Wijzigingen aanbrengen in pdf-documenten doe je zo

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Wijzigingen aanbrengen in pdf-documenten doe je zo

Geplaatst: 1 juli 2024 - 07:31

Dirk Schoofs

Het pdf-formaat wordt vaak gebruikt om documenten te versturen, vooral omdat de ander het exact zo te zien krijgt zoals het door de zender is opgemaakt. Je kunt zo’n pdf-bestand echter ook bewerken, gewoon in Word.

Stap 1: Converteren naar Word

Je kunt gewoon in Windows Verkenner naar het pdf-bestand navigeren en er dan met de rechtermuisknop op klikken. Kies Openen met en kies in het contextueel menu de optie Word. Of je opent eerst Word en daarna ga je via Bestand naar Openen. Daarna selecteer je via de knop Bladeren het pdf-bestand. Vervolgens krijg je de boodschap dat Word het pdf-bestand zal converteren naar een bewerkbaar Word-document. Afhankelijk van de complexiteit en de grootte van dit pdf-bestand kan dit even duren. Bovendien waarschuwt Word dat er mogelijk enkele lay-out-verschillen kunnen zijn, vooral als het een pdf-document met heel veel afbeeldingen betreft. Klik op OK om verder te gaan.

Wijzigingen aanbrengen in pdf-documenten doe je zo-du3FZfKRTQCWR80odCKfBQ

Je ontvangt een waarschuwing dat er kleine verschillen in de lay-out kunnen zijn.

Lees ook: Microsoft Office te duur? LibreOffice is een uitstekende gratis vervanger

Stap 2: Bewerken

Bij de voorbeelden die wij op die manier hebben omgezet, nam Word de volledige opmaak en zelfs het kleurgebruik perfect over. Een probleem kunnen de lettertypes zijn. Wanneer de auteur van het pdf-document lettertypes heeft gebruikt die niet aanwezig zijn op jouw pc, zal Word een lettertype kiezen dat erop lijkt. Nu kun je aan de slag. Je kunt tekst verwijderen, toevoegen, afbeeldingen verplaatsen en grafieken importeren. Kortom alles wat je normaal in een Word-bestand doet. Op deze manier kun je zelfs de inhoud van twee pdf’s combineren door ze eerst te converteren naar Word-bestanden.

Wijzigingen aanbrengen in pdf-documenten doe je zo-SVL-4jqGSV6LmChjARPwxQ

Word probeert zo veel mogelijk de vorm van het pdf-document over te nemen.

Stap 3: Converteren naar pdf

Wanneer je klaar bent, kun je het bestand uiteraard opslaan als een Word-bestand, maar je kunt het ook opnieuw converteren naar de pdf-indeling. Daarvoor ga je naar Bestand en klik je Opslaan als aan. In de lijst uitvoerformaten selecteer je de pdf-indeling en je selecteert de locatie op de harde schijf waar je dit pdf-bestand wilt opslaan.

Wijzigingen aanbrengen in pdf-documenten doe je zo-QwvscHX8RZegGAUlzn3VAA

Je kunt het Word-document daarna opnieuw opslaan als pdf-bestand.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten