Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van februari

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van februari

Geplaatst: 1 februari 2021 - 14:40

Aangepast: 25 november 2022 - 10:45

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in februari verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

The Great Escapists

Vanaf 29 januari is de reallife-serie The Great Escapists op Amazon Prime Video te bewonderen. Richard Hammond kennen we natuurlijk nog van Top Gear en de Amazon-serie The Grand Tour. Ditmaal gaat hij met Tory Belleci op avontuur, welke we kennen van het Discovery-programma MythBusters. De twee maten zitten na een schipbreuk vast op een onbewoond eiland. Ze hebben slechts twee taken, namelijk overleven én zichzelf zo goed mogelijk vermaken. Hun technische en wetenschappelijke skills komen daarbij goed van pas. Het aanwezige materiaal speelt op het eiland een belangrijke rol. Hiervan creëren ze een heuse speelplaats met de gekste voertuigen. Verwacht in deze serie een flinke dosis humor, zelfspot en absurde pret.

Soulmates (seizoen 1)

Soulmates speelt zich zo’n vijftien jaar in de toekomst af. Wetenschappers van het bedrijf Soul Connex ontdekken een methode waarmee ieder individu hun zielsverwant kunnen vinden. Dat verandert de levens van mensen voorgoed. Begrijpelijk, want de personages ontmoeten mensen waarvan ze het meeste houden. Iedere deelnemer heeft de keuze om hun zielsverwant beter te leren kennen, mits de tegenpartij dat ook wilt. Is liefde een lot of een keuze? In deze zesdelige serie bevat iedere aflevering een verse cast met een nieuwe verhaallijn. Amazon Prime Video-abonnees kunnen Soulmates vanaf 8 februari zien. Een tweede seizoen is inmiddels al aangekondigd. 

Bliss

Owen Wilson en Salma Hayek schitteren in deze Amazon-original als liefdeskoppel. Greg is pasgeleden gescheiden en is ook nog eens werkloos. Op een dag komt hij de dakloze Isabel tegen. De twee krijgen een affaire, maar Isabel blijkt er nogal merkwaardige ideeën op na te houden. Zij is ervan overtuigd dat de wereld om hun heen louter bestaat uit computersimulatie. Alles is dus nep! Aan het begin is Greg nogal sceptisch, maar langzaam maar zeker lijkt er toch een kern van waarheid in de beweringen van Isabel te zitten. Houdt de prille liefde tussen de twee stand? Bliss is vanaf 5 februari te zien. 

Supernatural (seizoen 15)

Op 1 februari staat het vijftiende en laatste seizoen van Supernatural online. De productie liep door de coronacrisis flinke vertraging op, maar hij is er nu eindelijk. In maar liefst twintig afleveringen gaan de broers Winchester als vanouds de strijd met het bovennatuurlijke kwaad aan. Dit alles om de dood van hun moeder te wreken. In iedere aflevering komt er voor Sam en Dean een nieuwe uitdaging op hun pad, waarbij ze op een dun koord balanceren tussen leven en dood. Lukt het de gebroeders Winchester om ieder mysterie tot een goed einde te brengen?

Years and Years

De Britse miniserie was al eens te zien op NPO2. Mocht je het gemist hebben, dan geeft Amazon Prime Video je vanaf 1 februari een nieuwe kans. Emma Thompson kruipt in de huid van hoofdpersonage Vivienne Rook. Het lukt de populistische politica om met de jaren steeds meer macht in Groot-Brittannië te krijgen. Door haar steeds radicalere beslissingen heeft de burgerlijke Lyon-familie uit Manchester soms moeite om met de sterk veranderde maatschappij mee te komen. Years and Years laat op satirische wijze zien hoe het tussen 2019 en 2034 met de familie gaat. 

Nog meer titels

Zoals je van Amazon Prime Video mag verwachten, belanden er in februari nog veel meer interessante titels op het streamingplatform. Geniet onder meer van Minions, Batman Begins, American Sniper, Corgi, Norbit, American History X, Coming to America en The Shining. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000