Dit zijn de beste apps van augustus

© PXimport

Dit zijn de beste apps van augustus

Software

Geplaatst: 16 augustus 2017 - 11:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van augustus.

Tally

iOS

Tally is een app waardoor je je beter gaat voelen. Dit doe je door je slechte en goede gewoontes bij te houden. Elke keer dat je een sigaret opsteekt, geef je dit bijvoorbeeld aan in de app. Je kunt doelen stellen en in één overzicht zien of je je doel hebt gehaald. Leuk is dat je in een week- of maandoverzicht ziet hoe je gedrag eventueel verandert gedurende deze tijd. Een Premium-versie kost 4,49 euro, maar met de basis-app kom je ook een aardig eind.

© PXimport

Youmiam

© PXimport

Android / iOS

Voor Youmiam moet je je aanmelden met je e-mailadres. Daarna heb je toegang tot allerlei gepersonaliseerde recepten. Je geeft aan of je vegetarisch bent, of je bepaalde allergieën hebt en of er dingen zijn die je echt niet lust. Handig, want zo zie je alleen recepten die ook daadwerkelijk voor jou interessant zijn. Je selecteert je kookniveau in de app-configuratie en recepten zijn in de app gemakkelijk aan te passen aan het aantal personen.

Paralign

Android / iOS

Paralign helpt je om met andere mensen over je gedachten te praten. Typ een probleem, vraag of stelling in en de app gaat op zoek naar mensen die over dezelfde gedachten iets hebben geschreven. Deze kunnen hier vervolgens op reageren zonder dat je persoonlijke informatie over jezelf hoeft op te geven. De resultaten zijn natuurlijk wisselend, het concept erg handig. De voertaal is Engels.

© PXimport

Printed

© PXimport

iOS

Printed is een coole app waarmee je gave vintage filters over je foto’s kunt leggen. Je moet er wel 2,29 euro voor neertellen, maar de kwaliteit is erg goed. Sommige filters zorgen ervoor dat je foto eruit ziet alsof het op krantenpapier is gedrukt. Je kunt randen aan je foto toevoegen en de helderheid wijzigen. Enig minpuntje is dat de opties allemaal naast elkaar onder de foto zijn te vinden, dit maakt de bediening een beetje lastig.

Workflow

iOS

Workflow is een app voor je iPhone waarmee je bepaalde zaken kunt automatiseren. Selecteer één van de snelkoppelingen zoals Translate Text. Je voegt een paar acties aan de snelkoppeling toe, één daarvan is bijvoorbeeld het openen van de app Google Translate. Je kunt Workflow als widget aan je startmenu toevoegen en zo heb je razendsnel allerlei acties bij de hand. Workflow zou standaard op elke iPhone moeten staan.

© PXimport

Thoughts

© PXimport

iOS

Thoughts is een app waar je je digitale krabbels in kunt opslaan. Een simpele tekening, een herinnering of een flowchart voor je volgende presentatie. In- en uitzoomen doe je met twee vingers, tekenen met één vinger. Je deelt je ideeën en gedachten gemakkelijk als jpg-bestand of synchroniseert het via iCloud. Je canvas is zo groot als je zelf wilt en je hoeft dit niet van tevoren vast te leggen.

Vesper

iOS

Vesper is een takenlijst-app met een aantal handige functies. Zo kun je een foto aan een taak toevoegen en deze verschijnt dan ook in het overzicht van al je notities. Elke notitie kan één of meerdere labels bevatten en als je een notitie wilt verwijderen, dan veeg je gewoon naar links. De app ziet er overzichtelijk uit en je kunt het lettertype en de grootte aanpassen naar jouw voorkeuren. Exporteer je notities naar iCloud of een andere app zoals Workflow.

© PXimport

Today Weather

© PXimport

Android

Met Today Weather heb je een heel volledig weerbericht op je Android-toestel. Naast de temperatuur lees je precies hoe het weer er voor de komende uren uitziet, wat de luchtdruk is en wat de UV-index is. De windrichting en -snelheid zijn af te lezen en een regenradar wordt onderaan weergegeven. Het enige wat nog ontbreekt, is een allergiewaarschuwing, maar voor de rest is de app helemaal compleet. Een versie voor iOS is in de maak.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000