Apple's devcenter weer deels online

© PXimport

Apple's devcenter weer deels online

Geplaatst: 29 juli 2013 - 03:14

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Redactie ID.nl

Apple's Dev Center, de ontwikkelaarssite die vorige week werd gehackt, is zaterdagochtend weer gedeeltelijk online gekomen.

Apple heeft zijn Dev Center weer deels in de lucht nadat de ontwikkelaarssite ruim een week geleden offline werd gehaald. Dat gebeurde na een hack door een beveiligingsonderzoeker, die door gebruik te maken van een aantal bugs in de site bij de data van meer dan 100 duizend gebruikers kon.

De onderzoeker, Ibrahim Malic, stelt dat Apple vervolgens de site op slot zette en de hack daarna als inbraak bestempelde terwijl hij alleen goede bedoelingen had. Een deel van de gebruikers van de site kreeg na de aanval ongevraagd 'wachtwoord vergeten'-mails.

Forum nog offline

Via het Dev Center is weer informatie voor ontwikkelen voor iOS, OS X en Safari te lezen. Ook zijn sdk's, certificaten en profielen te downloaden. Het forum, de helpdesk en de automatische configuratie van Xcode zijn nog niet online. Ontwikkelaarsaccounts die in de offline periode verliepen werden door Apple automatisch verlengd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten