Honeywell Lyric C2 - Bewakingsbeelden met geluidsdetectie

© PXimport

Honeywell Lyric C2 - Bewakingsbeelden met geluidsdetectie

Geplaatst: 14 juni 2018 - 09:17

Aangepast: 24 november 2022 - 13:10

Maikel Dijkhuizen

Dankzij de opkomst van gebruiksvriendelijke ip-camera’s is het tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om je huis te beveiligen. Hang het apparaatje domweg in je netwerk en houd via een mobiele app een oogje in het zeil. De Honeywell Lyric C2 herkent daarnaast ook nog eens geluiden, zoals een piepende rookmelder. Handig?

Honeywell heeft de Lyric C2 voorzien van een cirkelvormige voet die je kunt neerzetten of aan de muur kunt bevestigen. Na de montage kantel je de ip-camera eenvoudig in de gewenste hoek. Draaien is helaas niet mogelijk, dus het is noodzakelijk om het apparaatje direct goed te positioneren. Gelukkig is dat vanwege de groothoeklens van 145 graden niet zo’n probleem. Opvallend genoeg heeft deze ip-camera geen netwerkpoort, zodat je alleen via wifi verbinding kunt maken. Een merkwaardige keuze, want draadloze netwerken zijn lang niet altijd even stabiel. Voor de opslag van beelden biedt de zijkant plek aan een micro-sd-kaart van maximaal 64 GB. Netjes is dat de fabrikant een versleutelde geheugenkaart met 8 GB opslag mee levert. Als alternatief sla je zonder extra betaling bewakingsbeelden in de cloud op (maximaal 24 uur).

De constructie van de Lyric C2 staat het alleen toe om de camera te kantelen.

© PXimport

Intelligente app

Net zoals zo’n beetje alle recente ip-camera’s bedien je ook dit exemplaar met de smartphone. Na de installatie van de Honeywell Home-app is de configuratie vrij simpel. Er verschijnt op de smartphone een qr-code, welke je door de ip-camera laat scannen. Vervolgens hoef je alleen maar de juiste wifi-code op te geven. De app bevat diverse intelligente instellingen. Zo schakelt de ip-camera automatisch in wanneer jouw mobiele toestel het draadloze netwerk van de woning verlaat. Een puntje van kritiek is dat de app op de iPhone vanwege lange laadtijden en plotselinge crashes soms een onstabiele indruk maakt.

Bewegings- en geluidsdetectie

De Lyric C2 ondersteunt bewegingsdetectie, waarbij je desgewenst vier zones kunt aanwijzen. Handig, want je ontvangt dan niet continu valse pushberichten van bijvoorbeeld bewegende takken of een ronddraaiende ventilator. Bij beweging binnen de opgegeven zones neemt de ip-camera automatisch op. Een goede toevoeging is dat de ip-camera ook geluiden herkent. Zo ontvang je bijvoorbeeld een notificatie wanneer er een rook- of koolmonoxide-melder piept. Een minpunt is dat de ip-camera alleen van bepaalde merken melders het alarmsignaal detecteert.

Conclusie

De Honeywell Lyric-app is na een korte gewenningsperiode voor iedereen prima bruikbaar. Dankzij de groothoeklens bewaak je een relatief grote zone en leg je de beelden vast in full hd. De slimme opties voor bewegings- en geluidsdetectie onderstrepen de veelzijdigheid van deze ip-camera, al is de beperkte ondersteuning van rook- en koolmonixidemelders wel een gemiste kans. Verder missen we een netwerkaansluiting en presteert de iPhone-app soms onstabiel.

7,0

Honeywell Lyric C2

Pluspunten

Intelligente app

Micro-sd-kaart meegeleverd

Groothoeklens

Minpunten

Niet alle rook- en koolmonixidemelders

iPhone-app soms onstabiel

Geen netwerkaansluiting

Conclusie

**Prijs** € 149,- **Resolutie** 1920 × 1080 **Videocompressie** Mpeg-4 (h.264) **Opslag** Micro-sd **Connectiviteit** 802.11b/g/n (2,4/5 GHz) **Afmetingen** 7,5 × 11,6 × 7,5 cm **Gewicht** 199,2 gram **Website** [www.honeywell.com](https://getconnected.honeywell.com/nl-be/c2-wi-fi-beveiligingscamera)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000