Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

© PXimport

Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

Televisie

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:47

Redactie

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij alle nieuwe toegevoegde films en series, en alle nieuwe seizoenen van oude series, op een rijtje. Dit is er deze maand nieuw op Netflix!

The Ripper

In december verschijnt er een nieuwe true crime miniserie op Netflix. In de periode tussen 1975-1981 was er in Amerika een seriemoordenaar actief die de bijnaam The Yorkshire Ripper had. Hij maakte zo’n twintig slachtoffers waarvan er dertien overleden. Zijn slachtoffers bewerkte hij onder andere met gereedschappen. Deze documentaire miniserie spreekt getuigen en politieagenten over de jacht op deze seriemoordenaar, die op 13 november jongstleden in de gevangenis overleed.

De familie Claus

Als de vader van Jules Claus rond de kersttijd overlijdt, zijn de feestdagen voor Jules voorgoed verpest. Hij wil dan ook niks meer weten van ‘de mooiste tijd van het jaar’ en brengt al zijn tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Daar komt hij echter al snel achter een eeuwenlang familiegeheim: de mannen in de Claus familie nemen de rol van kerstman op zich! Deze rol wordt van generatie op generatie doorgegeven en nu Jules’ vader er niet meer is, en zijn grootvader zijn been heeft gebroken, zal Jules zelf weer in de kerstsferen moeten komen om het Nederlandse kerstfeest te redden. Deze Netflix originalfilm komt van Nederlandse bodem en heeft onder andere bekende namen van The Masked Singer in de cast. Daarmee is deze film erg geschikt om tijdens de feestdagen met het hele gezin te kijken.

Mank

Gary Oldman speelt de rol van Mank in deze zwart witte Netflix Original film. Daarin volgen we de scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz op zijn tumultueuze weg tijdens het verfilmen van Citizen Kane (naar het gelijknamige boek van Orson Welles). Deze film geeft je de echte oude Hollywood sfeer en natuurlijk het fantastische acteerwerk van gerenommeerde acteurs zoals Oldman en Amanda Seyfried.

Tammy

Het zit Tammy (Melissa McCarthy) niet mee. Als ze onderweg naar haar werk een hert raakt, wordt haar auto dusdanig beschadigd dat ze er niet meer mee kan rijden. Als ze vervolgens ontslagen wordt, naar huis moet lopen en daar haar echtgenoot met een andere vrouw aantreft, is voor Tammy de maat vol. Ze besluit samen met haar excentrieke grootmoeder, die een stevige borrel niet schuwt, de weg op te gaan en wat avonturen te beleven. In deze comedyfilm is Melissa McCarthy niet bang om zich van haar beste en meest komische kant te laten zien. Dit houdt in dat we kunnen genieten van een hoop fysieke comedy en hilarische situaties.

Angela’s Christmas

Angela’s Christmas is een schattige animatiefilm die deze maand nieuw op Netflix verschijnt. Als Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, maakt ze zich zorgen om het kindeke Jezus, dat wel heel open en bloot in de koude kerk ligt. Omdat Angela bang is dat hij een longontsteking zal oplopen, neemt ze het heilige baby’tje mee naar huis om daar op te warmen. Maar uiteindelijk is Angela wel degene die het kindeke Jezus uit de kerk heeft gestolen. Daardoor stelt ze zich nu de vraag: wanneer is een misdaad geen misdaad als je er iets goeds mee wil bereiken?

The Prom

Wie op zoek is naar een over the top musical kan deze maand zijn hart ophalen bij Netflix. In december verschijnt namelijk The Prom met daarin grote namen en bekende acteurs zoals Meryl Streep, Nicole Kidman en James Corden. The Prom is dus zeker iets om naar uit te kijken deze maand! Hierin komt namelijk een extravagant toneelgezelschap terecht in een conservatief dorpje om een middelbare scholiere te ondersteunen op haar weg naar het eindgala. Het is haar wens om haar vriendin mee naar het gala te nemen en daar kan ze de hulp van dit bonte gezelschap goed bij gebruiken.

Canvas

In deze animatiefilm zien we een schilderaar die na een groot persoonlijk verlies te hebben geleden in een depressie belandt. Na deze tragische gebeurtenis, raakt de grootvader al zijn zin en inspiratie om te schilderen kwijt. Na vele jaren besluit hij toch nog eens de kwast op te nemen. Maar dat kan hij niet alleen.

The Midnight Sky

Augustine (George Clooney) is een wetenschapper die zich alleen midden op de Noordpool bevindt. Hij probeert wanhopig om contact op te nemen met de bemanning van een ruimteschip genaamd Ether. Dit ruimteschip is erop uitgezonden om een nieuwe planeet voor de mensheid te zoeken die een thuisbasis kan vormen. Op aarde heeft zich namelijk een catastrofale ramp voltrokken en de bemanning van het ruimteschip dreigt naar huis te komen naar een onbewoonde en onbewoonbare aarde. Het betekent dat Augustine erop uit moet trekken en het woeste aardse landschap moet trotseren om bij een antenne te komen die het mogelijk maakt de bemanning van de Ether te bereiken voordat het te laat is.

The White Tiger

Een Indiase dienstbode heeft als enige doel om de rijke familie waar hij bij hoort zo goed mogelijk te dienen. Maar een slimme chauffeur die alle klusjes voor de rijke familie waarvoor hij werkt moet opknappen, vindt een manier om los te breken van deze gedienstige levensstijl. Daarvoor moet hij echter zijn eigen persoon overstijgen. Hij moet zijn manier van leven en denken aanpassen aan de zogenaamde ‘white tiger’. Deze film is de verfilming van het succesvolle en gelijknamige boek dat verscheen in 2008 dat verschillende prijzen won.

Glory

Deze film uit 1989 speelt zich af in het Amerika uit de 19de eeuw, waarin er een grote burgeroorlog het land verscheurt. Tijdens deze oorlog wordt het 54ste Massachusetts infanterie regiment opgericht, een groep die bestaat uit alleen maar zwarte mannen. Kapitrein Robert Shaw wordt benoemd tot kolonel van dit regiment en hij vraagt zijn vriend Cabot Forbes om hem bij te staan in het trainen en opleiden van de mannen. Beiden zijn echter witte mannen die het regiment zwarte mannen moet trainen. Er ontstaat een hechte vertrouwensband en wederzijds respect, wat in die tijd niet gebruikelijk was.

Little Women

Deze klassieker, gebaseerd op het gelijknamige boek, werd opnieuw verfilmd in 2019 en verschijnt deze maand op Netlfix. Little Women gaat over de zussen Meg, Amy, Beth en Jo die samen opgroeien in de 19de eeuw. De zussen hebben een heel verschillend karakter en willen hele andere dingen in het leven. Zo wil Jo bijvoorbeeld een onafhankelijke schrijfster worden. Iets wat in die tijd niet gebruikelijk was. Tenslotte moesten vrouwen getrouwd zijn om mee te kunnen draaien in de maatschappij. In deze film kun je genieten van het acteerwerk van onder andere Emma Watson, Timothée Chalamet, Soircha Ronan en Meryl Streep.

Operation Christmas Drop

Langzaam maar zeker verschijnen de kerstfilms weer op Netflix. Dat betekent dat je in november alvast kunt beginnen met de voorpret door de ene mierzoete kerstfilm na de andere te kijken. Wat dat betreft is Netflix namelijk een ongeslagen koning. In Operation Christmas Drop worden er met militaire middelen kerstcadeaus vanuit de lucht gedropt op afgelegen eilanden. Een soort echte kerstman dus, maar dan in camouflage. Voor de jonge Erica betekent dit dat zij uitgezonden wordt naar een van deze eilanden tijdens kerst. Daar ontmoet ze de koppige, doch charmante kapitein Andrew Janz, wiens charmes ze maar moeilijk lijkt te kunnen weerstaan.

Holidate

De volgende kerstfilm die je op zou kunnen zetten deze maand, is Holidate. Hierin speelt Emma Roberts de hoofdrol (bekend van o.a. American Horror Story) en vertolkt ze de rol van Sloane. Zoals veel singles tijdens de feestdagen, vindt ook Sloane het verschrikkelijk om alleen te zijn met kerst en nieuwjaar. Daarom start ze een missie om een geschikte date te vinden voor de kerstdagen. Zo ontmoet ze de charmante Australiër Jackson, die er ook een hekel aan heeft om alleen te zijn tijdens de feestdagen, maar een nog grotere hekel heeft aan de druk die er door de buitenwereld op wordt gelegd om iemand te vinden om deze feestelijke tijd mee door te brengen. Dus besluiten ze samen een deal te sluiten, die voor hun beiden zeer voordelig uitpakt.

Secrets of the Saqqara tomb

Deze documentaire volgt een groep archeologen die bezig zijn de Saqqara tombe in Egypte te onderzoeken. Hierbij wordt een gigantisch onontdekt gebied vrijgemaakt vol gangenstelsels, kamers, tombes en schachten. Bij deze opgraving worden fantastische schatten gevonden, geheimen blootgelegd en grote historische ontdekkingen gedaan. Dit maakt deze documentaire zeker spannend en interessant om te kijken!

Bloodshot

Voor wie trek heeft in een goede, klassieke actiefilm, kan zijn hart ophalen met de nieuwste film van Vin Diesel: Bloodshot. Hierin speelt Vin Diesel een soldaat, die omkomt bij een missie. Een zeer geavanceerd technisch bedrijf werkt echter aan manieren om mensen terug te brengen van de dood en soldaat Vin Diesel is de eerste succesvolle reanimatie. Dit heeft echter flinke gevolgen: de soldaat is nu een soort super soldaat met een bovennatuurlijke kracht en snelheid. Daarnaast geneest hij zodra hij gewond raakt. Dit alles zorgt ervoor dat hij deze nieuw gevonden krachten eens goed uit moet testen tegen de bad guys!

His house

Een intrigerende nieuwe horrorfilm verschijnt deze maand op Netflix. In His House vlucht een echtpaar uit het door oorlog verscheurde Sudan om asiel aan te vragen in Engeland. Daar krijgen ze een huis toegewezen in een troosteloos ogende Engelse wijk. Hoewel ze in eerste instantie dolgelukkig zijn met hun nieuwe huis, wordt al snel duidelijk dat er iets onder de oppervlakte ligt dat kwaad in de zin heeft. Langzaam maar zeker glijdt het echtpaar af in een strijd tegen het kwade dat in alles kan huizen.

Rogue City

In Marseille ontstaat er een vorm van rivaliteit tussen bepaalde gangs en een groep agenten. Daarbij maakt een trouwe agent gebruik van onorthodoxe methodes terwijl hij niet alleen probeert een moord in een nachtclub op te lossen, maar ook probeert zijn eigen team te beschermen. Dat betekent dat het er soms hard aan toe gaat voor de agenten. Deze Franse actiefilm is volgestouwd met snelle actiescénes, schietpartijen en spannende achtervolgingen.

Hillbilly Elegy

Deze dramafilm met onder andere Amy Adams en Glenn Close vertelt het verhaal van een voormalig marinier die zijn droombaan aangeboden krijgt maar vanwege een familiecrisis moet terugkeren naar het dorp waarin hij opgroeide. Hier wordt hij geconfronteerd met herinneringen die hij liever wilde vergeten, de moeizame band die zijn familieleden met elkaar hebben en zijn verslaafde moeder Bev. Hierdoor komen veel herinneringen aan zijn jeugd naar boven die hem eraan herinneren welke invloed zijn moeder en het opgroeien bij zijn grootmoeder op zijn huidige leven hebben gehad.

Mank

Gary Oldman spelt de rol van Mank in deze zwart witte Netflix Original film. Daarin volgen we de scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz op zijn tumultueuze weg tijdens het verfilmen van Citizen Kane (naar het gelijknamige boek van Orson Welles). Deze film geeft je de echte oude Hollywood sfeer en natuurlijk het fantastische acteerwerk van gerenommeerde acteurs zoals Oldman en Amanda Seyfried.

The Prom

Ben je klaar voor een glitterende, hysterische, over the top film met allemaal bekende acteurs en namen zoals Maryl Streep, Nicole Kidman en James Corden? Dan is The Prom iets om naar uit te kijken deze maand! Hierin komt namelijk een extravagant toneelgezelschap terecht in een conservatief dorpje om een middelbare scholiere te ondersteunen op haar weg naar het eindgala. Het is haar wens om haar vriendin mee naar het gala te nemen en daar kan ze de hulp van dit bonte gezelschap goed bij gebruiken.

Ma Rainey’s Black Bottom

Deze film speelt zich af in Chicago in het decennium dat later bekend is geworden als de zogenaamde ‘roaring twenties’. Het verhaal focust zich om een opnamesessie met een bekende blues zangeres, genaamd ‘Ma Rainey’. Hierin lopen de gemoederen hoog op als er spanning ontstaat tussen haar, het witte management van de opnamestudio en haar overenthousiaste hoornspeler. Deze rol wordt vertolkt door de recentelijk overleden Chadwick Boseman.

Fifty Shades Darker

Het tweede deel van de sexy serie ‘Fifty Shades’ verschijnt deze maand op Netflix. Hierin doet Christian er alles aan om zijn Anastasia weer terug te veroveren nadat ze bij hem weg is gegaan. Op haar voorwaarden is Anastasia bereid bij hem terug te keren, maar dit keer zonder straffen of geheimen. Dat blijkt voor een mysterieuze man zoals Christian Grey echter nog niet zo makkelijk en Anastasia moet opnieuw besluiten wat ze bereid is op te offeren voor de man van haar dromen.

Charlie’s Angels

De remake van de populaire serie Charlie’s Angels verschijnt deze maand op Netflix. Met deze film kun je dus gaan genieten van flink wat ‘girl power’ en natuurlijk een gezonde dosis humor. De film werd namelijk geregisseerd door Elizabeth Banks, die onder andere ook verantwoordelijk is voor kaskrakers als Pitch Perfect. Natuurlijk is een toffe vrouwelijke spionnenfilm niet compleet zonder toffe outfits, veel actie en bijzondere settings. Daarnaast kun je ook genieten van de pakkende hit die Miley Cyrus, Ariana Grande en Lana Del Rey speciaal voor deze film maakten.

Manchester by the Sea

Als zijn oudere broer plotseling overlijdt, wordt Lee aangewezen als de voogd van diens zoon. Daarvoor moet Lee echter terugverhuizen naar zijn geboortedorp, waar de hele geschiedenis van zijn jeugd op hem heeft liggen wachten. Dit betekent dat hij zijn ex-vrouw onder ogen moet komen, maar ook de gehele bevolking van het dorp North Shore.

The Man from U.N.C.L.E

The Man from U.N.C.L.E is een komische actiefilm die zich afspeelt in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) werkt samen met een KGB-agent tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het maken van kernwapens. Er vindt een race tegen de klok plaats om de wereld tegen een kernaanval te beschermen. De onwaarschijnlijke samenwerking tussen Amerika en Rusland levert natuurlijk hilarische en spannende situaties op.

American Murder the Family Next Door

Netflix levert weer een waargebeurd moordmysterie af deze maand. In 2018 wordt de 34-jarige Shannan Watts en haar twee dochters als vermist opgegeven. Wat volgt is een gigantische zoektocht naar de moeder en haar twee dochters. Haar echtgenoot blijft vertwijfeld achter. Is Shannan op eigen initiatief verdwenen, of spelen er misschien duistere zaken? In deze documentaire wordt met beeldmateriaal de verdwijning en de nasleep hiervan behandeld.

The Boys in the Band

Heb jij ook zo genoten van de Netflix Original serie Hollywood? Dan is The Boys in the Band wel een goede opvolger voor je! Deze film speelt zich af in New York in de jaren ‘60. De film heeft een paar grote namen zoals Matt Boomer en Jim Parsons. Een groep vrienden wordt naar New York uitgenodigd om de verjaardag van gezamenlijke kennis Harold te vieren. In een tijd waarin homoseksualiteit nog als een afwijking werd gezien en dit onderdrukt moest worden, is een setting waarin er gedronken wordt, de ideale plek om oude geheimen en nieuwe ontdekkingen eruit te flappen. Wat dit echter met de groepsdynamiek doet, valt niet te voorspellen.

Jumanji the Next Level

Het gevaarlijkste spel om te spelen is terug! In Jumanji Next level duiken de personages die je uit de eerste film kent weer terug in het spel om hun vriend te redden. Onvoorzien is echter dat de grootvaders van een van de vrienden óók mee het spel in worden gezogen. Dat levert niet alleen wat gevaarlijke situaties, maar ook hilarische situaties op. Daarnaast komt de groep erachter dat het spel niet langer in dezelfde staat verkeert als hoe ze het hebben achter gelaten.

Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald

Enkele maanden na de gebeurtenissen van de eerste film, staat de tovenaarswereld wederom op zijn kop. Gellert Grindelwald is ontsnapt uit Azkaban en heeft zijn volgelingen om zich heen verzameld. Hij is op zoek naar een bron van gigantische kracht, die hij hoopt te vinden in de jongen Credence. Newt Scamander is de uitgelezen persoon om niet alleen Credence tegen Grindelwald te beschermen, maar ook de tovenaars- en dreuzelwereld tegen de gevaarlijke ideeën van Grindelwald te beschermen.

A Simple Favor

Mama blogger en vlogger Stephanie is dolblij wanneer ze vriendinnen wordt met de zeer coole, mysterieuze en goedgeklede Emily. Wanneer Emily Stephanie vraagt om even op haar zoontje te letten, doet ze dat dan ook graag voor haar vriendin. Het is immers slechts een kleine gunst. Wanneer Emily echter niet meer komt opdagen om haar zoontje op te halen, begint Stephanie een zoektocht naar haar beste vriendin. In deze zoektocht wordt ze bijgestaan door Sean, de echtgenoot van de mysterieuze Emily.

Rebecca

Een meisje van lage komaf werkt al gezelschapsdame voor rijke vrouwen. Zo komt ze op het spoor van een hooggeplaatste kasteelheer genaamd Maxim de Winter. Ze worden op slag verliefd op elkaar en al snel ontstaat er een turbulente romance. Wanneer Maxim haar vraagt om te trouwen, lijkt haar geluk compleet maar eenmaal getrouwd blijken er geheimen te zijn rondom de vorige vrouw van Maxim waar hij koste wat kost niet over wil praten. De huishouding houdt er haar eigen mening op na en de jonge vrouw moet alles op alles zetten om haar plekje in de aristocratische wereld te veroveren en om achter de geheimen van haar echtgenoot te komen.

The Curse of Chucky

Mocht je na Seed of Chucky die vorige maand op Netflix verscheen, nog niet genoeg hebben van deze demonische pop, dan is er goed nieuws! Vanaf 1 september verschijnt ook The Curse of Chucky op de streaming service. De pop verschijnt op mysterieuze wijze met de post bij een nieuw gezin. Ook dit keer slaat deze demonische pop weer toe op zijn favoriete manier: met een hoop suspense en marteling vooraf om uiteindelijk moord te eindigen met een creatieve moordpartij. Daarin wordt natuurlijk niet voorbijgegaan aan het feit dat de volwassenen in eerste instantie niet geloven dat een pop zoveel schade aan kan richten. Think again!

Fear

Een jonge Mark Wahlberg en Reese Witherspoon hebben de hoofdrollen in deze romantische thriller. Als Nicole de jonge David voor het eerst ontmoet, is ze op slag verliefd. Deze coole jongen is alles wat ze ooit hoopte te vinden in een vriendje. Maar achter de lieve façade van David gaat nog veel meer schuil. Langzaam maar zeker komen er geheimen van David boven tafel wanneer Nicoles vader onraad ruikt. Het nieuwe vriendje van Nicole blijkt een zeer duistere kant te hebben die gevaarlijk voor het jonge meisje kan uitpakken.

Godzilla

Er zijn klassieke monsters die iedereen kent. Godzilla is daar één van. Dit alles verwoestende monster dat geschapen werd door moeder natuur, is een gevaar voor de mensheid. Joe Brody (Brian Crantson) is een wetenschapper in Japan die als een van de eerste een anomalie in de sonargegevens waarneemt vlak voordat het monster voor het eerst toeslaat. Vanaf dat moment zal de mensheid alles op alles moeten zetten om zichzelf te beschermen tegen de oerkracht van Godzilla.

The Informer

Na zijn tijd uitgezeten te hebben in de gevangenis voor mishandeling, wordt oorlogsveteraan Pete Koslow geronseld door de FBI om te infiltreren in de Poolse maffia van New York. Hij doet er alles aan om deze missie goed te laten verlopen maar dan wordt zijn cover onthuld door een onhandige undercover agent van de NYPD. Vanaf dat moment laat ook de FBI Koslow vallen en is hij zijn leven niet meer zeker. Niet wetend wie hij nog kan vertrouwen, moet hij uit alle macht proberen zich uit deze benaderde situatie te redden.

Revolutionary Road

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet komen wederom op het witte doek bij elkaar in de film Revolutionary Road. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 van Amerika en draait om het getrouwde stel Frank en April. Aan de buitenkant lijken ze alles voor elkaar te hebben: Frank heeft een goede baan, ze hebben twee leuke kinderen en ze wonen in een mooi huis in een goede buurt. Gelukkig zijn ze echter niet en in een laatste poging hun huwelijk te redden, besluiten ze naar Frankrijk te verhuizen. Het onheil lijkt echter onafwendbaar en langzaam maar zeker verzandt hun relatie in ruzies, wantrouwen en wrok.

I’m Thinking of Ending Things

Een nieuwe film aan de hand van Charlie Kaufman verschijnt deze maand op Netflix. Kaufman is onder andere bekend van de films The Eternal Sunshine of the Spotless Mind en de film Being John Malkovich. In deze film volgen we een vrouw die met haar vriend Jake voor de eerste keer op bezoek gaat bij zijn ouders. Ze zijn nog niet lang een stel en Jake heeft het allemaal: hij is lief, aardig en grappig en ze hebben een ontzettend goede klik. En toch denkt ze erover om het uit te maken. Zoals we van de andere films van Kaufman gewend zijn, speelt ook in I’m Thinking of Ending Things de geloofwaardige en waarneembare realiteit een rol. Dit keer ontdekt de vrouw de beweging van tijd en hoe wij in verhouding staan tot tijd. Een Netflix original om naar uit te kijken!

The Devil All the Time

The Devil All the Time speelt zich af in Ohio, net na de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van verschillende sinistere mensen die op de een of andere manier allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is een verfilming van het gelijknamige boek dat werd geschreven door Donald Ray Pollock. In al deze verhalen staat de jonge Arvin Russel (Tom Holland) centraal. Hij doet zijn best om het voorbeeld van zijn gelovige vader te volgen. Uiteindelijk moet Arvin hard zijn best doen om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen de kwaadaardige krachten die zijn leven dreigen binnen te dringen.

Enola Holmes

Netflix borduurt verder op het werk van Sir Arthur Conan Doyle met deze film over Enola Holmes, het zusje van de bekende detective Sherlock Holmes. Daarvoor hebben ze een cast aangetrokken die bekend is bij Netflix: Millie Bobbie Brown, ster Eleven van Stranger Things vertolkt de rol van Enola. Sherlock Holmes wordt gespeeld door Henry Cavill, die we eerder al zagen in de Netflix original The Withcer en de rol van Microft Holmes wordt gespeeld door Sam Claflin. Het verhaal gaat over de band die Enola met haar moeder (Helena Bonham Carter) heeft met haar moeder, die op een dag op mysterieuze wijze verdwijnt. Ze roept de hulp in van haar twee briljante broers om hun moeder samen op te sporen.

Nocturnal Animals

Deze thriller heeft Jake Gyllenhaal (Edward) en Amy Adams (Susan) in de hoofdrollen. Ooit waren ze getrouwd maar na een heftige gebeurtenis besloot het koppel te scheiden. Nu is Susan de eigenares van een kunstgalerij en getrouwd met een andere man. Haar huwelijk wordt echter opgeschud als Susan het gewelddadige manuscript van haar ex-man Edward ontvangt. Het manuscript is opgedragen aan haar en draagt de titel Nocturnal Animals, een bijnaam die Edward vroeger voor de met een eeuwig slaaptekort kampende Susan had. Hij nodigt haar uit voor een diner wanneer hij LA weer bezoekt met de intentie haar tot verantwoording te roepen voor hetgeen zij hem heeft aangedaan.

American Sniper

Na 11 september brak in Amerika de oorlog tegen terrorisme uit. Een van de sleutelfiguren die in de frontlinie van deze oorlog stond, is Navy SEAL Chris Kyle. Deze rol wordt vertolkt door Bradley Cooper. American Sniper vertelt het verhaal van Kyle, die als meest dodelijke scherpschutter aller tijden wordt gezien. Maar een baan waarbij je over het leven van anderen beslist, en altijd onderweg bent, heeft een grote impact op je persoonlijke leven.

Interstellar

Interstellar gaat niet alleen over de sterren, hij heeft ook een echte sterrencast met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en Michael Caine in de hoofdrollen. In de nabije toekomst is de aarde volledig vervuild geraakt en dreigt onze planeet onbewoonbaar te worden. Dat betekent dat de mensen die er nog zijn, op zoek moeten naar een andere planeet om thuis te noemen. Er wordt een team van astronauten samengesteld om op zoek te gaan naar een dergelijke planeet. De ruimte heeft echter veel geheimen die wij nog niet kennen en dat betekent dat gevaar altijd op de loer ligt.

American History X

Derek (Edward Norton) groeit op met een racistische vader die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Derek groeit op met het racistische gedachtegoed van zijn vader en wanneer deze vermoord wordt door een zwarte drugsdealer, is voor Derek de maat vol. Vanaf dat punt ziet hij zwarten, joden en Mexicanen als criminelen. Hij sluit zich aan bij een neonazi gemeenschap en vindt daar gelijkgestemden. Wanneer hij echter de gevangenis in moet vanwege zijn daden, moet hij niet alleen zijn eigen realiteit, maar ook die van de mensen die hij zo haat onder ogen zien.

The Judge

Robert Downey Jr. speelt een gewetenloze advocaat die opkomt voor grote criminelen. Wanneer zijn moeder overlijdt, reist hij terug van Chicago naar zijn geboorteplaats waar hij zijn vervreemde vader onder ogen moet komen. Zijn vader is al jaren rechter maar wordt nu verdacht van moord vanwege een aanrijding. Ondanks de slechte band tussen vader en zoon, haalt de advocaat alles uit de kast om zijn vader de beste verdediging in de rechtbank te kunnen geven.

Panic Room

Een kamer die je hermetisch af kan sluiten voor het geval er indringers in je huis zijn. Zo’n kamer hoop je natuurlijk nooit nodig te hebben maar dat is precies wat er in Panic Room gebeurt. Deze kamer, bestaand uit staal en beton, heeft een ingenieus beveiligingssysteem waarmee je zowel beschermd bent tegen de indringers als dat je je huis via videoschermen in de gaten kunt houden. Alleen staande moeder Meg (Jodie Foster) en haar elf jarige dochter Sarah (Kirsten Steward) moeten zich in de kamer verschansen, totdat de kamer zich ook tegen hun keert en de situatie kritieke niveaus aanneemt.

Bumblebee

Als Bumblebee in de jaren ’80 toevlucht moet zoeken op een schroothoop in California, ziet de situatie er niet al te best voor hem uit. Hij is zwaar beschadigd en moet zich daarnaast ook nog eens gedeisd houden. Gelukkig verschijnt dan de tiener Charlie in zijn leven, die al gauw ontdekt dat ze niet met een gewone auto te maken heeft maar met iets dat niet van deze aarde is. Ze weet Bumblebee beetje bij beetje op te lappen. En dat blijkt nodig want Bumblebee’s bestaan wordt bedreigd en hij kan alle hulp goed gebruiken.

Seed of Chucky

Ieders favoriete moordlustige pop is weer terug van weggeweest. In Seed of Chucky volgen we de gestoorde pop Chucky en diens net zo gestoorde bruid Tiffany. Zij hebben bedacht dat ze graag een baby willen. Maar poppen kunnen natuurlijk niet zwanger worden (al kunnen ze blijkbaar wel gruwelijke moorden plegen) en dus moeten ze een plan bedenken om een baby te maken. Daar komt de aartslelijke, maar goedaardige, pop Glenn uit. Die in eerste instantie ervan overtuigd is dat hij een wees is. Hij wordt gebruikt als buikspreekpop totdat hij op TV de film ‘Childs Play’ ziet. De originele Chucky film. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn ouders.

No Strings Attached

No Strings Attached vertelt het klassieke datingverhaal: man en vrouw zijn allebei op zoek naar een pleziertje, maar zonder de lasten van een relatie. De hoofdrollen worden vertolkt door Ashton Kutcher en Natalie Portman. Zij zijn elkaars oudste en beste vrienden en daardoor lijkt een relatie er niet in te zitten. Dan besluiten ze echter een deal te maken waardoor ze allebei de lusten hebben, maar niet de lasten. Uiteindelijk komen daar exact de complicaties bij kijken die je kunt verwachten in een dergelijke situatie. En dat leidt natuurlijk tot hilarische, romantische én emotionele momenten.

A Star is Born

Lady Gaga en Bradley Cooper spelen en zingen naast elkaar in deze country muziekfilm. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een zeer geliefde en populaire countryzanger. Het leven onderweg en de roem eisen echter zijn tol en Jackson staat op de rand van zijn persoonlijke afgrond. Dan leert hij echter de beginnende zangeres Ally (Lady Gaga) kennen en zij verovert zijn hart met haar persoonlijkheid en haar stem. Terwijl hij haar helpt haar muziekcarièrre van de grond te krijgen, dreigt zijn eigen leven echter in elkaar te storten vanwege zijn alcohol- en drugsverslaving.

Footloose

De remake van de jaren ’80 klassieker Footloose verschijnt deze maand op Netflix. In het dorpje Bomont is het ook in deze versie verboden om harde muziek te draaien en om te dansen. Het conservatieve dorp heeft dit verbod na een tragisch ongeval opgelegd. Als nieuwkomer moet de jonge Ren MacCormack hier behoorlijk aan wennen en hij kan het dan ook niet laten om een poging te wagen wat nieuw leven in de brouwerij te brengen. Dat helpt natuurlijk ook wanneer er een romantische interesse ontstaat in de dochter van de strenge dominee.

Escape from Pretoria

Deze spannende film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tim Jenkin en Stephen Lee zijn blanke Afrikanen die strijden voor de afschaffing van apartheid. Uiteindelijk worden de activisten gevangen genomen en naar de beruchte gevangenis Pretoria gebracht, waar ze langzaam maar zeker een zeer ingenieus plan bedenken om te ontsnappen uit deze gevangenis.

Eurovision Song Contest: The Story of the Fire Saga

Ben je fan van alle drama en glitter rondom het Eurovisie Songfestival en baal je ervan dat het dit jaar in Nederland niet kon doorgaan? Dan niet getreurd: Netflix heeft namelijk de hysterische slapstick comedyfilm Eurovision Song Contest: The Story of the Fire Saga uitgebracht waarin Will Ferrell en Rachel McAdams de hoofdrollen spelen. Lars (Ferrell) en Sigrit (McAdams) willen niets liever dan meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet om hun land op dit grootste festival te representeren, staan beiden op het punt om hun grootste droom werkelijkheid te zien worden.

Hudson Hawk

Actiethriller acteur Bruce Willis speelt de hoofdrol in deze komische film. Hierin speelt hij de rol van Eddie, een dief die door opdrachtgevers wordt ingehuurd en die nét uit de gevangenis komt. Hij krijgt al meteen zijn nieuwe opdracht en dat is namelijk om een bepaald beeldje te stelen. Wat hij echter niet weet is dat in dat beeldje een kristal verstopt zit dat door Leonardo Da Vinci uitgevonden werd om de geheimen van de alchemie te ontsluieren. Tijdens zijn missie moet hij gevaarlijke situaties en vijanden zien te ontwijken en dat doet hij vaak op spectaculaire en komische wijze.

Dark (seizoen 3)

Liefhebbers van de serie Dark opgelet! Het derde (en waarschijnlijk laatste) seizoen van Dark verschijnt deze maand op Netflix. Deze Duitse serie won meerdere prijzen voor hun fantastische concept. Met de komst van het derde seizoen wordt de cyclus die het Duitse dorpje in zijn ban houdt eindelijk doorbroken. Daarvoor moeten echter wel offers worden gebracht.

Into the Storm

De bewoners van het dorpje Silverton worden overvallen door een gigantische stom van tornado’s. Terwijl het dorp verwoest wordt door de ongekende natuurkrachten, zeggen stormkenners dat het ergste nog moet komen. Dat is voor sommigen een reden om juist naar de tornado’s toe te trekken om dat ene perfecte stormplaatje te schieten.

Journey 2: The Mysterious Island

Op een mysterieus eiland zijn volgens de geruchten ongekende schatten verborgen. Jules Verne refereerde aan dit eiland in een van zijn boeken. Dat is natuurlijk genoeg aanleiding voor Sean en zijn stiefvader om op onderzoek uit te gaan. In Journey 2 kun je dan ook weer genieten van de avonturen van Sean en zijn stiefvader. Deze laatste wordt gespeeld door Dwayne The Rock Johnson en verder kun je nog kijken naar het acteerwerk van Vanessa Hudgens, Michael Caine en Josh Hutcherson.

Keeping up with the Kardashians

Vanaf juni kan iedereen de seizoenen van Keeping up with the Kardashians bingewatchen. Deze reality serie loopt al sinds 2007 en volgt het leven van onder andere Kim Kardashian en haar zeer bekende zussen Kylie, Kourtney en Khloé. Het idee om deze reality serie te beginnen kwam van moeder Chris, die sindsdien zichzelf bestempeld heeft als ‘momager’ (moeder en manager). Voor wie houdt van een goede dosis reality tv drama, is dit het ideale moment om de gordijnen dicht te trekken en zich onder te dompelen in de verbazingwekkende wereld waarin de Kardashians leven.

Spider Man

Goed nieuws voor de fans van de ‘old school’ Spider Man films met Tobey Maguire. De eerste Spider Film met de acteur in de hoofdrol komt namelijk in juni op Netflix. Hier wordt de originele origin story van Peter Parker verteld en hoe deze aan zijn spinachtige kwaliteiten komt. Natuurlijk wordt ook Mary Jane niet vergeten in deze film. Haar rol wordt vertolkt door Kirsten Dunst. Natuurlijk kun je van deze vroege Spiderman film alle klassieke comic en actie aspecten verwachten.

Bridget Jones’ Baby

De nieuwste film in de Bridge Jones reeks verschijnt op Netflix! Inmiddels zijn er enkele jaren in het leven van Bridget verstreken en hoewel ze haar klunzige gewoontes kwijt lijkt te zijn (net als die paar extra kilo’s waar ze in de eerste twee films zo mee worstelt), heeft ze nog steeds de man van haar dromen niet gevonden. Dan verschijnt haar oude vlam Mark Darcy echter weer op het toneel maar ook dit keer kan Mark Darcy concurrentie verwachten. Bridget ontmoet namelijk de zeer charmante Amerikaan Jack Qwant, gespeeld door Patrick Dempsey, ook wel bekend als Dokter Dreamy uit Grey’s Anatomy. Humor en romantiek zijn in ieder geval gegarandeerd!

Raiders of the Lost Ark

Avonturenfilm fans opgelet! Filmklassieker Raiders of the Lost Ark komt in juni op Netflix! Deze film werd geregisseerd door Steven Spielberg en heeft Harrison Ford in de hoofdrol als ontdekkingsreiziger Indiana Jones. In zijn ultieme doel om de wereld rond te reizen op zoek naar archeologische rijkdommen, deinst hij niet terug voor een beetje gevaar of op de loer liggende vijanden. Dit keer gaat hij op zoek naar de verloren Ark, die ongekende geheimen, krachten en mysteries bevat. Maar hij is niet de enige die op zoek is naar de Ark. Hij krijgt de concurrentie van niemand minder dan enkele nazi’s.

Indiana Jones and the Temple of Doom

Als je Raiders of the Lost Ark gekeken hebt en je snakt naar meer, dan kun je er meteen een filmmarathon van maken en Indiana Jones and the Temple of Doom opzetten. Deze film werd wederom geregisseerd door Steven Spielberg maar deze werkte dit keer samen met George Lucas. In deze film beland Indiana Jones in een dorp waar alle kinderen zijn verdwenen. De wanhopige dorpelingen vragen Indiana Jones om een mythische steen te vinden en de kinderen te bevrijden die gevangen worden gehouden door een cultus die kinderen gebruiken als slaven en mensenoffers brengen aan de godin Kali.

Da 5 Bloods

Dit oorlogsdrama is een Netflix Original film. Hierin volgen we vier Vietnam veteranen die terugkeren naar het land waar ze zo veel jaren geleden gevochten hebben. Ze gaan op zoek naar de overblijfselen van hun toenmalige groepsleider. In dat land zijn nog steeds de littekens zichtbaar van de oorlog die zoveel Amerikanen en Vietnamezen het leven kostte. Maar niet alle littekens zijn zichtbaar aan de buitenkant. De veteranen moeten ook hun eigen herinneringen nogmaals onder ogen komen.

Back to the Future

Marty McFly is een gewone jongen in de jaren ’80, met een skateboard, witte sneakers en kenmerkende jaren ’80 kleding. Hij houdt er echter een bijzondere vriend op na: de wetenschapper dokter Emmet Brown. Hij heeft de grootste ontdekking ooit gedaan en een tijdmachine uitgevonden. Maar spelen met de tijd is gevaarlijk en Marty beland plotseling dertig jaar in het verleden. Daar voorkomt hij per ongeluk dat zijn vader en moeder elkaar leren kennen waardoor Marty theoretisch gezien nooit geboren wordt. Tot overmaat van ramp blijkt er ook nog eens geen plutonium beschikbaar te zijn voor de terugreis en zodoende komt Marty vast te zitten in het verleden!

Back to the Future II

Gelukkig hoef je je niet lang af te vragen of het ooit nog goed gaat komen met Marty McFly. Je kunt in juni namelijk meteen Back to the Future deel twee opzetten nadat je deel een gekeken hebt. In dit deel lijken zowel Marty als dokter Emmet Brown weinig geleerd te hebben van de gevaren die ze in deel een onder ogen moesten komen. Dit keer reizen ze namelijk naar de toekomst en wel naar het jaar 2015. Ondertussen steelt bullebak Biff Tannen echter de tijdmachine en reist hij terug naar het jaar 1955 om de jongere versie van zichzelf te voorzien van een sportalmanak met alle uitslagen. Kunnen Doc en Marty de tijd terug draaien en alles weer zo laten zijn als het hoort?

The Sinner (seizoen 3)

In juni verschijnt seizoen 3 van de spannende misdaadserie The Sinner op Netflix. Ondanks dat elk seizoen van The Sinner een losstaand verhaal vertelt, blijft ook hier detective Harry Ambrose een constante factor. Ook dit keer bespeurt de pientere detective rottigheid wanneer hij opgeroepen wordt naar een auto-ongeluk waarbij de chauffeur om het leven is gekomen. De bijrijder, Jamie Burns is een vriend van de chauffeur en heeft het ongeluk wonder boven wonder overleefd. En ondanks dat er in eerste instantie geen sprake lijkt te zijn van een misdaad, bespeurt detective Ambrose dat er iets niet helemaal in de haak zit.

Scarface

Een klassieker die af en aan op Netflix verschijnt en dan weer verdwijnt maar die je gezien moet hebben: Scarface. Deze bekende film met Al Pacino vertelt het verhaal van vluchteling Tony Montana die zijn Greencard in Miami Florida verdient door een Cubaan in het drugscircuit te vermoorden. Hij werkt zich steeds hoger op op de criminele ladder en langzaam maar zeker stijgt het constante geweld, het geld en de macht hem boven zijn hoofd uit en raakt hij steeds verder verwikkeld in moordcomplotten.

Friday the 13th

Deze remake van de klassieke horrorfilm uit 1980, vertelt weer het klassieke horrorfilm verhaal: een groepje jongeren dat de bossen intrekt om daar een avontuur te beleven. Terwijl de jongeren plezier maken en de zomer vieren, komen ze er al snel achter dat ze niet alleen zijn in de bossen. Ze worden in de gaten gehouden door Jason, de slechterik met het hockeymasker. Vanaf nu zijn de jongeren hun leven niet langer zeker.

Bad Boys

Deze actiecomedy uit 1995 was het regisseur debuut van actielegende Michael Bay. Will Smith en Martin Lawrence spelen in deze film twee politieagenten die in het drugs opsporingsteam zitten. Een ware nachtmerrie voltrekt zich wanneer er tientallen kilo’s heroïne uit een politiedepot gestolen wordt. Deze drugs dienden als bewijs in de rechtszaak tegen een Franse topcrimineel. Smith en Lawrence moeten nu binnen 72 uur de drugs zien te traceren, anders wordt de zaak tegen de Franse crimineel geannuleerd. Kunnen ze de tikkende klok verslaan?

Bad Teacher

Cameron Diaz en Justin Timberlake spelen samen in deze hilarische comedyfilm Bad Teacher. Hierin speelt Cameron Diaz de ontzettend onverantwoordelijke docent Elizabeth. Ze drinkt alcohol op school, valt in slaap tijdens haar lessen en heeft een behoorlijk pedagogisch onverantwoorde aanpak naar haar leerlingen. Maar wanneer een nieuwe docent begint op school (Timberlake) besluit Elizabeth dat ze alles op alles zet om deze leuke man aan de haak te slaan. Helaas moet ze wel de concurrentie van een mede docent proberen weg te spelen.

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs The Reverend

Voor de fans van de serie Unbreakable Kimmy Schimdt, komt Netflix nu met een heel nieuw avontuur. In deze komische film die volledig om Kimmy draait, kun je namelijk zelf de keuzes maken. In deze interactieve film bepaal jij dus zelf het verloop van het verhaal. Natuurlijk kun je rekenen op al je favoriete personages zoals Kimmy zelf, Lilian, Titus en Jaqueline. Daarnaast kun je in deze film ook nog op de aanwezigheid van Daniel Radcliffe rekenen. Jij mag dus bepalen of Kimmy zich focust op haar aanstaande huwelijk óf achter een mysterieuze tweede bunker van The Reverend aangaat.

Bad Neighbours

Er komen een hoop comedy films op Netflix in mei. Daar hoort Bad Neighbours ook bij. Het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ heeft zeker een grote kern van waarheid. Wanneer een rustig, getrouwd koppel en hun kleine dochtertje nieuwe buren krijgen, is het dan ook zeker behoorlijk schrikken wanneer blijkt dat het een studentenhuis wordt van een studentensociëteit met alleen maar jongens die van feesten en drinken houden. Na nacht na nacht te moeten luisteren naar het feestgedruis van de buren, besluit het koppel de oorlog aan te gaan. Er ontstaat een hele serieuze burenruzie waarbij beide partijen bereid zijn om tot het uiterste te gaan.

Oceans Eleven

In Oceans Eleven kun je genieten van het acteerwerk van onder andere Brad Pitt, George Clooney en Julia Roberts. De altijd goedgeklede en charmante schurken besluiten in deze film niet een, niet twee, maar drie casino’s in Las Vegas te beroven. Daarvoor stelt Danny Ocean een team van elf professionals samen. Maar Ocean blijkt dit keer niet alleen gefocust te zijn op het bestelen van de casino’s en lijkt zelf nog een geheim tweede plan de campagne te hebben. Deze actiefilm viel zo goed in de smaak bij het publiek, dat daarna ook nog Ocean’s twelve en Ocean’s thirteen verschenen.

Tag

Tag is de titel van deze comedyfilm en het is precies wat je verwacht: het gaat namelijk over tikkertje spelen. Deze groep, inmiddels volwassen mannen, speelt namelijk al hetzelfde potje ‘tag’ sinds 30 jaar. Al die jaren tikken ze elkaar om de beurt aan en dan ‘is’ diegene ‘m. Jerry is de uitblinker van het stel en is ‘m nog nooit geweest, ondanks dat ze hem op de meest onverwachte momenten probeerden aan te tikken. Nu zegt Jerry te willen stoppen met het spel, maar dat kunnen zijn beste vrienden natuurlijk niet zomaar accepteren. Zeker niet omdat het spelletje hun al dertig jaar bij elkaar houdt. Het meest bizarre van deze film is misschien nog wel dat dit verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

King Kong

Het verhaal van King Kong kennen we inmiddels allemaal. Deze gigantische mensaap werd voor het eerst op het grote scherm vertoond in 1933. Inmiddels zijn er meerdere remakes van deze film gemaakt, waarvan een van de meest recente in 2005. Deze film speelt zich, net als het origineel, af in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De film werd geregisseerd door Peter Jackson, bekend van The Lord of the Rings films. In deze versie wordt trouw gebleven aan het origineel, en trekt een groep reizigers naar Skull Island. Een film met deze titel werd overigens ook nog eens in 2017 gemaakt.

Trailer Park Boys: the Animated Series

De personages van de langlopende serie Trailer Park Boys zijn dit keer in getekende versie te bekijken. Daar zijn de personages zich dan ook erg goed bewust van en ze moeten leren omgaan met het feit dat ze nu slechts een tweedimensionaal bestaan leven. Hoewel het er in eerste instantie op lijkt dat ook in deze getekende wereld de normale natuurwetten gelden, blijken er al snel toch behoorlijk rare dingen te gebeuren.

Spider Man

Deze klassieke Spider Man film uit 2002 vertelt het originele verhaal van Spider Man en hoe deze aan zijn superhelden krachten komt. Tobey McGuire neemt hier de rol van Spider Man op zich en de rol van Mary Jane, Spider Mans liefje, wordt vertolkt door Kirsten Dunst. Als Peter Parker erachter komt dat hij speciale krachten heeft gekregen na de beet van een genetisch gemanipuleerde spin, moet hij bedenken hoe hij deze krachten in wil zetten. Daar komt vanzelfsprekend ook een hoop vrolijk gezwaai aan spinnenwebben door New York bij kijken.

All the Bright Places

All the Bright Places is de verfilming van het gelijknamige boek door Jennifer Niven. De introverte Violet is aan het rouwen na de plotselinge dood van haar zus. Haar klasgenoot Theodore houdt haar al een tijdje in de gaten en besluit dat het tijd is voor Violet om weer te beginnen met leven. Maar ondanks het vrolijke karakter van Theodore, blijkt ook hij zijn eigen problemen te hebben waar hij mee moet dealen. All the Bright Places is een comming of age liefdesverhaal.

Midsommar

Er is een trend gaande in horrorfilm land waarbij er nieuwe en experimentele horrorfilms gemaakt worden. De angst voor de angst speelt daarin vaak een grote rol. Midsommar hoort absoluut bij het nieuwe en experimentele horrorgenre en is van dezelfde regisseur als Hereditary. Met felle kleuren en idyllische shots, lijkt het bijna een sprookje maar niets is minder waar. Op een Zweeds festival wordt Midsommar gevierd, het hoogtepunt van de zomer. Maar de festiviteiten nemen een vreemde en duistere wending en al snel stelt iedereen zich de vraag: kan ik mijn eigen ogen nog wel vertrouwen?

The Lost City of Z

Kolonel Parcival Fawcett (Charlie Hunnam) besluit de jungle van de Amazone in te trekken met een team. Hij is er heilig van overtuigd op zijn toch een verloren en mythische stad te vinden. Maar een dergelijke onderneming is natuurlijk niet zonder gevaren. Denk aan wilde dieren en gevaarlijke inheemse stammen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Spider-man: Far from Home

Er komt weer een nieuwe Marvelfilm beschikbaar op Netflix. Dit keer is het de meest recente film uit het Marvel universum: Spider-man: Far from Home. Hierin probeert Peter Parker (Tom Holland) terug te keren naar zijn rol als ‘friendly neighbourhood spider-man’ maar dit lijkt niet te lukken wanneer een buitenaardse man zijn hulp nodig heeft om de wereld van vernietiging te redden. Dit keer doet ook Jake Gyllenhaal mee aan het actie spektakel.

Dirty Harry

Deze klassieker met Clint Eastwood in de hoofdrol moet je gezien hebben. Harry Callahan is een inspecteur die een hekel heeft aan misdadigers. Hij is ook absoluut niet bang om de vuile klusjes met zijn revolver op te knappen. Wanneer de moordenaar die zichzelf ‘the Scorpio Killer’ noemt in zijn stad verschijnt, krijgt Dirty Harry Callahan alle kans om te laten zien hoe ver hij wel niet bereid is om te gaan.

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow is een sci-fi film met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrol. De film speelt zich af in de toekomst, waarin het grootste gedeelte van Europa bezet wordt door een alien ras. Op de dag dat het leger besluit in volle aanval tegen dit alien ras te gaan, wordt duidelijk dat ze deze invasie niet kunnen overwinnen. Maar dan begint de dag, en de aanval weer opnieuw. Kan deze cyclus doorbroken worden?

Dumb and Dumber

Dumb and Dumber is een van de comedy klassiekers uit de jaren ’90 met Jim Carrey en Jeff Daniels als twee ontzettend domme vrienden. Met hun stupiditeit drijven ze iedereen om zich heen praktisch tot waanzin maar zij zelf blijven heerlijk onwetend. In Dumb en Dumber wordt de slapstick comedy tot een ware kunst verheven.

Spirited Away

Netflix heeft de laatste tijd een hele hoop Studio Ghibli films voor ons klaargezet. Daar komt nu in maart ook een van de meest succesvolle Studio Ghibli films bij, namelijk Spirited Away. Deze animatiefilm is uitgegroeid tot een klassieker onder de sprookjes(achtige) films en geeft inzicht in de Japanse folklore cultuur. Hij vertelt het verhaal van de 10-jarige Chihiro die na haar verhuizing in een nieuwe buurt terecht komt in de geestwereld. In die wereld moet Chihiro toezien hoe haar ouders in varkens worden veranderd. Ze moet een manier vinden om haarzelf en haar ouders te bevrijden uit de geestwereld.

Saving Private Ryan

Tijdens de invasive van de geallieerden in Normandië stierven veel mensen. Zo ook twee boers, wiens derde broer gelijktijdig sterft in Nieuw Guinea tijdens de oorlog tegen de Japanners. Wanneer blijkt dat de vierde broer zoek is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem te vinden en hem veilig thuis te krijgen. Deze oorlogsfilm met Tom Hanks won maar liefst 5 Oscars.

Mission: Impossible- Fall Out

Mission: Impossible- Fall Out is de laatste toevoeging aan de succesvolle Mission Impossible reeks met Tom Cruise in de hoofdrol. Nadat een missie fout is afgelopen, vecht hij dit keer tegen de dreiging van nucleair terrorisme, terwijl hij wordt bijgestaan door een nieuwe collega, August Walker. Deze rol wordt vertolkt door Henry Cavill die we inmiddels kennen als Superman en The Witcher Geralt of Rivia. Er volgt een race tegen de klok terwijl Ethan Hunt (Tom Cruise) ook nog eens wordt achtervolgd door de keuzes die hij in zijn verleden gemaakt heeft.

Angel has Fallen

Gerard Butler en Morgan Freeman spelen samen in Angel has Fallen. Dit is een vervolg op de gebeurtenissen die plaatsvonden in ‘London has Fallen’. Geheim agent Mike Banning wordt nu beschuldigd op een poging tot moord van de president. Het is nu zaak geworden om zijn naam te zuiveren en de echte oorzaak van het kwaad te vinden. Maar dat is lastig als er een klopjacht op je plaatsvindt.

Django Unchained

Django Unchained heeft een ware sterrencast: Jamie Foxx, Leonardo Dicaprio en Christoph Waltz spelen in deze film, geregisseerd door Quentin Tarantino. In de 19de eeuw in Jackson Mississippi is de slavenhandel in volle gang. Django en zijn geliefde Broomhilda worden van elkaar gescheiden en aan verschillende eigenaren verkocht. Wanneer Django bevrijd wordt door een eigenaardige bounty hunter, besluit hij op zoek te gaan naar zijn geliefde maar niet voordat hij de bounty hunter geholpen heeft met het opsporen van wat misdadigers die een lieve duit binnen zullen brengen.

Drive to Survive seizoen 2

Met het eerste seizoen van Drive to Survive had Netflix al een schot in de roos. Het kijkje achter de schermen bij de beroemde Formule 1 races, bleek razend populair bij bingewatchend Nederland. Natuurlijk zal de deelname van onze eigen Max Verstappen daar ook aan mee hebben geholpen. In seizoen 1 draaide het vooral om de dynamiek in en tussen de teams, waarbij de koplopers Mercedes en Ferrari niet meededen aan de serie. Dat is bij seizoen twee anders! Vanaf eind februari kun je dus ook inside informatie verwachten van de renstallen die Lewis Hamilton en Sebastiaan Vettel onder hun hoede hebben.

Happy Feet

Zin in een vrolijke afwisseling? Dan is Happy Feet binnenkort de oplossing voor je. In deze familievriendelijke animatiefilm zijn schattige dansende pinguïns te bewonderen. Hierin volgen we het verhaal van ‘Mumble’, de pinguïn die in zijn stam buiten de boot valt. Daarin is het namelijk heel normaal dat pinguïns muzikaal aangelegd zijn, en elke pinguin heeft zijn eigen lied. Maar voor Mumble wil dat allemaal nog niet zo lukken: hij uit zichzelf veel liever door te tapdansen. Dat wordt door de pinguïncommunity niet gewaardeerd, en Mumble wordt verstoten. Dus gaat de kleine pinguïn op zoek naar een manier om zichzelf te kunnen uiten.

Gravity

Gravity is een spannende ruimtefilm met George Clooney en Sandra Bullock. Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) gaat voor het eerst op een ruimtemissie en wordt hierin begeleidt door de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney). Een standaard ruimtewandeling draait echter uit op een nachtmerrie wanneer de shuttle losgekoppeld wordt van de twee astronauten. Terwijl de twee astronauten aan elkaar gekoppeld zijn, drijven ze steeds verder van de aarde en van hun veilige ruimtestation weg. Daarmee wordt elke ademtocht ééntje dichter bij de dood. Zullen ze het overleven in de ruimte?

The Intern

Ben Whittaker (Robert de Niro) komt er na zijn pensioen achter dat hij er geen voldoening uit haalt om niets te doen. Als weduwnaar zijnde heeft hij geen zin om achter de geraniums te zitten, en dus besluit hij om als stagiair te solliciteren bij een jong en hip bedrijf dat wordt gerund door Jules Ostin (Anne Hathaway), een harde tante die alleen voor haar werk lijkt te leven. Jonge en oude gewoontes en werkethieken ontmoeten elkaar in deze film en er ontstaat een hechte band tussen Ben en Jules.

Better Call Saul (seizoen 5)

Onze favoriete advocaat is wederom terug op Netflix met een vijfde seizoen. Deze Netflix original serie is een van de meest succesvolle op het streaming platform. Hierin duikt Saul Goodman steeds dieper in de onderwereld om zichzelf als advocaat zijnde bekend te maken bij criminelen. Hij wil zich in dit geval niet alleen bekendmaken als een advocaat vóór de criminelen, maar als een criminele advocaat. Dat vraagt natuurlijk om een hoop penibele situaties. Het vijfde seizoen is vanaf 23 februari te bekijken op Netflix.

The Pharmacist

The Pharmacist is een documentaire waarin een lokale apotheker alles op alles zet om de waarheid te achterhalen rondom de moord op zijn zoon. In zijn onderzoek naar de moord op zijn zoon, stuit de apotheker echter op andere ontdekkingen: steeds meer jongeren komen in zijn apotheek om opiaten te halen. Daarvoor hebben ze een recept van de arts gekregen. De apotheker besluit om actie te ondernemen om de jeugd van zijn gemeenschap te helpen. Dat valt natuurlijk niet in goede aarde bij de gigantische farmaceutische bedrijven.

Etarnal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een klassiseke film die je gezien moet hebben. Hierin spelen Jim Carrey en Kate Winslet een koppel dat elkaar leert kennen en niet bij elkaar uit de buurt kan blijven, althans, zo lijkt het. Want wat doe je wanneer je relatie aan het mislukken is en je verdriet daarom zo groot is, dat je het niet lijkt te kunnen dragen? Dan kun je in Eternal Sunshine of the Spotless Mind een behandeling ondergaan waarbij je alle herinneringen aan je ex vergeet. Maar is diegene dan wel echt volledig uit je systeem?

Van Helsing

Van Helsing vertelt het bekende verhaal van Van Helsing, de vampierjager. Deze rol wordt vertolkt door Hugh Jackman die in een lange leren jas nors achter de vampiers aan gaat. De film speelt zich dan ook af in Oost Europa, (duh, vampiers) en dan specifieker in de 19de eeuw. Verwacht dus een hoop actie met kruisbogen, zwaarden en dolken. In zijn zoektocht naar de beroemde Dracula, zijn vampiers echter niet de enige monsters die de weg van Gabriel van Helsing kruisen.

Evan Almighty

Evan Almighty is een hilarische comedy met Steve Carell en een opvolging op Bruce Almighty. Ook in deze film vertolkt Morgan Freeman weer de rol van God. Daarbij legt hij Evan Baxter (Carell) de taak op om een ark te bouwen, want het is weer eens tijd voor een zondevloed. Wanneer Evan Baxter, die net congreslid is geworden, begint met de bouw van zijn gigantische boot, lijkt eerst alles erop te wijzen dat hij zijn verstand heeft verloren. Maar na een tijdje blijkt er toch sprake te zijn van goddelijke interventie.

Men in Black International

In de nieuwste editie van Men in Black, zien we niet het vertrouwde gezicht van Will Smith, maar dat van Chris Hemsworth en Liam Neeson. Daarnaast wordt een van de Men in Black rollen vertolkt door Tessa Thompson, die het andere deel van het alien bestrijdend tweetal vertolkt. Beide acteurs speelden al een keer samen in Thor Ragnorak, en de dynamiek tussen de twee is ook hier een van complete bad-assery. Verwacht dus een hoop spannende actie, goede special effects en een gezonde dosis humor in deze laatste toevoeging aan de MIB-reeks.

A Christmas Prince: The Royal Baby

Voor A Christmas Prince: The Royal Baby konden we al genieten van A Christmas Prince én A Christmas Prince: The Royal Wedding. Het kan dan ook niet anders dan dat er nog een film gemaakt werd waarin een koninklijke kerstbaby geboren wordt. In deze film willen de koning en koningin een vredesverdrag tekenen maar wanneer het moment daarvoor gekomen is, zijn de kostbare documenten verdwenen en dreigt er een vloek neer te dalen op het eerstgeboren kind van de koningin. Mocht je dus weigeren de deur uit te komen in december, dan kun je met deze drie film al helemaal in de (behoorlijk cliché aandoende) kerststemming komen.

Home for Christmas

Home for Christmas is een heuse Netflix kerst miniserie. In deze serie is de 30-jarige Johanne het helemaal beu om elk jaar met de feestdagen de vraag te krijgen waarom ze nog geen vriend heeft. Dus besluit ze, zoals dat gaat in romantische films en series, te liegen over het feit dat ze er een heeft. Nu moet ze nog voor kerst een date zien te vinden die door kan gaan als haar vriendje.

The Witcher

The Witcher is een Netflix serie gebaseerd op de boeken van Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Deze fantasyreeks volgt het leven van Witcher (monsterjager) Geralt of Rivia en heeft inmiddels een heuse fanbase. Er werden namelijk meerdere succesvolle spellen van de boeken gemaakt. Daarnaast speelt Henry Cavill de rol van Geralt, wat waarschijnlijk ook bij zal dragen aan het enthousiasme waarmee de serie verwacht wordt. Seizoen twee is inmiddels zelfs al bevestigd.

You: seizoen 2

Seizoen een van de serie You kreeg veel lof. Het vertelt het verhaal van Joe en Beck. Joe ontmoet Beck en wordt meteen verliefd op haar. Hoewel het in eerste instantie een romantische serie lijkt te zijn, wordt al snel duidelijk dat Joe een heel ander begrip hanteert van privacy, grenzen en zelfs waarden en normen. Joe blijkt namelijk een akelige stalker te zijn die zelfs bereid is te doden. In december gaat het verhaal van deze engerd verder op Netflix.

V Wars

In V Wars kruipt Ian Sommerhalder (the Vampire Diaries) in de rol van een dokter die een virus moet bestrijden dat mensen in vampiers verandert. Uiteindelijk raken zelfs zo veel mensen besmet met het vampiervirus, dat er een hele maatschappij van vampiers ontstaat. En dan begint de echte oorlog, want als de helft van de bevolking vampier is, hebben zij dan geen rechten?

The Confession Killer

The Confession Killer is weer een fijne toevoeging aan de true crime afdeling van Netflix. Deze 5-delige miniserie bespreekt de moorden van Texaanse seriemoordenaar Henry Lee Lucas. Nadat hij opgepakt werd, bekende hij wel honderden moorden te hebben gepleegd maar na grondig onderzoek, bleek Lucas over de meeste gelogen te hebben. Daarmee moesten honderden gesloten moordzaken eigenlijk opnieuw bekeken worden.

6 Underground

Snelle auto’s, spannende actie, sleak shots en Ryan Reynolds. Dat alles krijg je te zien in de nieuwe Netflix original 6 Underground. De film werd geregiseerd door Michael Bay dus je kan niet alleen kneiter harde actie maar ook grandioze ontploffingen verwachten in deze snelle actiefilm.

In the Shadow of the Moon

The Shadow of the Moon is een spannende politiethriller die zich afspeelt in de jaren ’80. In een stad duikt om de 9 jaar een mysterieuze seriemoordenaar op. Zijn slachtoffers zijn gemerkt maar de moordenaar blijft onvindbaar. Sterker nog: zijn moordtechnieken kunnen niet op wetenschappelijke manier bewezen worden. Agent Lockhart besluit om zich in de zaak vast te bijten en zet hiermee zijn niet alleen zijn eigen leven op het spel maar ook dat van zijn familie. Rechercheur Lockhart dreigt door de zaak langzaam zijn verstand te verliezen.

Wounds

Een barman vindt na zijn dienst een mobiele telefoon die iemand heeft achtergelaten. Hij besluit om het toestel bij zich te houden totdat de rechtmatige eigenaar zich meldt. Maar vanaf het moment dat hij de telefoon in zijn bezig heeft, beginnen zich vreemde gebeurtenissen voor te doen. Het leven van de barman krijgt in Wounds op dat punt een steeds onaangenamere wending.

The Irishman

The Irishman is een film aan de hand van Martin Scorsese met enkele fantastische acteurs zoals Robert de Niro en Al Pacino. Hierin wordt het waargebeurde verhaal verteld van Frank (DeNiro) een tweede wereldoorlog veteraan die uitgroeit tot een gevreesde huurmoordenaar. Frank wordt in verband gebracht met de verdwijning van vakbondsman Jimmy Hoffa (Al Pacino). Een spannend en waargebeurd verhaal dus, met vanzelfsprekend het fantastische acteerwerk van deze doorgewinterde acteurs.

Peaky Blinders seizoen 5

Begin maar vast met je keel schrapen, vanaf oktober kun je weer meejoelen met de ‘Peaky Fockin Blinders’. Dan verschijnt namelijk het vijfde seizoen van deze populaire serie op Netflix. Ook nu zullen de Shelbey’s ongetwijfeld in wat nare problemen terecht komen en zullen ze grof geweld zeker niet schuwen om deze problemen op te lossen.

Unbelievable

Unbelievable vertelt het waargebeurde verhaal van Marie. Een tiener die aangifte deed van verkrachting. Het verhaal van Marie werd in twijfel getrokken. De weg naar de waarheid over wat er met Marie gebeurd was, leidde uiteindelijk tot de veroordeling van Marie zelf. De twee vrouwelijke rechercheurs die op deze zaak gezet werden, roken echter onraad en gingen op onderzoek uit om de echte waarheid boven tafel te halen.

In the Tall Grass

Met het gure weer dat eraan zit te komen, komen ook weer de avonden om lekker weg te griezelen bij een horrorfilm. Dit is een verfilmd verhaal aan de hand van Stephen King. Bij in The Tall Grass zijn een broer en zus op een roadtrip door Kansas. Wanneer zij vanuit een veld een kind om hulp horen roepen, besluiten ze tot actie over te gaan en het veld in te duiken op zoek naar het kind. Al snel vinden ze de weg niet meer uit het veld, en is niet alleen desoriëntatie het enige gevaar dat op de loer licht. Achter de hoge grashalmen wacht namelijk iets veel ergers.

Fractured

Wanneer de dochter van Ray haar arm breekt tijdens een pitstop op weg naar vakantie, haasten Ray en zijn vrouw Joanne zich naar het ziekenhuis. In de wachtkamer valt Ray in slaap en wanneer hij wakker wordt, zijn zijn vrouw en dochter nog steeds niet terug van de behandeling. Wanneer hij navraag gaat doen blijkt zelfs dat er geen enkele registratie van hun aanwezigheid is. Langzaam maar zeker wordt in Fractured duidelijk dat er iets niet in de haak is met het ziekenhuis en Ray moet achter de waarheid zien te komen als hij zijn vrouw en dochter ooit nog terug wil zien.

The Laundromat

The Laundromat is een Netflix original met een heuse sterrencast: Meryl Streep, Antonio Banderas en Gary Oldman zijn van de partij in dit verhaal over twee advocaten die de rijken rijk houden en de armen arm door gebruik te maken van het financiële systeem. Wanneer een weduwe (Meryl Streep) echter ziet dat er met het vermogen van haar man geknoeid is, onderzoek gaat doen, bestempelt zij zichzelf als klokkenluider voor de louche praktijken van de advocaten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000