Chrome of Firefox afgesloten? Zo kun je tabbladen herstellen

© PXimport

Chrome of Firefox afgesloten? Zo kun je tabbladen herstellen

Geplaatst: 15 april 2022 - 07:15

Aangepast: 25 november 2022 - 11:34

Wesley Akkerman

Wellicht heb je dagelijks meerdere tabs openstaan in Chrome of Firefox. Sommige sites houd je nou eenmaal graag bij de hand. En als je computer er niet al te traag van wordt, waarom ook niet? Maar dan komt het moment dat je het venster per ongeluk sluit. Wat doe je dan? Gelukkig zijn er opties, tabbladen herstellen doe je als volgt.

Waarschijnlijk ben je bekend met de snelkoppeling Ctrl + Shift + T, waarmee een gesloten tabblad opent. Wist je dat je die snelkoppeling ook kunt gebruiken voor het terughalen van een heel venster? Probeer het maar eens: open wat tabs met websites en sluit vervolgens heel het venster af. Druk de combinatie in en zie wat er gebeurt.

In principe is dit altijd een goede optie om op terug te vallen wanneer je per ongeluk een venster sluit. Maar wat nou als dit niet werkt? We behandelen eerst de optie die je hebt voor Google Chrome en besteden dan aandacht aan de Mozilla Firefox-browser.

 Chrome: tabbladen terughalen

Wanneer je per ongeluk een Chrome-venster met heel veel tabs sluit, dan kun je ze allemaal terughalen via het menu. Druk op de drie puntjes rechts in beeld en selecteer de knop Geschiedenis. Houd je muisaanwijzer op Geschiedenis, totdat er een nieuw menu verschijnt met recent gesloten tabbladen.

Wanneer je spontaan een venster afsluit, dan bewaart Chrome welke websites er in de tabbladen openstonden. Dat herken je aan het feit dat er staat dat er een regel tussen de opties staat die aangeeft dat er een x aantal gesloten tabbladen zijn gegroepeerd. Klik daarop en geef aan dat je het complete venster wil terughalen. Chrome doet dan de rest voor je. 

© PXimport

Deze opties bestaan ook voor andere Chromium-browsers, zoals Edge en Opera. Het kan zijn dat de opties voor het herstellen van zo’n venster op een net andere plek staan; maar in alle gevallen tref je die dus aan onder het kopje Geschiedenis.

Firefox: venster opnieuw openen

Firefox geeft helaas iets minder speelruimte voor wanneer je per ongeluk een verzameling tabbladen sluit. Open het menu dat je rechts bovenin aantreft (dat zijn die drie streepjes). Ga naar de optie voor je geschiedenis en het kopje waarmee je toegang krijgt tot recent gesloten vensters. Daar tref je de laatste drie vensters aan die je afsloot. 

Je ziet niet precies welke websites eronder vallen, dus zult misschien even moet gokken welke regel je precies moet selecteren. Maar als je echt net een venster afsloot, dan is de kans vrij groot dat je de bovenste moet hebben. Tot slot is er een optie waarmee je alle afgesloten vensters in één keer opent; twijfel je dus, dan kun je daar altijd op gokken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000