Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van december

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van december

Geplaatst: 4 december 2020 - 04:04

Aangepast: 25 november 2022 - 10:40

Redactie

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in december verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Sound of Metal

Sound of Metal vertelt het ontroerende verhaal over de veelbelovende metaldrummer Ruben. Nadat hij vier jaar geleden afkickte van heroïne, heeft de muzikant wederom te maken met forse tegenslag. Zijn oren blijken tijdens optredens niet bestand tegen de torenhoge decibellen, waardoor hij te maken krijgt met ernstig gehoorverlies. Samen met zijn vriendin en medemuzikant Lou probeert Ruben zijn doofheid een plekje te geven, waarbij hij steunt zoekt bij andere dove mensen. Lukt het hem om zijn nieuwe leven zonder geluid een goede invulling te geven? Deze film van ruim twee uur is vanaf 4 december op Amazon Prime Video te zien.

The Wilds (seizoen 1)

Vanaf 11 december is de nieuwe serie The Wilds exclusief op Amazon Prime Video te zien. Acht tienermeiden leiden allemaal hun eigen leven, maar na een vliegtuigcrash komen ze samen plotseling op een onbewoond eiland terecht. Het gezelschap bouwt een hechte band met elkaar op en zetten alles op alles om te overleven. Bovendien wordt duidelijk dat de vliegtuigcrash met een opvallende reden heeft plaatsgevonden. Veel is er nog niet over deze serie bekend, maar de trailer is in ieder geval veelbelovend. Om potentiële Prime Video-abonnees over de streep te trekken, stelt Amazon de eerste aflevering enige tijd gratis beschikbaar. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen.

The Grand Tour: A Massive Hunt

Na hun eerdere avontuur op de wateren van Azië zijn Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond voor deze eendelige special op de eilanden Madagaskar en Réunion verzeild geraakt. Eerst reist het drietal naar laatstgenoemde eiland. Daar is namelijk een merkwaardige ringweg in zee aangelegd. De hoofdpersonen halen flitsende wagens van stal en gaan racen op het fonkelnieuwe asfalt. Vervolgens maken Jeremy en zijn makkers de oversteek naar het fraaie Madagaskar, waar ze ’s werelds lastigste weg met aangepaste auto’s moeten afleggen. Lukt het om alle boobytraps te omzeilen? The Grand Tour: A Massive Hunt verschijnt op 18 december.

Time

Uit armoedemotieven voert het liefdeskoppel Fox en Rob Rich in de vroege jaren ’90 een wanhopige overval uit, waarna Rob een gevangenisstraf van zestig jaar krijgt opgelegd. Fox is een ondernemende moeder van zes kinderen en voerde de afgelopen twintig jaar intensief campagne om haar man vrij te krijgen. Ze hield videodagboeken bij, zodat Rob achter de dikke gevangenismuren kan zien welk leven ze leiden. Aan de hand van deze videodagboeken en gesprekken met Fox schetst deze documentaire een indrukwekkend familieportret van de afgelopen twee decennia. Time duurt 81 minuten en komt op 1 december uit.

A Million Little Pieces

James Frey staat stijf van de drugs en drank als hij op een dag een lelijke val maakt. Voor Bob is de maat vol en hij stuurt zijn jongere broer naar een afkickkliniek. Het lichaam van de eens zo talentvolle schrijver is tamelijk uitgeput en de artsen staan er dan ook versteld van dat James überhaupt nog leeft. Een dubieus maffialid helpt hem bij zijn herstel en tegen de regels van de kliniek in gaat James een relatie aan met Lilly. Het stel lijkt even terug te vallen in hun vernietigende verslaving, maar gelukkig vindt James voldoende kracht om zijn herstel definitief door te zetten. Niets te doen op pakjesavond? Dat komt mooi uit, want A Million Little Pieces komt op 5 december uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000