Zo kun je apps geforceerd afsluiten op je Mac

Het kan gebeuren dat een app vast komt te zitten. Om dit op te lossen kun je in OS X en macOS Sierra apps geforceerd afsluiten. Hier laten we zien hoe dit werkt.

Soms gebeurt het dat een app op je Mac muurvast komt te zitten. Je kunt de app met geen mogelijkheid afgesloten krijgen. Het enige wat je nog kunt doen is je Mac opnieuw opstarten, maar dat is vervelend en je loopt hiermee bovendien het risico dat je in andere openstaande apps data verliest. Gelukkig is het mogelijk om handmatig een app geforceerd af te sluiten in OS X en macOS Sierra. In dit artikel laten we zien hoe je dit kunt doen. Lees ook: Wissel snel tussen vensters in macOS met HyperSwitch.

Het Dock gebruiken

Apps kunnen vanuit het Dock geforceerd afgesloten worden. Klik in het Dock met de rechtermuisknop op het icoon van de app die vastzit, en klik op Stop. Als dit niet helpt, kun je de Alt-toets ingedrukt houden terwijl het menu verschijnt om de optie Forceer stop tevoorschijn te halen. Als je hierop klikt, wordt de applicatie geforceerd afgesloten.

Het Apple-menu gebruiken

Je kunt ook het Apple-menu gebruiken, maar hiervoor moet je eerst naar een app gaan die wel reageert.

Selecteer in het Apple-menu de optie Forceer stop. In het menu dat verschijnt worden alle draaiende apps weergegeven. Als een app niet reageert staat er meestal tussen haakjes Reageert niet achter de naam van de applicatie. Kies in het venster Programma's geforceerd stoppen de applicatie die vastzit, en klik op Forceer stop.

Het toetsenbord gebruiken

Het is tevens mogelijk om je toetsenbord te gebruiken om een applicatie geforceerd af te sluiten. Druk op het toetsenbord op Command-Option-Esc. Dit doet hetzelfde als op Ctrl-Alt-Del drukken op een Windows-pc.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000