Bestanden delen met Google Drive doe je zo

© PXimport

Bestanden delen met Google Drive doe je zo

Geplaatst: 13 april 2021 - 10:14

Aangepast: 14 december 2022 - 10:32

Redactie ID.nl

Als je een Gmail-account hebt, dan kun je ook gebruikmaken van Google Drive. Dit is een handige plek om je bestanden in de cloud op te slaan, maar ook om deze bestanden direct te delen met anderen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. 

Om te beginnen moet je een Gmail-account hebben. Deze kun je gratis aanmaken op Google. Heb je er een, dan kun je inloggen op je Gmail. Voordat je bestanden kunt delen moet je eerst bestanden op de cloud opslaan. Klik rechtsboven op het icoontje dat bestaat uit negen tegels. Een pop-up balk opent en kies voor de optie Drive.

1. Bestanden uploaden 

Het meest overzichtelijke is om eerst mappen aan te maken, voordat je bestanden gaat uploaden. Om een map aan te maken kijk je linksboven in het menu. Klik op Maken en kies voor map. Geef de map een naam en klik op Maken. het voordeel van mappen en het georganiseerd plaatsen van foto's en documenten, is dat je complete mappen in een keer kunt delen.

 

© PXimport

2. Upload gegevens 

Je vakantiefoto's en werkdocumenten kunnen nu geüpload worden. Kijk nogmaals linksboven in het menu en klik op het pijltje naast Mijn schijf. Druk vervolgens op de map waar je gegevens in wilt zetten. Druk nu op het pijltje naar boven dat je vindt in het rode icoontje naast de optie Maken. Je kunt kiezen om bestanden of complete mappen te uploaden. Kies de optie die je wilt en zoek het juiste bestand uit. Vervolgens druk je op openen en je bestanden worden geüpload.

3. Bestanden delen voorbereiden 

Je werkbestanden voor je collega's of je vakantiefoto's voor vrienden kunnen gedeeld worden. Je bepaalt daarbij zelf wat iemand wel of niet mag zien en doen. We houden even het voorbeeld van de mappen aan. Druk op het pijltje naast Mijn schijf en vervolgens aan de rechterkant van de map op het pijltje naar beneden. Deze komt tevoorschijn als je een korte tijd je muis op de map houdt, zonder erop te drukken. Kies nu voor Delen en doe dat daarna nog een keer.

 

© PXimport

4. Bestanden delen 

In het geopende menu Instellingen voor delen kun je precies bepalen wie toegang krijgt tot de gekozen map. Allereerst kan dat dat de link te kopiëren en delen die te vinden is onder Link om te delen. Kijk in het menu naar Privé: alleen u heeft toegang en klik daarachter op Wijzigen. je kunt hier kiezen om de bestanden te delen met iedereen die de link van je ontvangt, iedereen op het web of specifieke mensen. Kies je favoriete optie en druk op Opslaan. Onder in het menu kun je e-mailadressen invoeren onder mensen uitnodigen. Iedereen die je mailt krijgt toegang tot je map als je gekozen hebt voor Specifieke mensen. Naast deze balk staat de optie Mag bewerken. Als je niet wilt dat een ander aan de gegevens sleutelt, dan klik je hierop en verander je deze instelling naar Mag weergeven. Druk op Verzenden en vervolgens op Gereed. Je hebt nu je bestanden gedeeld.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten