Zo stel je een aanmelddeuntje in binnen Windows 10

© PXimport

Zo stel je een aanmelddeuntje in binnen Windows 10

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 12 maart 2021 - 04:08

Aangepast: 14 december 2022 - 10:35

Redactie

Microsoft heeft het behoorlijk lastig gemaakt om ook in Windows 10 nog een aanmelddeuntje te laten afspelen. Met een paar slimme ingrepen kan dat alsnog.

Start kladblok op, tik de onderstaande vijf regels in en sla het bestand met de extensie vbs op, dus niet als txt. Eventueel verwijs je naar een eigen wav-bestand in de submap C:\Windows\Media.

Set oVoice = CreateObject("SAPI.SpVoice")
set oSpFileStream = CreateObject("SAPI.SpFileStream")
oSpFileStream.Open "C:\Windows\Media\Windows Logon.wav"
oVoice.SpeakStream oSpFileStream
oSpFileStream.Close

© PXimport

Druk op de Windows-toets, tik Taakplanner in en start de gelijknamige tool op. Klik in het rechtervenster op Taak maken. Geef een naam op en kies bij Configureren voor de optie Windows 10. Open het tabblad Trigger en klik op Nieuw. Bij Start deze taak selecteer je Bij aanmelden. Bevestig met Ok.

Open het tabblad Acties en klik op Nieuw. Bij Programma/script vul je wscript.exe in en bij Parameters toevoegen vul je het exacte pad naar je vbs-bestand in (bijvoorbeeld C:\Users\ik\Desktop\aanmeldgeluid.vbs). Bevestig met Ok. Op het tabblad Voorwaarden verwijder je het vinkje bij De taak alleen starten als […]. Rond af met Ok.

Als het goed is, dan wordt je taak nu toegevoegd aan de bibliotheek. Selecteer die en klik op Uitvoeren voor een snelle test. Klinkt dat goed, herstart dan Windows en meld je opnieuw aan: voortaan mét geluid!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000