Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van augustus

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van augustus

Geplaatst: 5 augustus 2020 - 05:15

Aangepast: 25 november 2022 - 10:29

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in augustus verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

World's Toughest Race: Eco-Challenge Fiji (seizoen 1)

Deze nieuwbakken serie gaat over een dagenlange expeditie-race op de afgelegen eilandengroep Fiji in Oceanië. Maar liefst 66 teams uit dertig landen gaan elf dagen lang de strijd met elkaar aan. En dat 24 uur per dag! Het parcours is 671 kilometer lang en voert onder meer langs dichtbegroeide oerwouden, bergen en oceanen. Van alle 330 deelnemers wordt het uiterste gevraagd, zowel op fysiek als mentaal vlak. Een leuke bijkomstigheid is dat er ook een Nederlands team is vertegenwoordigd. Iedere ploeg bestaat uit vijf deelnemers, namelijk vier racers en een assistent-bemanningslid. Verspreid over tien afleveringen is deze bijzondere expeditie-race prachtig in beeld gebracht. De serie is vanaf 14 augustus te zien.

Als De Dijken Breken (seizoen 1)

Amazon Prime Video voegt mondjesmaat ook Nederlandse producties toe. Zo verschijnt 14 augustus Als De Dijken Breken op het platform. Deze zesdelige miniserie stamt uit 2016 en brengt de gevolgen van een grootschalige overstroming in beeld. Zes hoofdrolspelers doen hun best om de ramp te overleven. Hoe ontkom je bijvoorbeeld uit een ondergelopen gevangenis en hoe bouw je na een watersnoodramp je leven weer op? Als De Dijken Breken geeft haarfijn weer hoe Nederland en Vlaanderen er na een waternoodramp voorstaan. Deze EO-serie weerspiegelt een vraagstuk dat bij veel mensen leeft, aangezien zo’n vijf miljoen Nederlanders onder zeeniveau leven. Onder meer Aard Staartjes, Gijs Scholten, Frank Lammers en Bianca Krijgsman spelen een rol.

True Story Avec (seizoen 1)

Vanaf 3 augustus is de zesdelige komedieserie True Story Avec exclusief bij Amazon te zien. Er is nog niet zoveel over deze Franse productie bekend, al is wel duidelijk dat de afleveringen onder meer bestaan uit interviews in een studio. Bekende YouTubers ontmoeten beroemdheden, waarbij opmerkelijke waargebeurde verhalen de revue passeren. Aan de YouTuber is het vervolgens de taak om de anekdotes zo goed (en humoristisch) mogelijk te ‘verfilmen’. In deze serie komen onder meer de Franse celebrity’s Jonathan Cohen, Antoine de Caunes en Julie Gayet voorbij.

Queen & Slim

Naast series belanden er ook voortdurend verse films op Amazon Prime Video. Wegens de intrigerende verhaallijn pikken we Queen & Slim ertussenuit. Queen en Slim hebben een ietwat saaie Tinder-date. Op de terugweg houdt een kinderachtige politieagent ze wegens een lichte verkeersovertreding aan. De agent staat niet open voor discussie en trekt volstrekt onverwacht zijn dienstwapen. Zodra de politieman Queen in haar dijbeen schiet, slaan bij Slim de stoppen door. De agent overlijdt na een worsteling, waarna Queen en Slim op de vlucht slaan. Er ontstaat een diepe vertrouwensband tussen de twee hoofdpersonen. Een leuk wetenswaardigheidje is dat de bassist van de bekende rockband Red Hot Chili Peppers (Flea) een rolletje meespeelt.

The Rolling Stones - Stones in Exile

Wil je weleens weten hoe het legendarische album Exile On Main Street uit 1972 tot stand is gekomen? Deze documentaire duurt slechts een uur, maar kijkers weten vervolgens wel in welke context hits als Tumbling Dice en Happy zijn opgenomen. Vanwege belastingperikelen ontvluchten de Stones in 1971 hun thuisland, waarna girarist Keith Richards een villa in Zuid-Frankrijk huurt. Hier wordt een groot deel van het succesvolle album onder nogal rumoerige omstandigheden opgenomen. Stones in Exile brengt aan de hand van archiefvideo’s en interviews met bandleden de ontstaansgeschiedenis van Exile On Main Street in beeld. De documentaire is per direct op Amazon Prime Video te zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000