In 3 stappen PS4-games streamen op je pc of Mac

Wil je een game op de PlayStation 4 spelen, maar is de televisie bezet door een ander gezinslid? Geen probleem, want dankzij de functie Remote Play stream je games naar iedere pc of Mac binnen het thuisnetwerk. Je bent dus niet langer afhankelijk van één locatie wanneer je een videospel wilt spelen.

Stap 1: Voorbereidingen

Zodra je met de functie Remote Play aan de slag gaat, tref je eerst wat voorbereidingen. Voor een vloeiende weergave van de beelden is het belangrijk dat zowel de PlayStation 4 (PS4) als pc zijn aangesloten op een bekabelde netwerkverbinding. De upload- en downloadsnelheid dient hiervan minimaal 5 Mbit/s te zijn. Lees ook: De 10 beste games voor de PlayStation 4.

Ga op de PS4 naar Instellingen / Netwerk / Internetverbinding testen om de geschatte netwerksnelheid te bekijken. Verder is het belangrijk dat de recentste firmware op de gameconsole is geïnstalleerd. Ga hiervoor zo nodig naar Instellingen / Systeemsoftware-update en voer de installatie uit. Tot slot heb je een geschikte game nodig die het gebruik van Remote Play ondersteunt, bijvoorbeeld Uncharted 4.

© PXimport

De netwerksnelheid dient hoog genoeg te zijn om games in een acceptabele kwaliteit naar je computer te streamen.

Stap 2: PS4 instellen

Je activeert Remote Play eenvoudig op je PS4. Ga hiervoor naar Instellingen / Verbindingsinstellingen voor Remote Play en vink de optie Remote Play inschakelen aan. Verder geef je de gameconsole de status van primaire PS4. Navigeer naar Instellingen / PlayStation Network/Accountbeheer / Activeren als je primaire PS4 en bevestig met Activeren. Fijn is dat Remote Play ook werkt in de rustmodus, mits de internetverbinding actief is. Ga in dat geval naar Instellingen / Instellingen voor energiebesparing / Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus om dat te regelen.

© PXimport

Schakel Remote Play in binnen het instellingenmenu van je PS4.

Stap 3: Games streamen

Voor het spelen op je Windows-pc of Mac heb je een applicatie nodig. Surf hiernaartoe en download het installatiebestand. Je voert vervolgens de installatie uit. Sluit met een usb-kabel een controller van de PS4 op de pc aan. Je opent daarna de applicatie PS4 Remote Play en kiest via Instellingen de gewenste resolutie. Klik daarna op Starten. Nadat je bent ingelogd met een PlayStation Network-account, maakt je pc contact met de PS4. Na even wachten verschijnt het welbekende PlayStation-menu in beeld en kun je games streamen.

© PXimport

De desktopapplicatie PS4 Remote Play maakt via het thuisnetwerk verbinding met je PS4.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000