Wachtwoorden toevoegen aan Chrome-wachtwoordmanager

© PXimport

Wachtwoorden toevoegen aan Chrome-wachtwoordmanager

Geplaatst: 9 juli 2022 - 08:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:41

Wesley Akkerman

De ingebouwde Google Chrome-wachtwoordmanager heeft tegenwoordig een nieuwe functie. Je kunt namelijk zelf wachtwoorden toevoegen van je online account. Dan hoef je niet te wachten op het moment dat de browser vraagt dat voor je te kunnen doen.

De Google Chrome-browser op Android kreeg onlangs een update, die voor een aantal veranderingen zorgt. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de optie die je in staat stelt zelf een wachtwoord voor een online account toe te voegen. 

Zo hoef je dus niet te wachten totdat Chrome dat aan je vraagt, middels een pop-up in de hoek (op je computer) of onderaan het scherm (je smartphone of tablet). Deze functie was al beschikbaar voor desktopgebruikers, maar komt nu dus ook naar andere platformen toe.

Handmatig wachtwoorden toevoegen aan Chrome

Als je zelf een wachtwoord wil toevoegen aan Chrome, hoe ga je dan precies te werk? We nemen je even kort mee langs de stappen die je hiervoor moet doorlopen. Geen nood: dit is namelijk geen ingewikkeld proces. We gaan er in dit stappenplan vanuit dat je de Chrome-browser gebruikt en dat je ingelogd bent met je Google-profiel.

  • Open de Chrome-browser en druk rechts bovenin in de balk op je profielfoto

  • Selecteer het icoontje van een sleutel, waarmee je toegang krijgt tot je wachtwoorden

  • Als het goed is zie je links, in een blauw veld, nu Automatisch invullen staan; is die optie niet blauw, dan moet je er nog even op klikken

  • Je ziet nu een aantal kopjes staan; het kopje dat we zoeken is Opgeslagen wachtwoorden

  • Precies boven die regel zie je een knop staan, genaamd Toevoegen

  • Druk op Toevoegen en vul de gegevens in die Chrome nodig heeft

  • Het gaat om de website (de URL van de website), jouw gebruikersnaam (dit kan een e-mailadres of profielnaam zijn) en natuurlijk je wachtwoord

  • Druk vervolgens op Opslaan om het proces af te ronden

© PXimport

Nu we hier toch zijn…

Vervolgens staat het wachtwoord in de lijst met reeds opgeslagen wachtwoorden die je door de jaren heen toegevoegd hebt. Nu je hier toch bent, kunnen we overigens nog een aantal andere dingen doen.

Druk bijvoorbeeld eens op Wachtwoorden controleren en wacht totdat Chrome al je wachtwoorden gecheckt heeft. Niet alleen krijg je te zien hoeveel zwakke wachtwoorden je hebt, ook zie je hier staan welke wachtwoorden mogelijk in handen zijn van kwaadwillenden.

Pas de wachtwoorden aan door naar de website van het profiel in kwestie te gaan en op Wachtwoord vergeten te drukken. Vervolgens kun je de gegevens handmatig aanpassen in Chrome of wachten totdat Chrome vraagt of die de gegevens van een bestaand profiel moet updaten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000