ID.nl logo
Ring Video Doorbell Pro 2- De beste slimme deurbel?
© PXimport
Huis

Ring Video Doorbell Pro 2- De beste slimme deurbel?

De Ring Video Doorbell Pro 2 is een splinternieuwe videodeurbel die 249 euro kost. Het is hiermee één van de duurste slimme videodeurbellen die je kunt kopen. In deze Ring Video Doorbell Pro 2 review lees je over welke functies de bel beschikt en of hij het kopen waard is.

Ring lanceert de Video Doorbell Pro 2 als de opvolger van de Video Doorbell Pro, die nu via aanbiedingen uit de (web)winkels verdwijnt. De tweede generatie Pro is Rings duurste losse videodeurbel van dit moment. Het bedrijf biedt ook een aantal goedkopere modellen aan, waarvan sommigen draadloos op een accu te gebruiken zijn. 

Verkooppakket: stekker of belbedrading?

De Video Doorbell Pro 2 is niet draadloos te gebruiken en werkt alleen als hij continue bedraad stroom krijgt. Dat is een aandachtspunt ten opzichte van alternatieve bellen van Ring en concurrerende merken als Hombli en Eufy. Het voordeel van de verplichte bedrade werking is dat je niet hoeft te denken aan het vervangen of opladen van de accu. 

Ring verkoopt de Video Doorbell Pro 2 in twee uitvoeringen, die even duur zijn. De een werkt via je bestaande belbedrading, waardoor je geen aparte kabel hoeft te gebruiken. Let er wel op dat de videodeurbel 16 tot 24 VAC (wisselspanning)  of 24 VDC (gelijkspanning) nodig heeft. Niet alle beltransformatoren leveren een geschikte spanning, wat betekent dat je een andere beltransformator moet nemen. 

Over dit soort dingen hoef je je niet druk te maken als je de variant met aparte stroomkabel en inbegrepen transformator voor in het stopcontact neemt. Ring stuurde mij dit model op. De kabel is zes meter lang en je steekt de stekkeradapter (binnen) in een stopcontact. In mijn geval in de meterkast, die naast de deur zit. De kabel rijg ik door een bestaand bedradingsgaatje naar buiten, waarna ik de twee pinnen aan de Ring-bel hang. De stroomvoorziening is hiermee geregeld. 

©PXimport

Ring levert de deurbel met een hoekplaatje om de bel schuin op te hangen, een privacy-waarschuwingssticker voor voorbijgangers en de benodigde schroeven en schroevendraaier om de bel te monteren.

De bel zelf is relatief compact, oogt onopvallend en komt met een zilveren frontje. Je kunt gratis een frontje in een andere kleur aanvragen via de Ring-website. Netjes. Ik vind de bel er stijlvol uitzien. De ronde drukknop zit duidelijk in het midden, met daarboven de camera en eromheen allerlei sensoren. 

Aparte gong nodig

Goed om te weten is dat beide versies van de Video Doorbell Pro 2 niet werken met je eventuele bestaande gong. De fabrikant verklaart op zijn website: "om de installatie makkelijker te maken, moet je voor de Video Doorbell Pro 2 de bestaande deurbelgong omzeilen, dus die gaat niet meer af." Dat is jammer, zeker als je net als ik tevreden bent over je gong. 

Een bel-melding op je smartphone is handig, maar geen ideale vervanging van de gong. Als je daarom - logisch - toch overal in huis de bel wilt horen, moet je een speciale gong van Ring kopen voor 35 euro per stuk. Die koppel je aan de videodeurbel en hang je in het stopcontact. Ik heb voor de test geen Ring gong-ontvangen, dus kan je helaas niet vertellen hoe goed dit systeem werkt. Wel kan ik mij voorstellen dat je in een eengezinswoning meerdere gongs wilt ophangen, bijvoorbeeld op elke verdieping een. Dan wordt het systeem prijzig. Overigens kun je ook een Amazon Echo (Dot) als gong gebruiken. Deze slimme speakers starten bij 60 euro. 

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Installatie en werking

Ik test al een paar jaar regelmatig Ring-domotica en verbaas me telkens weer over het installatiegemak van de producten. Het installeren van een camera, alarmsysteem of bel is eenvoudig en wordt goed uitgelegd in de app. Niet alleen met tekst, maar ook met afbeeldingen en korte video's via stap-voor-stap-begeleiding. Daar kunnen sommige concurrenten iets van leren. 

Ook deze Ring-videodeurbel hang je zo op, waarna je 'm binnen een paar minuten instelt via de app. Daarna kun je direct aan de slag.

Ik ben positief verrast over de opnamekwaliteit van de Video Doorbell Pro 2. De reguliere opnamemodus levert scherpe videofragmenten op, wat te danken is aan de hoge 1536p-resolutie. Ook in het donker zien de video's er scherp uit, en zelfs in kleur. Dat is een pluspunt ten opzicht van sommige concurrerende videodeurbellen die zwart-witopnames maken. 

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Ring laat ook een goede indruk achter met de 3D-bewegingsdetectie en het 'vogelperspectief'. De kijkhoek van de videodeurbel is lekker groot (150 graden horizontaal en verticaal), waardoor mensen volledig in beeld komen . De bewegingsdetectie herkent de afstand van een object of persoon tot je voordeur en combineert deze informatie met detectie van de richting, grootte en snelheid waarmee het object of de persoon nadert. Dat klinkt wat vaag, maar betekent in de praktijk dat ik minder zinloze meldingen krijg van voorbijgangers. En bijna alleen maar van mensen die mijn tuin binnenstappen en vervolgens aanbellen.

Het vogelperspectief betekent dat ik in de app kan zien op welk moment en welke plek de Ring-deurbel als eerste beweging detecteerde. Dat kan bijvoorbeeld leuk zijn als je een grote tuin hebt en wilt weten waar iemand vandaan kwam. Aangezien je mijn voortuin maar op één manier kunt betreden, boeit de functie mij minder. 

Omdat de videodeurbel een microfoon en luidspreker heeft, kun je via de app praten met de bezoeker. De kwaliteit van deze tweewegaudio-functie is prima. Het is fijn om tegen de pakketbezorger te kunnen zeggen dat je nog even in de supermarkt bent en dat hij/zij het pakket voor de deur mag zetten. Om maar een voorbeeld te noemen. 

©PXimport

©PXimport

Ring-app en Ring Protect

De Ring-app bevalt als gezegd erg goed. De app is overzichtelijk, stuurt direct relevante meldingen en geeft in het menu prioriteit aan functies met betrekking tot je privacy en het terugkijken van beelden. Ik vind de app goed in elkaar zitten, ook omdat je de bel eenvoudig kunt koppelen aan andere Ring-domotica en producten van partners. Zo kun je instellen dat je Philips Hue-lampen fel oplichten zodra er iemand aanbelt. Houd er wel rekening mee dat Ring-apparatuur (van Amazon) praktisch niet samenwerkt met het smart home-platform van Google. Dat is jammer, zeker als je net als ik veel Nest-apparatuur gebruikt.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Ook belangrijk om te weten: om videofragmenten van de Video Doorbell Pro 2 terug te kunnen kijken, heb je een Ring Protect-abonnement nodig. Je kunt de beelden namelijk helaas niet opslaan op een micro-sd-kaartje. Bij aanschaf van de bel krijg je een gratis Ring Protect-proefperiode van dertig dagen. Als je het abonnement aanhoudt, betaal je drie euro per maand (Basic) om de videofragmenten van de bel dertig dagen terug te kijken. Het Plus-abonnement van tien euro per maand maakt de videofragmenten van een onbeperkt aantal camera's en deurbellen op één adres dertig dagen beschikbaar. Dit abonnement verlengt ook de garantie van de apparaten en geeft tien procent korting als je nieuwe apparatuur koopt via Rings webwinkel. 

Hartstikke mooi allemaal, maar vraag jezelf vooral af of je een abonnement wilt. Videofragmenten terug kunnen kijken lijkt me vooral handig bij ongenodigd bezoek, een pakketbezorger die later claimt dat hij niet langs is geweest of wanneer iemand tegen je auto aanrijdt. Houd er in ieder geval rekening mee dat zo'n Ring Protect-abonnement je een paar tientjes per jaar kost. 

Conclusie: Ring Video Doorbell Pro 2 kopen?

De Ring Video Doorbell Pro 2 is de beste Ring-videodeurbel tot dusver en één de beste slimme videodeurbellen die je op dit moment kunt kopen. De bel is eenvoudig te installeren, biedt uitstekende opnamemogelijkheden en komt met een gebruiksvriendelijke app met veel mogelijkheden. 

Toch is hij niet zonder aandachtspunten. Zo werkt de bel alleen via een bedrade stroomvoorziening, kun je je bestaande gong niet meer gebruiken en dien je een maandelijks Ring Protect-abonnement af te sluiten om alle functies van de bel te kunnen gebruiken. Bovendien werkt het Ring-ecosysteem - begrijpelijk - slecht samen met het Google-ecosysteem.

Tot slot de prijs. 249 euro is veel geld voor een slimme deurbel. Minder geavanceerde bellen van Ring en de concurrentie zijn tientallen tot honderd euro goedkoper en daarom interessant als je nog niet zeker weet of een slimme bel iets voor jou is. Ben je (al) overtuigd van het concept en bereid om 249 euro uit te geven? Dan is de Ring Video Doorbell Pro 2 een uitstekende keuze. 

Uitstekend
Conclusie

**Prijs** € 249,- **Draadloos** 802.11b/g/n/ac (2,4 en 5 GHz) **Video** 1536p **Gezichtsveld** 150 graden **Functies** Tweewegaudio, 3D-bewegingsdetectie, vogelperspectief **Opslagmogelijkheden** Online via optioneel Ring Protect-abonnement **Website** [www.ring.com](https://nl-nl.ring.com/products/video-doorbell-pro-2)

Plus- en minpunten
  • Installatiegemak
  • Werkt met stekker of belbedrading
  • Smart home-integratie
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Werkt niet met je bestaande gong
  • Niet draadloos te gebruiken
  • Abonnement vereist voor video's terugkijken
▼ Volgende artikel
Makkelijk en snel: je gourmetstel schoon in drie stappen
© Sara Winter
Huis

Makkelijk en snel: je gourmetstel schoon in drie stappen

Of je nu houdt van gourmetten met pannetjes of alles direct op de grillplaat klaarmaakt: als iedereen klaar is en de plaat is afgekoeld, maak je hem in een paar stappen weer grondig schoon.

In dit artikel lees je:

  • Pannetjes schoonmaken
  • Bakplaat schoonmaken
  • Luchtjes verwijderen (video)
  • Eettafel schoonmaken

Lees ook: 🧀 Ze smelten de kazen! Waarom raclette dé topper is voor de feestdagen

Vroeger gebruikten we een gourmetstel vooral met de pannetjes. Tegenwoordig kun je meer: op de bovenplaat kun je vlees en groenten grillen, terwijl je op de verdieping daaronder bijvoorbeeld kleine omeletten of pannenkoekjes bakt in de pannetjes. Beide oppervlakken zijn gelukkig vrij makkelijk schoon te maken. Dat is niet alleen hygiënisch, maar houdt je gourmetstel ook netjes. Ingebrande vetvlekken of etensresten zien er tenslotte niet zo fris uit.

©Patrick

Pannetjes schoonmaken

Na het gourmetten kunnen de pannetjes er flink gebruikt uitzien. Vul de gootsteen of een teiltje met warm water en een scheutje afwasmiddel. Leg de pannetjes erin en laat ze 5 tot 10 minuten weken. Maak ze daarna schoon met een zachte doek, zoals een microvezeldoekje. Droog de pannetjes goed af en laat ze nog even aan de lucht drogen, bij voorkeur met de handvatten omhoog. Let op: hebben je pannetjes houten handgrepen? Die mogen vaak niet volledig onder water. Reinig deze pannetjes voorzichtig in een sopje, waarbij de handgrepen uit het water blijven steken. Zo voorkom je dat het hout beschadigt.

Gourmetten met Oud & Nieuw?

Wees er dan snel bij: als je nu bestelt, heb je 'm op tijd in huis!

Bakplaat schoonmaken

Begin met schoonmaken als de bakplaat nog handwarm is. Met keukenpapier verwijder je eenvoudig de vettige resten die nog niet zijn gestold. Neem daarna een vochtige doek om het oppervlak helemaal schoon te maken. Vermijd schuursponsjes, schoonmaakspray of staalwol, want die kunnen de coating beschadigen of krassen veroorzaken.

Als het apparaat volledig is afgekoeld, kun je de buitenkant en randen schoonmaken met een licht vochtige doek. Vergeet het snoer niet, want daar zitten vaak vetspetters op. Spray een dubbelgevouwen stuk keukenpapier licht in met een ontvetter en veeg het snoer daarmee schoon. Zorg ervoor dat de stekker droog blijft om risico op kortsluiting te voorkomen..

©Lukassek

Watch on YouTube

Eettafel schoonmaken

Als je gourmetstel schoon is en je goed hebt geventileerd om de gourmetlucht uit huis te krijgen, is er misschien nog één klusje: de eettafel inspecteren. Bij gourmetten komen er altijd vetspetters vrij. Idealiter heb je een werptafelkleed gebruikt, want dat kan meteen na het eten de vuilnisbak in. Hoe je vetvlekken kunt verwijderen uit stoffen tafelkleden en servetten, lees je hieronder. Heb je verlichting boven de eettafel hangen? Die lampen kunnen dan ook behoorlijk vet worden, dus vergeet ze niet af te nemen met een vetoplossende spray en keukenpapier.

TAFELKLEED VAN STOF?

Als je een stoffen tafellaken of servetten hebt gebruikt, kun je vetspetters eenvoudig behandelen voordat je ze wast. Strooi wat talkpoeder of maïzena op de vetvlek en laat het een paar uur intrekken. Dit helpt om het vet op te nemen. Schud het poeder er daarna af en behandel de vlek met een ontvetter of wat afwasmiddel. Masseer dit voorzichtig in de stof en laat het even inwerken. Vervolgens kun je het tafellaken of de servetten in de wasmachine doen op het programma dat geschikt is voor de stof.

▼ Volgende artikel
Zo kies je een parfum dat echt bij je past
© ranczandras
Gezond leven

Zo kies je een parfum dat echt bij je past

Een parfum is meer dan een geur; het is een verlengstuk van wie je bent. Het juiste parfum kan je stemming versterken, je zelfvertrouwen boosten en een blijvende indruk achterlaten. Maar hoe vind je een geur die echt bij jouw persoonlijkheid past? In dit artikel krijg je praktische tips om een parfum te kiezen dat perfect bij jou aansluit.

In dit artikel lees je:

  • Welke geuren goed passen bij welke persoonlijkheden
  • Hoe je een geur vindt die echt bij jou past

Lees ook: Parfum, eau de parfum of eau de toilette: wat is eigenlijk het verschil?

Geuren hebben de kracht om emoties op te roepen en herinneringen te activeren. Denk maar aan hoe de geur van vers gebakken brood je naar een warme keuken kan brengen of hoe een frisse bloesemgeur je doet denken aan de lente. Parfums werken op dezelfde manier. Ze kunnen iets over jouw persoonlijkheid vertellen zonder dat je een woord hoeft te zeggen.

Elke geur is opgebouwd uit noten die samen een bepaalde indruk creëren. Citrusgeuren stralen energie uit, bloemige geuren roepen zachtheid op en houtachtige tonen worden vaak geassocieerd met kracht en stabiliteit. Door een parfum te kiezen dat overeenkomt met jouw karaktereigenschappen, kun je een geur vinden die naadloos bij jou past.

Persoonlijkheidstypen en bijpassende geuren

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende persoonlijkheidstypen en welke geuren daar goed bij aansluiten.

1. Romantisch en dromerig

Als je gevoelig, creatief en een tikkeltje nostalgisch bent, passen bloemige en poederachtige geuren goed bij jou. Ze roepen een zachte, romantische sfeer op die jouw persoonlijkheid onderstreept.

Voorbeeldnoten: roos, jasmijn, viooltje, vanille.

2. Krachtig en zelfverzekerd

Heb je een sterke aanwezigheid en straal je vertrouwen uit? Houtachtige en kruidige geuren versterken deze eigenschappen. Ze hebben een warme, diepe basis die jouw kracht benadrukt.

Voorbeeldnoten: sandelhout, cederhout, patchouli, peper.

3. Mysterieus en sensueel

Ben je iemand die graag een beetje raadselachtig blijft en houdt van subtiele verleiding? Oriëntaalse geuren met exotische kruiden en warme, zoete tonen passen hier goed bij. Deze geuren hebben een rijke, gelaagde samenstelling die je een tikkeltje mysterieus maakt.

Voorbeeldnoten: amber, wierook, kardemom, muskus.

4. Speels en spontaan

Ben je altijd vrolijk, ongecompliceerd en een beetje eigenzinnig? Frisse, fruitige geuren passen bij jouw vrolijke uitstraling. Deze geuren zijn licht en uitnodigend, perfect voor een ongedwongen sfeer.

Voorbeeldnoten: perzik, appel, framboos, zwarte bes.

5. Avontuurlijk en energiek

Houd je van spanning en ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen? Kies dan voor frisse, energieke geuren zoals citrus, aquatische tonen of groene accenten. Deze geuren geven een gevoel van vitaliteit en passen perfect bij een actieve levensstijl.

Voorbeeldnoten: bergamot, grapefruit, munt, zeewater.

©colnihko

Zo vind je jouw perfecte parfum

Nu je weet welke geuren bij jouw persoonlijkheid passen, is het tijd om een parfum te kiezen. Hier zijn enkele handige tips:

1. Ken je favoriete geurnoten

Noteer geuren waar je je prettig bij voelt. Dit kunnen geuren zijn die je al eerder hebt gebruikt, of natuurlijke geuren waar je van houdt, zoals lavendel of citroen. Probeer parfums met vergelijkbare noten uit.

2. Neem de tijd

Probeer niet te veel geuren tegelijk. Spray een parfum op je huid en wacht minstens een paar uur om te zien hoe de geur zich ontwikkelt. Topnoten vervliegen snel, maar de hart- en basisnoten blijven langer hangen.

Topnoten, hartnoten en basisnoten

Topnoten, hartnoten en basisnoten vormen samen de verschillende lagen van een parfum. De topnoten zijn de eerste geuren die je ruikt zodra je het parfum aanbrengt, vaak fris en licht, maar ze vervliegen snel. Na enkele minuten komen de hartnoten naar voren, die het ‘hart’ van de geur vormen en meestal bloemig, kruidig of fruitig zijn. Deze laag blijft langer hangen en bepaalt de kern van het parfum. De basisnoten verschijnen als laatste en zijn het meest blijvend. Ze geven diepte en warmte aan het parfum, vaak met houtachtige, muskusachtige of vanille-achtige geuren.

3. Laat je niet leiden door trends

Wat populair is, past niet altijd bij jou. Kies een parfum dat goed voelt, ook als het niet ‘in de mode’ is. Je parfum is een persoonlijke keuze.

4. Vraag om hulp

Parfumeriemedewerkers kunnen je helpen met het vinden van een geur die bij je past. Vertel iets over je voorkeuren en persoonlijkheid, zodat ze gericht advies kunnen geven.

5. Denk aan verschillende gelegenheden

Net zoals je kleding aanpast aan een situatie, kun je ook je parfum variëren. Kies een lichte geur voor overdag en een intensere geur voor speciale gelegenheden.

Je geur als visitekaartje

Een parfum vertelt veel over wie je bent. Besteed dus wat tijd aan het vinden van een geur die goed bij je past. Met de tips in dit artikel moet dat zeker lukken!

Geur gevonden? Dan weet je nu...

...altijd wat je als cadeau kunt vragen!