Direct bestanden delen vanuit de Windows Verkenner

© PXimport

Direct bestanden delen vanuit de Windows Verkenner

Software

Geplaatst: 19 september 2017 - 06:43

Aangepast: 24 november 2022 - 12:42

Mark Gamble

In de Fall Creators Update - de nieuwe grote update voor Windows 10 - zitten een aantal handige functies. Een daarvan is de mogelijkheid van het bestanden delen direct vanuit de Windows Verkenner, zonder dat je daarvoor OneDrive hoeft te gebruiken.

In de Windows Verkenner in Windows 10 Fall Creators Update is een nieuwe functie toegevoegd. Wanneer je met de rechtermuisknop op een bestand klikt, is daar een nieuwe optie bijgekomen: Delen.

© PXimport

Bestand versturen

Als je de Delen-optie aanklikt, wordt een venster geopend, waarin je kunt opgeven met wie je het bestand wilt delen, en op welke manier. Contactpersonen worden weergegeven, maar je kunt ook een app kiezen die je wilt gebruiken om een bestand met een of meerdere personen te delen. Opvallend is dat OneDrive daar niet tussen staat, ook al is deze app geïnstalleerd.

Andere bestandsdeel- of cloudtoepassingen als Dropbox en Box, worden - als je deze hebt geïnstalleerd - ook in de keuze weergegeven.

© PXimport

Kies je voor de Mail-functie, dan wordt een ander nieuw venster geopend, waarin je kunt opgeven met wie je het bestand wilt delen en kun je er een kort bericht bij typen. De Windows 10 Mail-app moet dan wel geconfigureerd zijn voor een mailaccount.

Fall Creators Update

De nieuwe grote update voor Windows 10 verschijnt op 17 oktober. De update zal - net als bij eerdere grotere updates - automatisch worden uitgerold via de Windows Update-functie, maar het zal ook mogelijk zijn om de software los als ISO-bestand te downloaden via Microsoft's Media Creation Tool.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000