Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van juni

Netwerk

Geplaatst: 12 juni 2020 - 12:41

Aangepast: 25 november 2022 - 10:25

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in juni verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Joker

De film Joker deed vanwege gemengde kritieken vorig jaar nogal wat stof opwaaien. Vanaf 5 juni kun je zelf een oordeel vellen. In eerste instantie is Arthur Fleck een vrolijke clown, waarbij hij op straat en in kinderziekenhuizen mensen aan het lachen maakt. Daarnaast probeert hij als cabaretier voet aan de grond te krijgen. Helaas zit een aandoening een succesvolle carrière in de weg, want hij heeft geregeld last van spontane lachbuien. Langzaam maar zeker raakt Arthur aan lager wal en is hij ook nog eens meermaals het slachtoffer van zinloos geweld. Hij wordt kortweg krankzinnig, waarbij het bepaald niet helpt dat zijn psychische behandeling abrupt wordt stopgezet. De Joker manifesteert zich vervolgens steeds nadrukkelijker als moordende psychopaat.

Little Fires Everywhere (seizoen 1)

De ietwat deftige Elena Richardson heeft het met haar gezin prima voor elkaar. Wanneer de extravagante huurder Mia met haar dochter bij de Richardsons intrekt, krijgt het leven van Elena een drastische wending. Kunstenares Mia en haar dochter worden namelijk min of meer onderdeel van de familie en dreigen het perfecte leven van de Richardsons op de schop te gooien. Er ontstaat tussen de twee vrouwen al snel een vertrouwensbreuk, waarbij Elena het verborgen verleden van Mia boven water haalt. Little Fires Everywhere was oorspronkelijk alleen bij de Amerikaanse streamingdienst Hulu te zien, maar nu kunnen ook abonnees van Amazon Prime Video ervan genieten. De miniserie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer een uur.

El Presidente

El Presidente is een achtdelige miniserie dat het FIFA-corruptieschandaal van vijf jaar geleden tegen het licht houdt. Het verhaal draait om de Chileense voetbalvoorzitter Sergio Jadue. Zodra deze markante bestuurder de macht grijpt bij de Chileense voetbalbond, raakt hij samen met de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond betrokken bij een groot omkopingsschandaal. De FBI laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om de voorzitters van diverse Zuid-Amerikaanse voetbalbonden achter de tralies te krijgen. Liefhebbers van complotten en meedogenloze humor beleven ongetwijfeld veel plezier aan deze serie. El Presidente is vanaf 5 juni bij Amazon Prime Video te zien.

It Chapter Two

Wie niet terugdeinst voor een enge horrorfilm kan dit vervolg op It (2017) overwegen. It Chapter Two draaide vorig jaar nog in de Nederlandse bioscopen en is vanaf heden op Amazon Prime Video te zien. Iedere 27 jaar keert het kwaad terug in het Amerikaanse stadje Derry. Waar het eerste deel zich nog afspeelde in 1988 is het verhaal nu in 2016 aanbeland. De jongeren uit het eerste deel zijn inmiddels volwassen en leiden ieder hun eigen leven. Noodgedwongen komt de uiteengevallen vriendengroep weer bij elkaar. De gevaarlijke clown Pennywise is vermoedelijk weer aan het moorden, want er raken plotseling meerdere mensen vermist. Lukt het de voormalige leden van de ‘Loser Club’ om deze clown voorgoed te stoppen? Trek gerust een volledige avond uit voor deze spannende film, want hij duurt maar liefst 2.42 uur. Overigens is It Chapter Two ook via de dienst Ziggo GO beschikbaar.

Body of Proof (seizoen 1 t/m 3)

Op 15 juni zet Amazon Prime Video drie seizoenen van de Amerikaanse misdaadserie Body of Proof online. Zodra Megan Hunt schouwarts bij de politie wordt, heeft ze al een lange geschiedenis achter zich. Zo verloor ze na een scheiding de voogdij over haar dochter en heeft ze na een auto-ongeluk last van een verminderd gevoel in haar handen. Wanneer er een patiënt sterft op de operatietafel besluit ze haar werk als neurochirurg neer te leggen. Bij de politie bloeit ze op als schouwarts door diverse moordzaken op te lossen. Buiten haar goede werk roepen haar merkwaardige karakter en omstreden beslissingen bij haar collega’s (en leidinggevenden) geregeld vragen op. Kan Megan haar werk bij de politie volhouden? Overigens is Body of Proof vanaf 15 juni ook bij Videoland te zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000