Dit moet je doen als bluetooth op je Mac niet werkt

Tegenwoordig maken we gebruik van allerlei apparatuur die via bluetooth aan onze smartphones en computers wordt gekoppeld. Maar wat moet je doen als je op je Mac tegen problemen met de bluetooth-verbinding aanloopt?

Omdat we vandaag de dag zoveel verschillende dingen via bluetooth aan onze telefoons en computers koppelen, is het des te vervelender als het niet naar behoren werkt. Hier bespreken we een aantal dingen die je kunt proberen om je bluetooth weer aan de praat te krijgen op de Mac.Lees ook: Zo koppel je bluetooth-apparaten aan je Apple Watch.

Als je op je Mac een kronkellijntje door het bluetooth-icoontje ziet staan, betekent dit dat bluetooth niet beschikbaar is. Dit kan een aantal oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld het onbereikbaar zijn dan de hardware.

Wat te doen bij problemen?

Probeer altijd eerst je Mac opnieuw op te starten, omdat bluetooth dan opnieuw geïnitialiseerd wordt. Is het probleem hiermee niet opgelost, dan kun je de bluetooth-instellingen van macOS volledig verwijderen, zodat ze helemaal opnieuw geconfigureerd worden.

Ga naar de Finder en druk op Command+Shift+G op je toetsenbord. Zoek vervolgens naar /Library/Preferences en open de map. Navigeer binnen deze map naar com.apple.Bluetooth.plist en verwijder dit bestand. Schakel vervolgens je Mac uit en wacht eventjes voor je hem opnieuw aanzet.

Ga vervolgens naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth en zorg dat bluetooth is ingeschakeld. Daarna zul je al je bluetooth-apparaten opnieuw aan je Mac moeten koppelen omdat je in de vorige stap het bluetooth-instellingenbestand hebt weggegooid. Misschien wat rigoureus, maar het zal in de meeste gevallen je bluetooth-problemen oplossen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000