Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juli

Netwerk

Geplaatst: 3 juli 2020 - 13:05

Aangepast: 25 november 2022 - 10:27

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in juli verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

American Horror Story (seizoen 1 t/m 5)

Zoals de naam al doet vermoeden, vertelt deze serie een horrorverhaal. Dat gebeurt ieder seizoen opnieuw, waardoor je als kijker gemakkelijk kunt instappen. Naast een kersvers verhaal met gruwelijke details heeft ieder seizoen ook nieuwe personages. Sommige vertrouwde acteurs en actrices komen in een andere rol tevoorschijn. De onderwerpen van de seizoenen lopen erg uiteen. Denk bijvoorbeeld aan een groep heksen, gekkenhuis, bovennatuurlijk hotel en theater met allerlei absurditeiten. Overigens heeft Amazon lang niet alle seizoenen van deze serie aangekocht. Momenteel is het tiende seizoen in de maak, al zijn de opnames vanwege het coronavirus uitgesteld.

Hanna (seizoen 2)

In het eerste seizoen is te zien hoe een piepjonge dame in een afgelegen bos wordt opgeleid tot huurmoordenares. Hanna’s pleegvader leerde haar als voormalig CIA-agent de kneepjes van het ‘vak’. Ze sloeg weliswaar bij momenten genadeloos toe, maar de tiener kwam ook in de knel met haar geweten. In het tweede seizoen komt Hanna in contact me de jonge Clara die eveneens als moordcommando wordt opgeleid. Hanna doet er alles aan om te voorkomen dat Clara het vuile werk voor een dubieuze organisatie opknapt. Hiermee neemt ze ongekende risico's.

Unraveling Athena

Documentaires doen het goed op streamingdiensten en ook Amazon Prime Video springt op deze trein. Zo kocht de Amerikaanse grootmacht onlangs Unraveling Athena aan. Deze documentaire brengt in beeld voor welke beproevingen en uitdagingen veelbelovende tennisters komen te staan om de absolute top te bereiken. Zo beschrijft Unraveling Athena onder meer de opkomst van bekende namen als Chris Evert, Martina Navratilova, Billie Jean King, Martina Hingis, Justin Henin, Kim Clijsters en natuurlijk de zusjes Williams. Deze indrukwekkende documentaire is een kijktip voor iedere sportliefhebber en vanaf 13 juli op Amazon Prime Video te zien.

Modern Family (seizoen 1 t/m 9)

Modern Family gaat over drie gezinnen die met elkaar als één familie samenleven. Aan het roer van dit nogal uiteenlopende gezelschap staat Jay Pritchett. Aan hem de lastige taak om alle ‘familieleden’ in het gareel te houden. Dat gaat niet zonder slag of stoot met hilarische gebeurtenissen tot gevolg. Zodra er nog een vierde gezin bijkomt, wordt zijn taak er niet bepaald eenvoudiger op. Overigens zijn niet alle seizoenen van Modern Family op Amazon Prime Video te zien, want de komedieserie telt nog een tiende én elfde seizoen. Dat is van latere zorg, want met de eerste 210 afleveringen ben je voorlopig wel even zoet.

Absentia (seizoen 3)

Liefhebbers van het misdaadgenre hebben de eerste twee seizoenen van Absentia wellicht al gezien. Het derde seizoen kun je vanaf 17 juli bij Amazon Prime Video bewonderen. Emily is door haar werkgever FBI geschorst en deze periode van bezinning zit er bijna op. Helaas start er binnenkort een internationale strafzaak die een bedreiging vormt voor haar uiteengevallen gezin. Emily en haar ex-man Nick kunnen niets anders doen dan ingrijpen met alle gevolgen van dien. Hoewel Emily bij de FBI om hulp vraagt, hoeft ze geen medewerking uit die hoek te verwachten. Ze neemt daarom het heft in eigen hand om haar ex-man van de ondergang te redden.

Diverse serieklassiekers

Amazon Prime Video zet in juli allerlei bekende serieklassiekers online. Het gaat om de breed gewaardeerde namen Prison Break (vijf seizoenen), Homeland (zeven seizoenen) en Sons of Anarchy (zeven seizoenen). Kortom, een buitenkansje voor wie deze gerenommeerde series nog niet gezien heeft. Verder kun je ook van Glee (zes seizoenen), Black-ish (zes seizoenen) en The X-Files (elf seizoenen) genieten. Tik 2,99 euro af voor een maandje toegang en profiteer in de zomer van wekenlang kijkplezier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000