Zo kun je het Dock van je Mac weghalen

Het Dock is een handige balk onderaan het scherm van OS X waarop je iconen van apps en mappen neer kunt zetten voor snelle toegang. Hier leggen we uit hoe je het Dock weg kunt halen.

Op het Dock van Mac OS X kun je iconen van apps en mappen plaatsen om snel toegang tot je meest gebruikte of favoriete onderdelen te krijgen. Voor veel mensen is dit handig, maar sommige mensen vinden het prettig om zoveel mogelijk schermruimte vrij te hebben, en wanneer het Dock niet in gebruik is staat het eigenlijk alleen maar in de weg. Lees ook: Je OS X Dock als menubalk.

Gelukkig is het mogelijk om het Dock te verbergen zodat hij alleen maar verschijnt wanneer je er met je muis overheen gaat.

© PXimport

Het Dock in OS X El Capitan.

Klik op het icoon voor de Systeemvoorkeuren op het Dock en kies Dock. Zet vervolgens een vinkje bij Toon/Verberg automatisch als je wilt dat het Dock alleen zichtbaar is wanneer je het wilt gebruiken. Om het Dock altijd weer te laten geven moet je het vinkje weghalen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000