Blackmagic ATEM Mini Pro - Inpluggen en livestreamen maar

© PXimport

Blackmagic ATEM Mini Pro - Inpluggen en livestreamen maar

Software

Geplaatst: 29 juni 2020 - 08:29

Aangepast: 14 december 2022 - 13:12

Redactie

Wil je livestreamen en online videovergaderingen met presentaties soepel laten verlopen, zonder een vermogen aan professionele apparatuur en software kwijt te zijn? Dan ontkom je niet aan de magische videomengpaneeltjes van BlackMagic. De Blackmagic ATEM Mini Pro is de nieuwste versie en wij zijn er weg van.

Eerder waren we al vol lof over de Blackmagic ATEM Mini. Blackmagic heeft duidelijk geluisterd naar de feedback. Dat wat we misten in de ATEM mini, is in de Pro-versie toegevoegd.

Vier camera’s

Ook op de ATEM Mini Pro kun je weer tot vier camera’s aansluiten. Wanneer je tijdens het livestreamen de boel wat dynamischer wilt maken, is regelmatig van overschakelen naar een andere camera handig. Maar dan moet je wel een goed overzicht houden over de vier camera’s. De Pro-versie heeft hiervoor een multiview output. Sluit de hdmi-out op een apart beeldscherm aan en alle vier de camera’s komen erop tevoorschijn. Evenals je audio levels, preview en program. Zo kun je alle camera’s in de gaten houden voordat je er naar overschakelt. De gewone ATEM Mini kan maar 1 camera tegelijk op de preview zetten. Een restrictie die in de praktijk erg irritant is als je met meerdere camera’s werkt. Het schakelen werkt in de praktijk gemakkelijk en vlekkeloos.

© PXimport

Steeds makkelijker livestreamen

Overigens wordt het livestreamen zelf ook steeds makkelijker. De ATEM Mini Pro heeft namelijk ingebouwde streamingsoftware om te streamen naar Youtube, Facebook of Twitch. Hierdoor heb je geen aparte software nodig op een krachtige computer. Zo kun je zelfs met een laptopje en twee camera's al makkelijk en snel een simpele livestream opzetten op locatie. Daarbij kun je ook direct de livestream opnemen op een externe schijf die je via de usb-c uitgang op het kastje aansluit. Gebruik wel een externe ssd, dat werkt het best. Handig als je achteraf er nog wat aan wilt editen en uploaden naar je Youtube-kanaal of andere locatie.

© PXimport

Ook voor de startende streamer

Doordat Blackmagic de ATEM Mini-lijn steeds verder perfectioneert, wordt het steeds makkelijker om met zijn tweeën of zefs in je eentje livestreams kunnen op te zetten en uit te voeren. Ideaal voor grote en kleine bedrijven, maar vooral ook voor de startende streamer die geen zin heeft in grote investeringen in apparatuur en een halve systeembeheerder uit te hangen. Natuurlijk heb je meer nodig wil je professioneler gaan streamen. Wil je werken met instartjes, vormgeving en nog meer controle over je livestream, dan heb je echt andere software nodig en een krachtige computer. Maar ook daarbij sluit de ATEM Mini Pro naadloos op aan.

Conclusie

De Blackmagic ATEM Mini Pro is voor de hobbyist en kleine streamer een fantastisch apparaat. Gezien de snelheid waarmee Blackmagic met een nieuwe versie kwam, zijn we erg nieuwsgierig waar ze uiteindelijk heen gaan met de ATEM mini-lijn. Heel veel verbeteringen, behalve een kortere levertijd, kunnen we zo snel niet bedenken.

9,0

ONS OORDEEL

Blackmagic ATEM Mini Pro

Pluspunten

Stabiliteit

Beeld- en geluidskwaliteit

Eenvoudige bediening

Minpunten

Voorlopig nog slecht leverbaar

Conclusie

**Prijs** € 699,- **Ingangen** 4 x HDMI, 2 x 3,5mm audio jack **Uitgangen** 1 x USB Type-C 2.0, 1 x HDMI **Gewicht** 550 gram **Afmetingen** 27,75 x 10,35 x 3,5 cm **Website** [www.blackmagicdesign.com]( https://www.blackmagicdesign.com/nl/products/atemmini )...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000