Overal je favoriete lettertypen installeren met portable apps

© PXimport

Overal je favoriete lettertypen installeren met portable apps

Geplaatst: 6 juli 2016 - 03:08

Aangepast: 14 december 2022 - 11:49

Redactie ID.nl

Wanneer je geen adminrechten hebt op een pc, kun je zelfs geen lettertypen installeren zonder toestemming van de administrator. Maar wat nu als die even niet beschikbaar is en je moet écht even een bepaald fontje installeren omdat er haast bij is? Dan is daar een trucje voor.

Stap 01: PortableApps.com installeren

Het eerste dat je moet doen, is het platform van PortableApps.com installeren. Dit is een platform waarmee je software kunt gebruiken zonder het daadwerkelijk te installeren (en om die reden heb je ook geen administratorrechten nodig). Lees ook: Dit zijn de 14 beste portable apps.

Download het installatiebestand en start de installatie. Kies voor Nieuwe installatie en klik op Volgende. Klik vervolgens op Aangepaste locatie selecteren en wederom op Volgende. Klik op Bladeren om een locatie te selecteren voor de 'installatie'. Kies een locatie waarvoor geen administratorrechten nodig hebt, zoals Documenten of Downloads (je kunt daarin ook een submap aanmaken als je wilt). Klik nu op Volgende en daarna op Installeren. Het platform wordt nu gekopieerd naar de locatie die je hebt opgegeven.

 

© PXimport

Installeer het PortableApps.com-platform, hier heb je geen adminrechten voor nodig.

Stap 02: Map aanmaken

Wanneer de installatie klaar is, klik je op Voltooien om het programma te starten. Het programma zelf laten we even voor wat het is, in plaats daarvan open je Windows Verkenner en blader je naar de map waarin je zojuist het PortableAppls.com-platform geïnstalleerd hebt. Navigeer binnen deze map naar PortableApps.com\Data en maak een map aan genaamd Fonts. In de map Fonts die je hebt aangemaakt sleep (of kopieer) je vervolgens de lettertypen die je wilt gebruiken. Hiermee omzeil je dus het systeem waarmee je lettertypen installeert via de officiële Fonts-map in Windows.

 

© PXimport

Maak de map Fonts aan in de map Data en kopieer de lettertypen daarin.

Stap 03: Lettertypen gebruiken

Je hebt de lettertypen nu geïnstalleerd in het PortableApps.com-platform, maar hoe gebruik je ze nu in andere applicaties? Dat is eenvoudiger dan je denkt, want het enige dat je hoeft te doen is de PortableApps-com-applicatie te sluiten en vervolgens opnieuw te starten. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de lettertypen die je gekopieerd hebt gebruiken binnen elke willekeurige applicatie binnen Windows. Let op: het kan zijn dat je de betreffende applicatie even moet herstarten als je deze open had toen je de lettertypen aan het installeren was.

 

© PXimport

Sluit PortableApps.com af en start het programma opnieuw, en je lettertypen zijn geïnstalleerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000