Over de LEGO-games hebben we wel vaker geschreven. Warner Bros blijft deze luchtige platform-games maar uitbrengen en gelijk hebben ze. De combinatie van een succesvolle franchise met LEGO is een winnende combinatie. De game LEGO-Batman bewees dat ook superhelden en LEGO prima samen kunnen gaan. Tijd dus voor een vervolg, maar wel één waarbij nieuwe elementen zijn toegevoegd aan het vertrouwde principe.

De grootste vernieuwing die we vinden in LEGO Batman 2 is het feit dat de karakters voor het eerst in een LEGO-game praten. Er zijn dus geen geluidseffecten en geluidsuitdrukkingen meer zoals Batman’s welbekende ‘hrmpf!’ uit de eerste LEGO Batman game. Aanvankelijk waren we sceptisch toen we vernamen dat de LEGO-figuurtjes in deze game zouden praten, maar onze zorgen zijn onterecht geweest. De stemmen zijn bijzonder goed ingesproken door professionele voice-actors en de humor waar de LEGO-games bekend om staan, gaat niet verloren.

LEGO Batman met z’n twee

Zoals gebruikelijk in de LEGO-games kun je LEGO Batman 2 met z’n  tweeën tegelijk spelen. Sterker nog, dit maakt de game vele malen leuker. Je kunt de game met een gamepad spelen of met het toetsenbord. Twee gamepads is natuurlijk ook geen probleem. Een tweede speler kan elk moment meespelen of stoppen: drop-in drop-out gameplay wordt dat genoemd. Als je samenspeelt, ben je niet verplicht om bij elkaar te blijven. Zodra de spelers uit elkaar gaan, splijt het scherm zich open en speel je in split-screen modus. Vervelend is wel dat de splitscreen modus telkens van vorm verandert, waardoor het af en toe lastig is om te zien waar je mee bezig bent. Aan de andere kant speelt het wel fijner dan de traditionele split-screen modus. Jammer is dat je de game niet online samen met een vriend kan spelen. Alleen lokale co-op gameplay is ondersteund.

Batman outfits en puzzels

LEGO Batman 2 kent vele puzzels waarbij de helden Batman en Robin vooral samen moeten werken om verder te komen. De puzzels zijn van een vrij laag niveau zodat ook kinderen ze gemakkelijk kunnen oplossen. Echter draagt deze lage moeilijkheidsgraad bij aan de luchtigheid van de game. Erg leuk zijn de verschillende outfits die Batman en Robin kunnen vinden die hen speciale krachten geven. Zo kan Robin met magneetschoenen tegen muren van gebouwen lopen en kan Batman bijvoorbeeld zware bommen afvuren om zo obstakels uit de weg te ruimen.

LEGO Bat-verzameldrift

Net als bij de andere LEGO-games draait het bij LEGO-Batman 2 om het verzamelen van zoveel mogelijk noppen en verborgen LEGO-stenen. Dit is niet anders als bij de andere LEGO-games en er zijn weer vele stenen te vinden en geheimen te ontdekken. Met één keer het spel doorspelen zul je zeker niet alle stenen vinden. Blijven spelen is dus het devies. Leuk is overigens dat er geen centraal startpunt meer is van waaruit je nieuwe levels kan beginnen. Deze centrale basis is vervangen door een complete stad! Gotham City om precies te zijn. Hierin moet je ook op zoek naar verborgen LEGO-stenen en geheimen. Verder zijn er in Gotham City ook allerlei extra optionele missies te doen. Een bijzonder leuke toevoeging die het spel ook echt een meerwaarde geeft.

Alle DC Super Heroes verzamelen!

LEGO Batman 2 speelt zich af in het DC strip universum. De wereld waarin onder andere ook de helden Superman en Wonderwoman actief zijn. Deze helden maken dan ook hun opwachting in LEGO Batman 2 evenals de superschurken. Lex Luthor, de aartsvijand van Superman, is samen met de Joker de opperslechterik, maar ook andere schurken zoals The Riddles, The Penguin en Poison Ivy komen voor. De andere superhelden zijn ook te spelen in de game.

UitgeverWarner BrosOntwikkelaarTt gamesBesturingssysteem (min. benodigd)Windows XP SP3Processor snelheid (min. benodigd)1,8 GHzHoeveelheid RAM (min. benodigd)512 MBGrafische kaart (minimaal benodigd)vanaf AMD Radeon HD 3870 en GeForce 8800 GTBenodigde hardeschijfruimte10 GBOnline gamingneeGamepad ondersteuningja

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

veel te verkennen en te verzamelen

grappige gameplay

simpele doch leuke puzzels

Minpunten

geen co-op via internet

splitscreen modus is soms vervelend

Conclusie

LEGO Batman 2 – DC Super Heroes is een zeer geslaagde LEGO-game en een waardige opvolger van LEGO Batman. Dat de karakters nu kunnen praten is een beetje wennen, maar het is zo goed gedaan dat het snel went. Ook de toevoeging van een complete stad waarin van alles te verkennen valt, tilt de LEGO-games naar een hoger niveau. Ben je fan van de LEGO-games? Dan mag je LEGO-Batman 2 niet missen!...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000