Zo voeg je bestanden toe aan Word

© CIDimport

Zo voeg je bestanden toe aan Word

Software

Geplaatst: 26 april 2020 - 12:55

Aangepast: 14 december 2022 - 11:01

Dirk Schoofs

Wanneer je een rapport schrijft, wil je dit soms staven met andere bestanden, zoals een pdf-document, een Excel-bestand of enkele grafische bestanden. Wist je dat je deze externe bestanden aan het Word-document kunt toevoegen, zodat de tekst en de bijbehorende documenten samenblijven?

Stap 1: Object invoegen

Een extern bestand aan Word is niet alleen praktisch omdat het document daarmee één geheel blijft, het bespaart je ook tijd, omdat je de inhoud van die bijlage niet over hoeft te typen. Zorg ervoor dat het bestand dat je wilt toevoegen op de harde schijf staat. Ga vervolgens in je Word-bestand naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Tekst op de knop Object. In het keuzevenster klik je op het tabblad Bestand gebruiken. Navigeer via Bladeren naar het bestand dat je wilt bijvoegen.

Als het gaat om een pdf-bestand zul je merken dat de eerste pagina van het bijgevoegde bestand in de Word-tekst zal verschijnen. Niet altijd zul je er behoefte aan hebben dat je de volledige tekst of een deel van het toegevoegde bestand in je Word-document hebt staan. Vink dan, voordat je het bestand aan je Word-document toevoegt, de optie Als pictogram weergeven aan, zodat je alleen maar een pictogram te zien krijgt die aangeeft dat er in de tekst een object is toegevoegd.

© PXimport

Cursus Word

Meer leren over de mogelijkheden van Word? Wij bieden je de Tech Academy basiscursus Word aan.

Stap 2: Aanpassen

Voordat je het toe te voegen bestand daadwerkelijk aan je document toevoegt, heb je ook de optie om een koppeling te maken naar het bestand. Vink je dit aan, dan zal Word alle wijzigingen toepassen die je in het originele bestand aanbrengt.

Het bestand dat je als een object toevoegt, kun je net als een gewone afbeelding naar een andere plaats in het Word-document slepen. Ook kun je de grootte van de miniatuurweergave aanpassen. Wat niet kan, is de naam van het bestand aanpassen, en ook is er geen enkele opmaakfunctie beschikbaar (als je met de rechtermuisknop op het object klikt).

© CIDimport

Stap 3: Openen

Door op het ingesloten object te dubbelklikken, zal het juiste programma dit bestand openen. Voorwaarde is wel dat er op je systeem een compatibele applicatie staat. De opmaak van zo’n toegevoegd bestand past zich logischerwijs niet aan je huidige document aan. Dat zorgt niet bepaald voor een eenduidige uitstraling. Mede daarom is het soms verstandiger om slechts een pictogram van het document toe te voegen.

Houd er ook rekening mee dat de bestandsgrootte van het Word-bestand flink toeneemt als je er bestanden aan toevoegt. Wanneer je het Word-bestand bijvoorbeeld naar iemand doorstuurt via e-mail, zal de geadresseerde ook de aangehechte bestanden ontvangen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000