Pichon - Enorme pictogrambibliotheek

© PXimport

Pichon - Enorme pictogrambibliotheek

Software

Geplaatst: 10 september 2021 - 05:07

Aangepast: 14 december 2022 - 10:18

Dirk Schoofs

Ben je op zoek naar een bepaald pictogram, dan is Icons8.com een bekende bron waar je online allerlei icoontjes vindt in alle kleuren, thema’s en verschillende resoluties. Maar het kan nog makkelijker … Met de applicatie Pichon heb je zelfs offline toegang tot die enorme pictogrambibliotheek.

Op de thuisbasis van Icons8 vind je de link naar de Microsoft Store om Pichon te downloaden. Met deze app heb je volledige toegang tot de bibliotheek van meer dan 135.000 pictogrammen zonder gebruik te maken van het internet. De grafische bestanden die je selecteert, mag je gratis gebruiken, op voorwaarde dat je verwijst naar Icons8.

Database

Bij de installatie haal je de volledige pictogramdatabase (753 MB of 169.625 icoontjes) naar de harde schijf die je opent vanuit het systeemvak. Je bepaalt zelf hoeveel pictogrammen je in beeld krijgt door de grootte van het basisvenster aan te passen. In dit venster blader je door de inhoud op basis van verschillende categorieën zoals Hand Drawn, Emoji of iOS. En natuurlijk kun je meer gericht zoeken met zoekwoorden in het Engels.

© PXimport

Gratis versus premium

Rechtsboven in de werkbalk selecteer je het type pictogram waarnaar je op zoek bent. In de gratis versie kun je png- en ico-bestanden selecteren. De png-bestanden kun je bijvoorbeeld gebruiken in Word, PowerPoint of een grafisch programma. De ico-bestanden zijn kleine bitmap-afbeeldingen die het systeem herkent.

Wil je een vectorbestand dat je traploos kunt schalen tot iedere grootte in eps- of svg-formaat, dan ben je aangewezen op een abonnement, en dat begint bij 13 dollar per maand.

Aanpasbaar in kleur

Als je het pictogram hebt gevonden, dan kun je het met de rechtermuisknop kopiëren om het te plakken in een andere toepassing. De icoontjes worden standaard in alle kleuren weergegeven, maar je kunt ook filteren op kleur en het is zelfs mogelijk de basiskleur van de pictogrammen te wijzigen.

Bovendien kun je Pichon gebruiken om eigen pictogrammen te beheren. Je sleept het bestand gewoon in het keuzevenster of je bladert met deze tool naar het pictogrambestand op de harde schijf.

© PXimport

Conclusie

Pichon werkt zijn database regelmatig bij en de icoontjes zijn van goede kwaliteit. De gratis versie is zeker geschikt voor de thuisgebruiker. Wie haarscherpe grote pictogrammen wilt gebruiken, moet een abonnement overwegen.

8,0

ONS OORDEEL

Pichon

Pluspunten

Enorm aanbod

Kwaliteitspictogrammen

Minpunten

Geen gratis vectoren

De grootte is beperkt

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** macOS en Windows **Website** [www.icons8.com](https://www.icons8.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000