Zo houd  je je tafelgrill schoon!

Zo houd  je je tafelgrill schoon!

Geplaatst: 20 december 2022 - 09:32

Aangepast: 20 december 2022 - 11:19

Saskia van Weert

Of je nu een tosti hebt gemaakt of voor iedereen hamburgers hebt staan grillen, je tafelgrill heeft wat aandacht nodig voordat je hem weer terugzet in de kast. Met onze tips is dat schoonmaakklusje zo geklaard.

Met een tafelgril kun je van alles bereiden, zoals je misschien al in het artikel ‘Met een tafelgrill wordt alles krokant en lekkerder’ hebt gelezen. Hartstikke fijn, maar wat doe je met de ingebrande kaasrestjes of marinades op je grillplaten? Niks doen is geen optie, want de eerstvolgende keer dat je het apparaat opwarmt, gaan de restjes roken en staat in een mum van tijd je hele keuken blauw. Mocht je dat geen probleem vinden omdat je buiten of in de schuur grilt: verbrande restjes van de vorige keer in je eten zijn potentieel kankerverwekkend, dus we raden niet aan met vieze platen iets nieuws te gaan maken.

Zo houd  je je tafelgrill schoon!-24775351

Kies de beste aanpak: vaste of losse platen

Je tafelgrill schoonmaken is niet moeilijk en de beste methode hangt af van je apparaat: zitten de grillplaten vast in je apparaat of kun je ze eruit halen? Dat laatste is het handigst. Je laat de platen afkoelen, spoelt de grootste (vet)resten af met warm water en maakt de platen daarna schoon in een sopje of zet ze in de vaatwasser (controleer wel eerst via de handleiding of ze daar tegen kunnen). Droog ze goed af of laat ze rechtopstaand drogen en klik ze terug in het apparaat.

Geïntegreerde grillplaten snel schoon

Kunnen de platen niet los, dan laat je je apparaat afkoelen tot handwarm. Vetresten zijn dan nog niet gestold, dus kun je ze vrij gemakkelijk verwijderen met een stuk keukenpapier. Veeg de platen daarna grotendeels schoon met een schoon stuk keukenpapier. Aangebrande restjes kun je inspuiten met een niet te agressieve keukenspray om ze los te weken, maar vergeet niet daarna je platen goed af te nemen met een vochtige doek, zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000