Dit zijn de 7 leukste huisdierengames voor Android en iOS

© PXimport

Dit zijn de 7 leukste huisdierengames voor Android en iOS

Software

Geplaatst: 16 augustus 2020 - 12:10

Aangepast: 25 november 2022 - 10:30

Dirk Schoofs

De meeste mensen vinden huisdieren schattig en pluizig, maar er zijn ontzettend veel goede redenen om geen hond, kat, wurgslang of paard aan te schaffen. Toch belet niets je een virtueel huisdier op je mobieltje te verzorgen. Het simulatiegenre waarbij je een digitaal huisdier adopteert, is sinds de komst van de Tamagotchi nooit meer weg geweest. Hier zijn enkele leuke huisdierengames voor Android en iOS.

Tip 01: Fishdom - Aquariumtegels

Fishdom (iOS en Android) is een virtueel tropisch aquarium waarbij je de onderwaterwereld van je vissen moet decoreren met allerlei voorwerpen en plantjes. Je kunt al die onderdelen kopen met echt geld, maar dat is niet half zo leuk als geld verdienen door middel van spelletjes drie-op-een-rij. Trouwens, ieder tegelspelletje bevat nieuwe verrassingen en power-ups, zodat Fishdom zelfs verslavend wordt. De 3D-vissen die je mettertijd toevoegt, hebben ook ieder hun eigen karakter en dit brengt zelfs een vleugje humor in de game.

© PXimport

Tip 02: My Tamagotchi Forever - Terug naar de nineties

© PXimport

Van het spel dat in de jaren 90 op ieder schoolplein razend populair was, is er een remake uitgebracht voor mobiele platformen. In My Tamagotchi Forever (iOS en Android) zorg je voor een virtueel vriendje. Je voedt het, wast het, geeft het toilettraining en doet het nachtlampje uit voor het slapengaan. Ondertussen groeit de tama-baby naar peuter, naar tiener en tot hij volwassen wordt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het ventje evolueert tot een Gozarutchi, een ninja-achtig figuurtje. Het is een spel dat je lang speelt. De evolutie van peuter naar tiener duurt pakweg 36 uur. Daarbij zijn er verschillende minigames in Tama Town die je kunt spelen met je gele vriendje. Ondertussen verdien je met de dagelijkse minigames virtuele munten en kun je de leukste momenten delen met vrienden. Je verdient ook geld door advertenties te bekijken en door de Tamagotchi te verzorgen. De game zit vol advertenties en microtransacties, maar ook hier hoeft je echt geen geld te betalen om tot op het einde te blijven genieten.

My Horse heeft zelfs een sociale component, omdat je ook de stallen van vrienden kunt bezoeken

-

Tip 03: My Horse - Stap, draf of galop

De ontwikkelaars van My Horse (Android, iOS) zijn erin geslaagd om de bewegingen, natuurlijke reacties en zelfs de ademhaling van een paard behoorlijk realistisch weer te geven. Je vindt in deze game geen animaties die domweg in lussen draaien. Het paard staart, draaft, snuift, trippelt, deinst achteruit zoals een echte viervoeter zou doen. Het gratis My Horse van MunkyFun is een realistisch paardensimulatiespel om je eigen paard vanaf de bank te verzorgen, te voeren en te trainen. Daarbij moet je de (virtuele) kosten in de gaten houden. Ondertussen zijn er ook activiteiten in de vorm van minigames die gebaseerd zijn op het trainen en verzorgen van je virtueel paard. Er zijn 32 verschillende verzorgtaken, van het uitmesten van de stal tot het vlechten van de manen. Als je die taken onvoldoende ter harte neemt, zal het geluk en de conditie van je paard afnemen. Bovendien zijn er springconcours waaraan je kunt deelnemen en waarbij je het precieze moment moet aangeven wanneer het paard de sprong inzet. Als je het heel goed doet, mag je zelfs naar de wereldkampioenschappen. De app heeft zelfs een sociale component, omdat je ook de stallen van vrienden kunt bezoeken. Het spel is gratis, maar als je het een langere tijd speelt, kom je toch wel in de verleiding om virtuele edelstenen aan te schaffen waarmee je uitrusting kunt kopen. Een pakket van 65 glimmers kost 3,49 euro, wat slechts een schijntje is van wat je aan een echt paard spendeert.

© PXimport

Tip 04: My Boo - Blauw bolletje

Boo is een blauw bolletje dat veel aandacht nodig heeft in My Boo (Android en macOS). Je moet hem goed voeden, wassen, op tijd laten slapen, zijn drolletjes opruimen en je moet je door twintig minigames heen werken, zoals een basketbalspel of het pianospel waarbij je de witte toetsen moet vermijden. Hoe verder je in zo’n spelletje komt, hoe meer je deze keutel kunt personaliseren met brillen, kapsels, pakken enzovoort. Het komt erop neer om Boo’tje gelukkig te maken met de juiste verzorging en affectie. Speel met hem, aai hem, laat hem trampolinespringen of tracht hem aan het lachen te brengen door hem te kietelen. Je kunt deze app volledig gratis spelen, maar ook hier zitten er achter iedere hoek in-app-aankopen.

© PXimport

Cthulhu is een simulatiegame dat in tegenstelling tot de rest helemaal niet schattig aanvoelt

-

Tip 05: Cthulhu Virtual Pet - Groene horror

© PXimport

Cthulhu Virtual Pet is een buitenbeentje onder de virtuele huisdierenspellen. De game voor Android en iOS is geïnspireerd op The Call of Chtulhu, een sciencefiction-horrorverhaal waarin de godheid Cthulhu een hoofdrol speelt. Ook in deze game moet je de godheid doorheen zijn jeugd naar volwassenheid begeleiden. En dat betekent dat je je door vijf minigames moet worstelen om Cthulhu happy en gezond te houden. Weet dat dit monster bekend staat omdat het zijn eigen dienaren opvreet als die hem niet op tijd voeden. Het is dus belangrijk om op zijn gezondheid en gewicht te letten. Je wilt een Cthulhu van ongeveer vijftig ton. Dit is een simulatiegame dat in tegenstelling tot de rest helemaal niet schattig aanvoelt. En dat is zeker te wijten (of te danken, hoe je het bekijkt) aan de 8bit-retrographics die je herkent van bij je oude Game Boy. Bovendien gaat de game op een andere manier om met reclame. Je moet bepaalde acties en beslissingen binnen een bepaalde tijd uitvoeren om advertenties te vermijden. Wat je je dus behoorlijk opjaagt.

Tip 06: My Talking Hank - Pup met camera

Nog een game in Tamagotchi-stijl is My Talking Hank (Android en iOS). Adopteer deze schattige puppy en weer moet je hem eten geven, op toilet zetten en op tijd in slaap wiegen. Hank heeft als hobby fotografie en wil andere grappige dieren op foto vastleggen. Daarom zal hij ze lokken met voedsel en speelgoed. Dit is een charmerende app en dat komt vooral door de uitstraling van de pup. Bovendien kun je het hondje ingesproken zinnen laten herhalen met een hoog stemmetje. Je kunt met minigames diamanten verdienen die je nodig hebt om op het eiland allerlei dingen aan te kopen. Uiteraard word je in de verleiding gebracht om een premium maandabonnement af te sluiten waarmee je sneller door het spel heen sjeest.

© PXimport

Tip 07: Pet Shop Story - Dierenwinkel

Ontwikkel je eigen dierenwinkel in Pet Shop Story (Android en iOS) en vul hem met zoveel mogelijk beestjes, variërend van honden tot katten en zelfs de meest exotische exemplaren. Door meer klanten aan te trekken en dieren te verkopen, kun je steeds meer uitbreiden. Je begint met hekjes te bouwen waarin je de verschillende soorten onderbrengt. Hoe hoger het niveau van het dier, hoe langer de uitbouw duurt. Het wordt echt interessant wanneer je bepaalde rassen kunt kruisen. Ook dit spel heeft een sociale component. Vrienden kunnen elkaar cadeaus sturen en elkaars winkels bekijken. Bovendien kunnen spelers de dierenwinkels van willekeurige leden van de gemeenschap bezoeken en met hun huisdieren communiceren. Hierdoor strijk je ervaringsbonussen op waarmee je hoger scoort in de community-lijst. Het spel is gratis te spelen, maar zoals in andere apps kun je in-app-aankopen doen met echt geld. Om te vermijden dat een huisgenoot je rekening plundert, beveilig je de betaling via een pincode in de instellingen van Google Play Store.

© PXimport

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000