© PXimport

E-mails snoozen in Gmail

Geplaatst: 27 december 2021 - 11:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:21

Wesley Akkerman

Gmail kent vele functies en waarschijnlijk gebruik je ze lang niet allemaal. Wist je bijvoorbeeld dat je e-mails kunt snoozen? Je krijgt dan later een herinnering dat je de mail nog moet opvolgen. Handig! In dit artikel leggen we uit hoe je e-mails kunt snoozen in de browserversie en de app van Gmail.

Wanneer je gedurende de dag ontzettend veel mails ontvangt en daardoor het overzicht kwijtraakt, dan is de snoozefunctie echt een gift. Met die functionaliteit hoef je belangrijke e-mails voor later namelijk niet meer te bewaren in je Postvak in of op te slaan in een map genaamd ‘Voor later’ of iets dergelijks, aangezien je ze simpelweg voor een later moment kunt inplannen. Wanneer je die mails dan nodig hebt, dan verschijnen ze vanzelf weer in je inbox. Zo hoef je dus niet veel tijd te besteden aan het onthouden van belangrijke mails, aangezien die vanzelf weer de kop op steken.

E-mail snoozen met Gmail

Maar hoe doe je dat precies? We kijken eerst naar de optie voor de webversie van de e-maildienst van Google. Open je mail (en log eventueel in) en schuif met je muisaanwijzer naar de mail die je mail snoozen. Wanneer je dit doet, dan verschijnen rechts in beeld verschillende opties. De meest rechteroptie is een klok en die moet je hebben. Klik op de klok.

Wat je ook kunt doen is een bericht of meerdere berichten selecteren aan de linkerkant (door een vinkje te plaatsen in het vierkant) en op het klokicoon aan de bovenkant te drukken. Zit je al in een e-mail? Geen probleem: helemaal bovenaan dat bericht staat eveneens dat klokje, dus daar kun je ook op klikken, mocht dat gemakkelijk voor je zijn.

Wanneer je op de klok klikt, welke je ook uitgekozen hebt, dan verschijnt er een menu in beeld. Je ziet een aantal suggesties staan met tijden en data die je uit kunt kiezen. Staat daar een prima optie tussen? Prima: klik erop en de mail is gesnoozed. Anders kun je kiezen voor de optie onderaan, genaamd Kies datum en tijd. Binnen het pop-upscherm in beeld geef je de tijd en datum aan en druk je op Opslaan. Ook nu is de mail uitgesteld voor later.

© PXimport

Mocht je een overzicht willen zien van uitgestelde mails binnen Gmail, dan vind je dat in het menu links. Binnen dat menu staat een optie genaamd Gesnoozed. Daar staan alle uitgestelde mails.

Snoozen binnen de Gmailapplicatie

Binnen de app van Gmail kun je ook snoozen, maar daar werkt het nét even anders. Na het openen van de app en een mail, druk je rechts bovenin op de drie puntjes voor het menu. Daar vind je de optie Snoozen. Je kunt ook een mail (of meerdere mails) selecteren in het overzicht en vervolgens op de drie puntjes rechts bovenin tappen. Ook dan kom je de optie Snoozen tegen.

Tap op Snoozen en kies hier een tijd en datum uit. Dit werkt op eenzelfde manier als op het web. Staat je voorkeur er niet tussen? Geen probleem, dan is er wederom de optie voor het handmatig selecteren van datum en tijd. Kies de datum, kies de tijd en druk op OK. Druk vervolgens op Opslaan.

Mocht je binnen de app het overzicht willen bekijken van je gesnoozede mails, dan kan dat ook hier binnen het menu aan de rechterkant. Je druk hiervoor op de drie streepjes aan de linkerkant, bovenin, en gaat dan naar het mapje Gesnoozed.

© PXimport

Meer Gmail-tips

Snoozen in Outlook

Wist je dat je ook mails kunt snoozen in Outlook? Klik in Outlook met de rechtermuisknop op een e-mail en navigeer naar Opvolgen. Er opent dan een nieuw venster met allerlei opties om herinneringen aan te maken. Je kunt hier uit diverse standaardopties kiezen als Vandaag, Morgen of Deze week. Je kunt ook zelf een datum kiezen. Er wordt dan een taak aangemaakt om de e-mail op het gekozen moment op te volgen. Vervolgens moet je nog instellen dat je op deze datum een herinnering krijgt via Opvolgen en Herinnering toevoegen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000