Remembr - Klembord met olifantengeheugen

© PXimport

Remembr - Klembord met olifantengeheugen

Software

Geplaatst: 14 april 2017 - 04:30

Aangepast: 24 november 2022 - 12:28

Toon van Daele

De kans is groot dat je dagelijks meermaals de toetscombinaties Ctrl+C en Ctrl+V gebruikt om te knippen en plakken met behulp van het Windows-klembord. Handig, maar soms wel vervelend dat het laatst toegevoegde item in het klembord altijd het vorige overschrijft. Niet zo met de tool Remembr: die heeft een olifantengeheugen!

De installatie van Remembr heb je met een paar muisklikken achter de rug. Wanneer je het programma vervolgens opstart, verschijnt een venster met twee panelen. De kans is groot dat beide leeg zijn, tenzij je op dat moment nog iets op je Windows-klembord had staan. In dit geval krijg je links een ‘samenvatting’ van dat item en rechts de inhoud ervan.

Overzicht

Gaat het om gekopieerde tekst, dan bestaat zo’n samenvatting uit de beginwoorden, het aantal tekens van die tekst en het exacte tijdstip waarop je het naar het klembord had gestuurd. Gaat het om een afbeelding, dan krijg je naast het tijdstip ook nog de afmetingen in pixels van het plaatje te zien. Het volstaat zo’n item in het linkerpaneel aan te klikken om het in volle glorie in het rechterpaneel te zien verschijnen. Je zult merken: zolang Remembr actief is, komen alle volgende items die je op de gebruikelijke manier naar het Windows-klembord kopieert, netjes onder elkaar terecht, de recentste eerst. Een overtollig geworden item haal je gewoon uit deze overzichtslijst weg. Je mag de tool overigens wel verbergen, hij komt dan in het systeemvak van Windows terecht. Sluit je hem af, dan raakt de tool zijn geheugen kwijt.

Ophalen

Heb je het laatst gekopieerde item uit het klembord nodig, dan hoef je zoals vanouds maar op de sneltoets Ctrl+V te drukken (of de optie Plakken te kiezen) om het in je huidige document te voegen. Voor een eerder gekopieerd item moet je Remembr openen, het gewenste item selecteren en in het rechterpaneel Copy aanklikken zodat het netjes naar het Windows-klembord gaat. Merk hier trouwens ook de knop Save op: hiermee bewaar je het item op je schijf.

Verder kun je via het Tools-menu op elk moment het klembord ook weer leegmaken. Hier vind je trouwens ook een eenvoudige maar handige zoekfunctie terug die je via trefwoorden naar een specifiek tekstfragment in het klembord laat zoeken. Als je wilt, kun je Remembr standaard met Windows mee laten opstarten.

© PXimport

Conclusie

Wie frequent met het Windows-klembord werkt en het vervelend vindt dat hierop alleen het laatste item bewaard blijft, heeft aan Remembr een gebruiksvriendelijke oplossing.

8,0

ONS OORDEEL

Remembr

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

**Taal** Engels **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.singularlabs.com](http://www.singularlabs.com/software/remembr)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000