Zo houd je je tafelgrill schoon!
Of je nu een tosti hebt gemaakt of voor iedereen hamburgers hebt staan grillen, je tafelgrill heeft wat aandacht nodig voordat je hem weer terugzet in de kast. Met onze tips is dat schoonmaakklusje zo geklaard.
Met een tafelgril kun je van alles bereiden, zoals je misschien al in het artikel ‘Met een tafelgrill wordt alles krokant en lekkerder’ hebt gelezen. Hartstikke fijn, maar wat doe je met de ingebrande kaasrestjes of marinades op je grillplaten? Niks doen is geen optie, want de eerstvolgende keer dat je het apparaat opwarmt, gaan de restjes roken en staat in een mum van tijd je hele keuken blauw. Mocht je dat geen probleem vinden omdat je buiten of in de schuur grilt: verbrande restjes van de vorige keer in je eten zijn potentieel kankerverwekkend, dus we raden niet aan met vieze platen iets nieuws te gaan maken.

Kies de beste aanpak: vaste of losse platen
Je tafelgrill schoonmaken is niet moeilijk en de beste methode hangt af van je apparaat: zitten de grillplaten vast in je apparaat of kun je ze eruit halen? Dat laatste is het handigst. Je laat de platen afkoelen, spoelt de grootste (vet)resten af met warm water en maakt de platen daarna schoon in een sopje of zet ze in de vaatwasser (controleer wel eerst via de handleiding of ze daar tegen kunnen). Droog ze goed af of laat ze rechtopstaand drogen en klik ze terug in het apparaat.
Geïntegreerde grillplaten snel schoon
Kunnen de platen niet los, dan laat je je apparaat afkoelen tot handwarm. Vetresten zijn dan nog niet gestold, dus kun je ze vrij gemakkelijk verwijderen met een stuk keukenpapier. Veeg de platen daarna grotendeels schoon met een schoon stuk keukenpapier. Aangebrande restjes kun je inspuiten met een niet te agressieve keukenspray om ze los te weken, maar vergeet niet daarna je platen goed af te nemen met een vochtige doek, zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft.
Powered by
