Zo haal je het geluid uit je video's

© PXimport

Zo haal je het geluid uit je video's

Software

Geplaatst: 15 oktober 2020 - 02:02

Aangepast: 14 december 2022 - 10:44

Dirk Schoofs

Wil je voor een project een filmpje gebruiken waarvan de geluidskwaliteit tegenvalt? Dan wil je ongetwijfeld de audio uit het videobestand verwijderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen zonder dat het je ook maar een cent kost. Wij gebruiken hier het alom bekende VLC media player.

Stap 1: Over naar VLC

VLC is een freeware mediaspeler die eigenlijk op geen enkele computer mag ontbreken, al was het alleen omdat dit programma zo veel verschillende soorten video kan afspelen. De officiële downloadwebsite is: www.videolan.org/vlc. Open het programma en klik in het menu op Media / Converteren/opslaan. In het volgende scherm kies je Toevoegen en navigeer je naar het videobestand waarvan je het geluid wilt verwijderen. In ons geval staat het bestand in de map Video’s. Selecteer het en klik op Openen.

© PXimport

Stap 2: Converteren

Nu het bestand geopend is, is het tijd om de audio van de video te scheiden. Klik nogmaals op Converteren/opslaan. Hierdoor zal VLC het venster voor de videoconversie openen. In het Converteer-venster moet je onderaan een profiel kiezen. Selecteer een geschikte Output-modus en klik dan op de knop met de moersleutel: Geselecteerde profiel bewerken. In het dialoogvenster dat volgt, is er een overvloed aan opties beschikbaar. Gebruik het tabblad Inkapselen en selecteer daar een videocontainer naar keuze. Wij kiezen voor MP4/MOV omdat we een mp4-video als resultaat willen.

© PXimport

Stap 3: Audio deselecteren

Klik vervolgens op het tweede tabblad: Videocodec. In dit tabblad zet je een vinkje bij Origineel videospoor behouden. Daarna open je het tabblad Audiocodec. Zorg ervoor dat de optie Audio niet is aangevinkt. Klik tot slot op de knop Opslaan om alle instellingen te bewaren.

Dan is het tijd om aan te geven waar je het nieuwe videobestand zonder geluid wilt opslaan. Klik op de knop Bladeren naast Doelbestand. Selecteer de gewenste locatie, geef een passende bestandsnaam voor dit bestand en klik op Opslaan. Klik nu op Start, zodat VLC de oorspronkelijke video converteert naar een nieuw filmbestand zonder het geluid. Vanaf nu kun je het nieuwe bestand openen met VLC of een andere mediaspeler om na te gaan of het geluid inderdaad weg is.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000