIQ is netwerk van avast!-gebruikers die samenwerken als 'wereldwijde sensoren'. Het netwerk van sensoren moet Avast helpen bij het sneller identificeren van bedreigingen en snel uitbrengen van updates die hier tegen beschermen.

Daarnaast bevat de antivirussoftware de avast! WebRep, een tool die je moet beschermen tegen phishing-aanvallen. Bij phising-aanvallen proberen hackers gegevens van gebruikers te achterhalen door hen te overtuigen deze gegevens ergens in te vullen. avast! WebRep maakt gebruik van avast! CommunityIQ om verdachte websites te herkennen en je hiervoor te waarschuwen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000