Zo werkt shoppen met een budget in de Google Play Store

© PXimport

Zo werkt shoppen met een budget in de Google Play Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 29 april 2019 - 13:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Het overkomt ons allemaal wel eens: we zien een leuke app in de Play Store en laten ons toch verleiden tot de aanschaf ervan. Hoewel het mogelijk is om geld terug te vragen, ontkom je er niet aan dat je soms teveel uitgeeft in de digitale winkel van Google. Wat doe je dan? Als je een budget instelt, geef je nooit teveel uit. Zo werkt dat.

Om te voorkomen dat Android-gebruikers het overzicht van hun aankopen kwijt zijn, komt Google met een nieuwe functie om jezelf een budget te geven tijdens het shoppen in de Play Store.

Een budget kun je alleen instellen op een Android-telefoon of -tablet, dus niet via het internet. Als je je zorgen maakt over je bestedingsgedrag, ga dan naar het menu in de Play Store-app en klik op Account en vervolgens op Transactieoverzicht. Hier vind je de optie Budget instellen, waar je je maandlimiet instelt.

Iedere keer als je één of meerdere apps uit de Google Play Store downloadt, krijg je een bericht over hoeveel je nog te besteden hebt of hoeveel je over je budget heen bent gegaan. Gebruikers kunnen via het Transactieoverzicht altijd hun budgetten veranderen en verwijderen of bekijken hoeveel ze hebben uitgegeven.

Blijf alert

Onthoud wel dat Google nooit zal ingrijpen, ook niet als je meer uitgeeft als het limiet dat je hebt ingesteld. De internetreus zou dan uiteraard inkomsten mislopen. Door beter inzicht te krijgen in je aankopen, voorkom je evenwel sneller dat je meer uitgeeft dan je zou willen.

De functie wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold en is dus nog niet voor iedereen beschikbaar. Het kan enkele dagen tot weken duren voor je hem op jouw Android-smartphone ziet.

De budgetoptie van Google lijkt op de oude iTunes Zakgeld-functie van Apple. Daarmee konden ouders instellen dat hun zoon of dochter iedere maand een bepaald bedrag krijgt om vrij te besteden aan apps, mobiele games, in-app aankopen en muziek in de App Store. Als het geld op is, dan kunnen ze niks meer uitgeven. Apple trok eind 2016 echter de stekker uit iTunes Zakgeld.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000