Zo schakel je vriendensuggesties uit op Facebook

© PXimport

Zo schakel je vriendensuggesties uit op Facebook

Geplaatst: 29 juli 2021 - 05:19

Aangepast: 14 december 2022 - 10:21

Dirk Schoofs

Dat Facebook veel meer weet over jou blijkt nog maar eens uit de rubriek ‘Mensen die je misschien kent?’ Plots passeren vroegere dorpsgenoten, vrienden van vrienden en ex-liefjes de revue. En hierdoor weet je ook dat jij op dezelfde manier wordt gepresenteerd bij anderen. Wil je de functie Vriendensuggesties uitzetten? Dat kan!

Op de website

Waar haalt Facebook die suggesties vandaan? In de meeste gevallen gaat het om gemeenschappelijke vrienden en vrienden van vrienden. Maar het kan ook zijn dat je lid bent van dezelfde Facebook-groep of dat je getagd bent op dezelfde foto. Misschien hebben jullie een gemeenschappelijk netwerk zoals een school of werkgever? Op de desktopwebsite van Facebook kun je de functie Vriendensuggesties in je accountinstellingen uitschakelen. Nadat je bent aangemeld, klik je rechtsboven op het menupictogram. Dat is het pijltje dat omlaag wijst. Daar selecteer je in het vervolgkeuzemenu de optie Instellingen & privacy en vanaf daar ga je naar Instellingen. Daar kun je aan de linkerkant op de optie Meldingen klikken.

© PXimport

Push, e-mail of sms

Eerst moet je beslissen of je de meldingen voor mensen die je misschien kent überhaupt wilt ontvangen. Als je deze optie actief laat dan kun je nog aangeven op welke manieren je deze meldingen wilt ontvangen: als pushmeldingen, per e-mail of per sms. Wil je alle vriendsuggesties stopzetten, dan gebruik je de schuifknop om die meldingen niet langer toe te staan. Hierdoor zul je voortaan zelf je vrienden moeten zoeken en toevoegen.

© PXimport

Mobiel

Op Android- of iOS-toestellen kun je deze dienst uiteraard ook uitzetten. Eerst open je de Facebook-app en daarna tik je op het menupictogram (de drie horizontale lijntjes). In dit menu scrol je naar beneden tot je bij Instellingen & privacy komt en ook daar kun je de Instellingen openen. Hier moet je weer flink naar beneden scrollen tot je in de rubriek Meldingen de Instellingen voor meldingen kunt openen. Tik op de knop Mensen die je misschien kent. Net zoals op de Facebook-website schakel je de vriendensuggesties uit via push, e-mail en/of sms door op het schuifbalkje naast de optie te tikken. Wil je alle vriendensuggesties op Facebook uitschakelen, dan kan dat hier ook met een centrale knop. De schuifregelaar wordt grijs wanneer de instelling is uitgeschakeld.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000