Apple kondigt Apple Watch 3 aan

© PXimport

Apple kondigt Apple Watch 3 aan

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 september 2017 - 15:07

Aangepast: 24 november 2022 - 12:42

Redactie

Tijdens de Keynote van het Apple Special Event van 12 september heeft Apple haar nieuwste generatie Apple Watch aangekondigd. De Apple Watch Series 3 kan zonder de iPhone gebruikt worden!

watchOS 4

watchOS 4 zal vanaf 19 september beschikbaar zijn en heeft extra functies for zwemmers, en zal meer informatie bieden over de hartslag. Zo kun je meteen je hartslag op het scherm zien staan, en je rustende hartslag bijhouden. Bovendien wordt er een melding weergegeven als je hartslag onregelmatig is (hartritmestoornissen zijn een voorteken van een beroerte) of als je hart sneller gaat kloppen dan normaal wanneer je niet actief bent. Apple Heart Study zal in de App Store beschikbaar zijn in de VS.

Apple Watch Series 3

De nieuwste generatie, de Apple Watch 3, biedt cellulaire connectiviteit. Hierdoor kun je zonder je iPhone met je Apple Watch op pad gaan, en met hetzelfde telefoonnummer als dat van je iPhone telefoongesprekken voeren. Zodra je bij je iPhone weggaat, wordt alles naar je Apple Watch geswitcht, waaronder dus je telefoongesprekken en bijvoorbeeld ook je locatie.

Het is tevens mogelijk om Apple Music te streamen via je Apple Watch 3, over een cellulaire verbinding. Je kunt Siri vragen om muziek voor je op te zoeken.

Specificaties

De Apple Watch 3 bevat de meest geavanceerde technologie in een horloge ooit. Een dual-core processor met tot 70% meer rekenkracht. Siri is sneller dan ooit, en kan voor de eerste keer op de Apple Watch gewoon via spraak antwoord geven.

De Apple Watch is tevens 50% energiezuiniger, wat betekent dat de batterij langer meegaat. Bij gemiddeld gebruik is de batterijduur volgens Apple zo'n 18 uur.

Het verbeterde beeldscherm dient tevens als antenne, en het apparaat bevat een elektronische sim, waardoor het kristal op de achterzijde van de Apple Watch 3 slechts een fractie (de dikte van 2 velletjes papier) dikker is dan die van de Apple Watch 2, en het apparaat verder dezelfde dimensies heeft.

Er zijn verschillende horlogebandjes en kleuren verkrijgbaar, waaronder gold aluminium en space grey. Nieuw dit jaar is een keramische versie in grijs.

Prijs

De non-cellulaire versie van de Apple Watch 3 zal $329 gaan kosten. De cellulaire versie kost $399. Apple heeft tevens de prijs van de originele Apple Watch verlaagd naar $249.

Verkrijgbaarheid

De Apple Watch kan vanaf 15 september besteld worden, en zal vanaf 22 september beschikbaar zijn. Wanneer de cellulaire versie in Nederland beschikbaar is, is momenteel nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000