Thuiswerken met kantoorrumoer dankzij Calm Office

© PXimport

Thuiswerken met kantoorrumoer dankzij Calm Office

Geplaatst: 18 maart 2021 - 04:05

Aangepast: 14 december 2022 - 10:33

Dirk Schoofs

Terwijl thuiswerken het nieuwe normaal lijkt te worden zijn er mensen die de sfeer van kantoor missen. En dan hebben we het niet over de gesprekken aan de koffiemachine, maar over het geluid van het kopieerapparaat, het geroezemoes van collega’s of het getik op toetsenborden. Calm Office brengt die geluiden terug.

Schuifjes

De Brusselse onderzoeker en sound designer Stéphane Pigeon heeft een online bibliotheek opgezet met geluiden uit verschillende omgevingen die maandelijks een miljoen bezoekers aantrekt. Sinds corona publiceert hij project Calm Office. De toepassing is inmiddels ook beschikbaar als iOS- en Android-app. Hier regel je met schuifbalkjes welke geluiden je wilt horen en hoe luid ze klinken. Wanneer je met de muisaanwijzer over de gekleurde schuifjes gaat, lees je welke geluiden ze produceren. Je laat bijvoorbeeld het gezoem van de airco horen samen met babbelende collega’s en de printers. Onderaan de schuifjes lees je hoeveel decibels deze achtergrondgeluiden samen maken.

© PXimport

Instellingen vasthouden

Volgens Pigeon werken deze herkenbare geluiden rustgevend, zodat je je beter kunt concentreren. Je hebt geen geavanceerde koptelefoon nodig, alle geluiden zijn zo ontworpen dat ze zelfs op de laptop goed klinken. Met een beetje creativiteit stel je een geluidsmix samen die je het beste bevalt. Klik in de pagina op de link Save in url. Calm Office zal dan een gepersonaliseerd internetadres genereren dat jouw voorkeuren onthoudt. Kies je Save as Cookie dan worden jouw instellingen bewaard in een browser cookie. Later kun je dezelfde instellingen opnieuw oproepen door dezelfde generator te bezoeken en op Load te klikken. Je kunt trouwens ook gebruikmaken van voorinstellingen met veelzeggende namen zoals The Late Hours, Geeks At Work en Office Machines.

© PXimport

Onvoorspelbaar

Onder de schuifregelaars van de player staat nog een reeks knoppen zoals Reset om alle regelaars terug in hun neutrale stand te zetten. De knop als Slider Animation, Slider Animation Speed en Slider Animation Mode gebruik je om de generator meer onvoorspelbaar en dus natuurlijker te maken. Met Slider Animation creëer je een steeds veranderende sfeer, want de schuifregelaars zullen uit zichzelf bewegen. Met Slider Animation Speed en Slider Animation Mode bepaal je de snelheid en de intensiteit van die wijzigingen. Standaard bewegen ze binnen een bereik tussen 50% en 125% van de initiële waardes. Maar als je hier kiest voor Subtle, Deep of Minimax dan wijzig je die marges. Het enige dat nog ontbreekt, is een baas die af en toe het kantoor binnenstormt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000