Popcorn Time keert terug: zo ga je ermee aan de slag

© PXimport

Popcorn Time keert terug: zo ga je ermee aan de slag

Geplaatst: 19 maart 2020 - 14:28

Aangepast: 14 december 2022 - 13:19

Justin Doornekamp

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat streamingdienst Popcorn Time ophield te bestaan. Destijds kon je bijna alle films en series gratis streamen. Popcorn Time was gebruiksvriendelijk en extreem populair, maar bovenal hartstikke illegaal. Toch maakt Popcorn Time nu een rentree.

Hoewel er veel illegale manieren bestaan om gratis films te kijken die nog maar net in de bioscoop zijn verschenen of niet op legale streamingdiensten te vinden zijn, was Popcorn Time altijd enorm populair vanwege de gebruikersvriendelijkheid en de gestroomlijnde interface. Niet voor niets wordt de streamingdienst vaak een illegale Netflix genoemd.

Het coronavirus zorgt ervoor dat veel mensen aan huis gekluisterd zijn en de ontwikkelaars van Popcorn Time willen van dit moment gebruikmaken om de streamingdienst opnieuw te lanceren. “Liefde in tijden van Corona, versie 0.4 is nu uit”, zo valt te lezen op het Twitter-account van de streamingdienst.

In de afgelopen dagen werd een nieuwe versie uitgerold en Popcorn Time werkt als vanouds. De app is nog steeds gratis te gebruiken en stimuleert onverminderd het gebruik van VPN, om te voorkomen dat je illegale streamingpraktijken worden ontdekt door je internetprovider.

Opnieuw vind je in de app de nieuwste films en series, waaronder Star Wars: The Rise of Skywalker, Joker, Sonic the Hedgehog, evenals series als Westworld, Better Call Saul, Futurama en honderden andere shows.

 

© PXimport

Aan de slag

Popcorn Time is dus nog steeds even illegaal als jaren geleden. Bovendien zijn er in de afgelopen jaren veel nieuwe legale diensten bijgekomen, denk aan Disney+, Amazon Prime Video en Videoland, waardoor het aanbod films en series enorm is gegroeid. En daarmee is de vraag naar een dienst als Popcorn Time vermoedelijk wat afgenomen.

Wil je echter toch aan de slag met de (betaversie van de) streamingdienst, dan kun je in je browser surfen naar popcorntime.app. Druk op de grote knop Download Popcorn Time 4.0 en de app wordt direct gedownload. De dienst is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android.

Na het downloaden van het bestand, kun je de installatiewizard doorlopen om de streamingdienst op je systeem te installeren. Dit duurt enkele minuten.

Vervolgens start je de app op. Op een Windows-systeem krijg je waarschijnlijk een melding dat Windows Defender Firewall sommige onderdelen van de app heeft uitgeschakeld. Klik dan op Toegang toestaan, om Popcorn Time te kunnen gebruiken. Accepteer binnen de streamingdienst de gebruiksvoorwaarden en je hebt direct toegang tot vele films en series.

Als je op een film of serie klinkt kun je, waar mogelijk, de beeldkwaliteit aanpassen en ondertitels toevoegen. Ook is het mogelijk om de audiotaal in te stellen.

Op eigen risico

Rechtsboven in de app kun je op het knipperende rode slotje drukken om een VPN-account aan te maken. Als je van een dergelijke illegale dienst gebruikmaakt, is het aan te raden om altijd een VPN te gebruiken zodat je IP-adres niet getraceerd kan worden. Als je veel illegale content downloadt of verspreidt, kunnen daar namelijk flinke straffen op staan. Het gebruik van dergelijke illegale diensten is dan ook geheel op eigen risico.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000