Zo hef je al je online accounts op

© PXimport

Zo hef je al je online accounts op

Netwerk

Geplaatst: 17 januari 2020 - 04:14

Aangepast: 24 november 2022 - 13:47

Dirk Schoofs

Een account op een webdienst maak je in een oogwenk, maar ervan af komen is vaak heel wat moeilijker. Sommige diensten verstoppen de weg naar de procedure om het lidmaatschap stop te zetten diep in allerlei tabbladen en menu’s. Just Delete Me! is de online gids om online accounts te verwijderen.

Stap 1: Kleurcode

Het opzet van Just Delete Me! is erg eenvoudig. Hier kom je bij een website die een grote verzameling heeft aangelegd van websites en -diensten waarvan je waar je je moet registreren. Iedere website heeft hier een kleurcode. Groen betekent dat het account bij deze onlinedienst makkelijk te verwijderen is, oranje geeft aan het iets moeilijker is om uit te schrijven en sites die rood zijn gekleurd maken je het echt moeilijk om gedag te zeggen. Sommige diensten zijn zelfs zwart gemarkeerd, daar is het volgens Just Delete Me! ronduit onmogelijk om vanaf te komen.

© PXimport

Stap 2: Verwijderen

Bovenaan in Just Delete Me wijzig je de taalinstelling en bij de mogelijkheden vind je ook het Nederlands. Daaronder staat een zoekvak om een bepaalde website op naam te zoeken. Je kunt de enorme verzameling webdiensten rangschikken volgens populariteit, alfabet of moeilijkheidsgraad. In de laatste optie heb je de keuze tussen gemakkelijke, gemiddelde, moeilijke en onmogelijke uitschrijfprocedures. Heb je de dienst gevonden die je kwijt wilt, dan klik je op Toon informatie. Ook al heb je het Nederlands in de taalinstellingen geselecteerd, in dit venstertje lees je altijd in het Engels wat je moet doen om het lidmaatschap in te trekken.

© PXimport

Stap 3: Valse identiteit

Bovenaan vind je trouwens een link die je bij een Chrome-extensie brengt. Als die is geïnstalleerd, beschik je over een knopje in de Google-browser dat uitschrijven nog gemakkelijker maakt. Wanneer je dan op een website komt die op de lijst van Just Delete Me! staat, hoef je alleen op de knop te klikken zodat je rechtstreeks op de verwijderpagina van de betrokken website komt. Tenslotte vind je bovenaan ook een knop naar de Fake Identity Generator die voor jou een valse naam, adres, geboortedatum, gebruikersnaam en wachtwoord aanmaakt die je kunt gebruiken wanneer je overweegt je aan te melden op een website die je niet helemaal vertrouwt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000