Office Tabs - Eindelijk tabbladen in Word en Excel

© PXimport

Office Tabs - Eindelijk tabbladen in Word en Excel

Software

Geplaatst: 27 oktober 2016 - 09:19

Aangepast: 14 december 2022 - 14:41

Martin Gijzemijter

Office is één van de beste pakketten voor het maken van tekstdocumenten, sheets, presentaties enzovoort. Microsoft sleutelt al jaren aan de interface, en hoewel niet iedereen het lint prettig vindt, zit het wel tjokvol met opties. Maar waarom zijn er geen tabbladen die ons al onze open documenten tonen? Dat vroegen de makers van Office Tabs zich ook af.

Office Tabs is een programma dat precies doet wat de naam belooft: het voegt tabbladen toe aan Office. Niet aan alle applicaties, alleen aan Word, Excel en PowerPoint. Eigenlijk houden we niet zo heel erg van programma’s die wijzigingen aanbrengen in de interface van programma’s die we gebruiken voor productiviteitsdoeleinden, omdat ze er vaak ook voor kunnen zorgen dat het programma minder stabiel wordt (het is immers toch alsof je even iets extra’s installeert onder de motorkap van je auto). Bij Office Tabs is dat gelukkig niet het geval. Het programma doet niets heftigs, het voegt daadwerkelijk alleen tabbladen toe onder het lint. Lees ook: 20 tips voor Office 16.

Onmisbaar

Is dat prettig? Ja, sterker nog, na tien minuten vonden we het al onmisbaar. Toegegeven, het ziet er nét even wat minder strak en stijlvol uit dan de rest van Office, maar dat waren we snel vergeten toen we in een moordend tempo door de twintig geopende documenten konden navigeren. Documenten selecteren via de taakbalk werkt gewoon niet optimaal, we willen tabbladen! Handig is trouwens dat nieuwe documenten automatisch in een tabblad worden geopend (tenzij je anders aangeeft).

© PXimport

Configuratie

Wat extra fijn is, is dat de makers iets verder zijn gegaan dan alleen het toevoegen van tabbladen. Er wordt een configuratie-assistent meegeleverd die je in staat stelt om de werking van de tabbladen tot in detail aan te passen. Ook kun je aangeven waar je de tabbladen wilt zien en je kunt zelfs aangeven dat je tabbladen wilt in Word, maar niet in Excel.

Conclusie

Office Tabs is een fantastisch klein programma, een programma waar we stiekem zelfs een paar euro voor over zouden hebben gehad. Fijn is dat er gewoon goed over na is gedacht en dat we als gebruiker zelf de mogelijkheid hebben om aan te passen wat we willen aanpassen (tot aan de toetscombinaties aan toe). Microsoft: lees je mee? Dit willen we!

10

ONS OORDEEL

Pluspunten

Tabbladen in Office

Volledig te configureren

Geen impact op de werking van Office

Minpunten

Qua stijl vallen ze net een beetje uit de toon

Conclusie

Office Tabs ----------- **Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.office-tabs.com](http://www.office-tabs.com//)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000