Zo voeg je je Gmail-account toe aan Outlook

© PXimport

Zo voeg je je Gmail-account toe aan Outlook

Geplaatst: 30 juli 2021 - 02:05

Aangepast: 14 december 2022 - 10:21

Dirk Schoofs

We waren zelf verrast te merken hoe gemakkelijk het is geworden om je Gmail-post in Outlook.com te lezen en te beheren. De online versie van Outlook heeft zelfs een speciale knop gekregen om snel je Gmail-account toe te voegen. Op die manier kun je beide accounts centraal beheren.

De knop

Kritische lezers zullen misschien zuchten omdat ze weten dat je sowieso andere e-mailaccounts kunt toevoegen aan Outlook Online. Maar dan moet je je eerst door een aantal configuratiepanels worstelen en de juiste dingen invullen zoals poortnummers en POP- of IMAP-servernamen. En al helpt Outlook je hierbij, toch kan dit behoorlijk intimiderend lijken. Omdat er vandaag de dag meer dan 1,5 miljard Gmail-accounts zijn in de wereld, heeft Microsoft de koppeling tussen beide diensten poepsimpel gemaakt. Nadat je de webversie van Microsoft op je desktop hebt geopend, klik je op het pictogram Add Gmail-account. Die knop zit linksboven in de buurt van de knop Nieuw bericht. Het pictogram is een envelopje met in de rechterbenedenhoek een plusteken.

 

© PXimport

Delen met Microsoft apps & services

Hierdoor opent de browser een nieuw tabblad waarin het login-scherm van Gmail verschijnt. Voer hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in van het Google-account waarvan je de elektronische post wil omleiden naar https://outlook.live.com. Heb je verschillende Gmail-accounts zoals in deze schermafdruk. Dan kun je het gewenste account selecteren door erop te klikken. Google zal je naam, je mailadres, taalvoorkeur en zelfs je profielfoto delen met Microsoft apps & services.

 

© PXimport

Toegang intrekken

In de volgende stap wijst Google je er nog eens op dat je door deze koppeling een hoop informatie deelt met Microsoft, waarvoor je voordien alleen op de privacybelofte van Google rekende. Dan hebben we het niet alleen over mailberichten die ook beschikbaar zijn voor Microsoft apps & services, of je geboortedatum die je hierdoor prijs geeft. In theorie kan Microsoft vanaf nu zelfs bij al je Google Drive-bestanden, je Gmail-contacten en alle Google Agenda-gegevens. Het blijft dus een kwestie van vertrouwen. Klik op Toestaan om de verbinding te maken. Op je herstelmailadres ontvang je een beveiligingsmelding van Google. Wil je later de toegang van Microsoft tot je Google-gegevens toch ongedaan maken? Ga dan naar je Google-account op https://myaccount.google.com/permissions en verwijder daar de koppeling alsnog.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000