Zo kun je webcontent opslaan op je Google Drive

© PXimport

Zo kun je webcontent opslaan op je Google Drive

Geplaatst: 4 april 2016 - 03:18

Aangepast: 14 december 2022 - 12:06

Redactie

Google Drive is een handige dienst waarmee je je foto's en artikelen in de cloud kunt opslaan en beheren. Het bewaren van webcontent is met Google Drive echter iets lastiger, dus hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Er zijn allerlei diensten en tools beschikbaar waarmee je je bestanden in de cloud kunt opslaan, zoals Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive et cetera. Tevens zijn er tal van opties voor het bewaren van notities en/of webcontent, zoals OneNote, Evernote, en Google Keep. Lees ook: Zo koppel je Google Drive en Dropbox aan Microsoft Office.

Maar als je veel gebruikmaakt van Google Drive, is het handig om webcontent op dezelfde plek te bewaren. Het is echter niet altijd even eenvoudig om allerlei informatie die je van het web haalt zomaar naar Google Drive op te slaan. Daarom leggen we hier uit hoe je een aantal soorten content het beste kunt opslaan.

© PXimport

Een interessante pdf gevonden? Je kunt hem direct opslaan in je Drive.

Afbeeldingen en video's opslaan

Chrome heeft een Save to Google Drive-extensie waarmee je bepaalde online content meteen naar Google Drive kunt uploaden door er met de rechtermuisknop op te klikken en Save to Google Drive te selecteren. Dit kan met afbeeldingen, documenten, links naar audio of videobestanden enzovoorts.

Artikelen opslaan

Er is geen officiële app of extensie van Google waarmee je direct artikelen naar Google Drive kunt opslaan. Je kunt de Save to Google Drive Chrome-extensie gebruiken om een webpagina als PNG-bestand naar Google Drive te uploaden, maar dan heb je eigenlijk alleen maar een screenshot in plaats van een PDF-bestand dat je kunt bewerken en waaruit je tekst kunt kopiëren. Je kunt met deze extensie een webpagina ook als HTML-bestand opslaan, maar dat is niet in alle gevallen wenselijk.

Als je gebruikmaakt van Chrome, kun je een artikel dat je wilt bewaren als PDF-bestand op Google Drive opslaan door op Ctrl+P te drukken en Destination > Change > Save to Google Drive te kiezen. Maak je gebruik van een andere browser, dan kun je de webpagina het beste als PDF opslaan en deze automatisch naar Google Drive laten uploaden door het bestand in de Drive-map te zetten.

Als je een apparaat met een aanraakscherm gebruikt kun je daarna stukken tekst in de PDF markeren. Je wijzigingen worden dan meteen gesynchroniseerd met Google Drive.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000