Van tosti tot aubergine: met een tafelgrill wordt alles krokant en lekkerder!

Van tosti tot aubergine: met een tafelgrill wordt alles krokant en lekkerder!

Keukenapparatuur

Geplaatst: 13 december 2022 - 13:01

Aangepast: 14 december 2022 - 20:10

Saskia van Weert

Houd je van lekker eten, maar moet het ook een beetje gezond zijn? Grillen is dan de kooktechniek die het beste in jouw maaltijden naar boven brengt. Weinig vet en veel smaak, dat willen we toch allemaal?

Grillmasters: aan de slag

Gezond en lekker eten vinden we allemaal belangrijk. Grillen is dan ook een manier om heel veel verschillende etenswaren en gerechten gaar en krokant te bereiden. Het mooie is dat je maar weinig of helemaal geen vet hoeft toe te voegen, en dat bijvoorbeeld vlees lekker mager uitbakt op een tafelgrill.

Nog geen tafelgrill in huis?

Op Kieskeurig.nl vind je de mooiste modellen voor de beste prijs!

Grillen kun je buiten op een barbecue doen, maar ook binnenshuis zijn er tal van mogelijkheden om als grillmaster aan de slag te gaan. In dit artikel richten we ons op het meest veelzijdige apparaat voor in de keuken: de tafelgrill, ook wel contactgrill genoemd.

Zo handig is een tafelgrill

Een tafelgrill is een apparaat met een dubbele grillplaat dat je kunt open- en dichtklappen. Vaak zijn die voorzien van een geribbeld oppervlak, zodat vet en vleessappen makkelijk weg kunnen lopen. Soms kun je de platen verwisselen, bijvoorbeeld om de grill te gebruiken voor wafels of tosti’s. De meeste tafelgrills hebben een knop om de warmte in te stellen.

Geavanceerde modellen zijn voorzien van diverse programma’s en kunnen zelf via geluidssignalen aangeven als het gerecht klaar is. Het grote voordeel van zo’n tafelgrill is dat al het eten dat je ermee klaarmaakt gelijktijdig van boven en van onderen wordt verwarmd. Het is dus sneller gaar en klaar dan op de barbecue of in de pan.

0

Powered by

logo

Aankooptips voor een tafelgrill

Ben je op zoek naar een nieuwe grill? Let dan niet alleen op het vermogen. Hoe meer watt, hoe meer power en des te hoger de temperaturen, dus je eten is sneller klaar en je krijgt mooie grillstrepen. Maar er is meer om naar te kijken. Kun je de platen bijvoorbeeld verwisselen of in elk geval uit het apparaat halen om schoon te maken? En zo ja, mogen ze dan in de vaatwasser of alleen op de hand worden afgewassen?

Handig is het ook als er een opvangbakje voor vet en vleessappen is, anders loopt dat zo je tafel of aanrecht op. Instelbare warmte is eigenlijk onmisbaar, want iets als vis grill je op minder hoge temperaturen dan steak. Een lang snoer is ook handig, want dan hoef je niet naast het stopcontact te grillen. Tot slot kijk je naar je eigen behoeften: heb je al een tosti-ijzer, dan is een tosti-plaat voor je tafelgrill misschien niet nodig, Of juist wel, en dan doe je je tosti-apparaat weg.

© Olga Soloveva

Dit kun je allemaal klaarmaken met een tafelgrill

Uiteraard is een tafelgrill prima geschikt om de lekkerste tosti’s mee te maken, maar er is meer. Eigenlijk elk stukje vlees dat op de bbq kan, kun je ook grillen. Sudderlapjes zijn minder geschikt, maar biefstuk, varkenshaas, saté, kip, en zelfs visfilet zijn snel klaar en blijven heerlijk sappig.

Maar vergeet ook de groenten niet: gemarineerde schijfjes courgette en aubergine doen het prima op de tafelgrill, en natuurlijk (vega)hamburgers. Ook bacon bak je snel uit tussen de hete bakplaten. Kortom: laat het fornuis maar uit, want de tafelgrill helpt je elke dag gezond en lekker te koken!

Ga ook lekker grillen!

Je hebt al een geweldige grill voor een paar tientjes!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000