Outlook-contacten in Word zetten doe je zo

© PXimport

Outlook-contacten in Word zetten doe je zo

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 23 maart 2021 - 09:29

Aangepast: 14 december 2022 - 10:33

Dirk Schoofs

Moet je regelmatig contactgegevens uit Outlook in Word-documenten invoeren, dan hoef je die uiteraard niet over te typen. De meest eenvoudige manier is dat je dit adresboek gewoon toevoegt aan de werkbalk Snelle toegang. Outlook-contacten in Word zetten doe je zo.

Stap 1: Snelle toegang aanpassen

Weet je niet wat we met de werkbalk Snelle toegang bedoelen en waarom die functie het werken in Word (en trouwens ook in Excel) zoveel gemakkelijker maakt? Snelle toegang is de horizontale balk die boven het lint staat. Deze werkbalk is aanpasbaar; je kunt er op een eenvoudige manier knoppen aan toevoegen voor functies die je graag binnen handbereik wilt hebben. Waarschijnlijk staat er bij jou al de knop Automatisch opslaan bij, maar je kunt er allerlei opdrachten in de vorm van een knop plaatsen. Klik in die balk op de knop met het pijltje dat naar beneden wijst. Dat is de knop Werkbalk Snelle toepassing aanpassen. In dit menu vind je trouwens ook de opdracht om deze werkbalk Onder het lint weer te geven. Er staan functies bij die je simpelweg kunt aanvinken zodat er knoppen in deze balk bijkomen zoals: Nieuw, Openen, Opslaan en Snel afdrukken. Via de knop Meer opdrachten kun je zelfs iedere opdracht toevoegen die Word rijk is. Selecteer deze functie.

© PXimport

Stap 2: Adresboek toevoegen

Hierdoor opent het venster Opties voor Word in de rubriek Werkbalk Snelle toegang. Bovenaan kun je standaard kiezen uit Populaire opdrachten, maar daar vind je niet wat je nu nodig hebt. Wijzig dit in Alle opdrachten zodat je een alfabetisch geordende lijst krijgt van alle opdrachten die beschikbaar zijn. Selecteer in deze lange lijst de opdracht Adresboek en gebruik daarna de knop Toevoegen. Bevestig met OK om dit venster te sluiten.

© PXimport

Stap 3: Adressen invoegen

Hierdoor zul je zien dat er bovenaan in de werkbalk het pictogram van het Adresboek is verschenen. Wanneer je nu de muisaanwijzer in het Word-document zet en je klikt op dit adresboekpictogram dan kun je een naam selecteren in het geselecteerde Outlook-adresboek. De informatie die je op deze manier importeert, is uiteraard afhankelijk van de gegevens die je voor deze contactpersoon hebt ingevoerd. Soms beschik je alleen over de naam en het mailadres, bij anderen heb je gedetailleerde informatie. Hoe beter je het adresboek van Outlook op orde houdt, hoe meer gegevens je kunt gebruiken.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000